Milyen hatással lesz egy gyermekre, ha az anyja bipoláris?
Mindenkinek van hajlama valami elmebajra, es az ki is üt, ha egyszerre omlik szet minden az ember életében
(munka, magánélet ) csak a nagyon erősök maradnak normálisak.
Ettől eltekintve, Czeizel is mondta, hogy elme betegek ne szaporodjanak, azert sem mert a gyerekeik nem találják meg a biztonságot, a nyugalmat egy ilyen szülő mellett. Ugyanolyan traumatizáló mint az alkoholista szülő.
Nem mindenki kell szüljön
Teljesen és visszafordíthatatlanul tönkre teszi. Ezt nem tudod kompenzálni semmivel. Az amit te „heppi“ idöszaknak nevezel, amúgy egyáltalán nem heppi, föleg nem szuper, inkább félelmetes és veszélyes mindenkire, beleértve a gyereket és a beteget is. Olyan mintha drogon lenne, hallucinálhat, agresszív lehet, de az is lehet, hogy csak gondol egyet, és nekiáll 200-al száguldozni az autópályán, esetleg forgalommal szemben, mert sérthetetlennek érzi magát.
A gyógyszeres kezelés persze segít, már ameddig rendeltetésszerüen szedi. A gond az az, hogy beletartozik a betegségébe, hogy nem fogja rendeltetésszerüen szedni. Vagy esetleg iszik/drogozik mellé.
Ha valakinek elöbb születik gyereke, minthogy kitörjön rajta ez a betegség, az szívás. De akinek már van diagnózisa, az ne szüljön, mert kizárt, hogy normális felnött váljon a gyerekböl.
Megszületett már ez a gyerek , vagy csak elmélet?
Ha már megszületett, akkor most szinte azonnal kellene segítséget kérni mindenki érdekében, ha viszont csak tervben van, még a teherbeesés előtt kellene egyenesbe jönni mentálisan.
Én is bipoláris vagyok, de nekem nincs gyerekem.
Az anya, amikor nem depis, akkor normális. Nem hallucinál, nem agresszív. Amikor negatívban van, akkor viszont türelmetlen, sírásra hajlamos, mindent negatívan lát.
Az apa átlagos, bár játszik és szeretgeti a gyerekét, de kevés időt tölt vele. Az anyának nem igazán segít, az állapotával nincs tisztában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!