Hogyan lehet élni egy bipoláris anyával?
Ha rendesen szedi a gyógyszereit, akkor ez nem szabadna, hogy előforduljon. Van bipoláris ismerősöm, és a mindennapokban teljesen normális a viselkedése, viszont ha történik egy nagyobb tragédia az életében, vagy állandó stresszforrás éri, akkor könnyedén kifordul önmagából.
Anyukádnak esetleg nincs egy ilyen stresszforrás az életében? Szed gyógyszereket?
Ha nem volt orvosnál, akkor hogy derült ki, hogy bipoláris?
Egyébként, ha nem akar elmenni orvoshoz önszántából, egy-egy ilyen rohamánál, amikor neked esik, akkor ki lehet hívni rá a mentőket, és beviszik..lehet elsőre túl ridegen hangzik, de írnak fel neki gyógyszereket, és normális életet tud élni, csak próbáld rávenni, hogy szedje a gyógyszereit.
A környezetében már rég kárt tett. Mindenkinek direkt elsz@r mindent, ő neki nem kell karácsony, stb. Mi ő, hogy ő az embereknek vásároljon, vagy adjon bármit is?
Kezelhetetlen, nem lehet vele beszélgetni, mert az embernek ugrik. A mentőket nem hívhatom ki, mert ez nem ilyen egyszerű, ebben a kis városban mindenki ismer mindenkit, ha ő róla elterjedne a hír, hogy diliházba viszik, akkor meg is ölne. Vagy ha kihívnám, épp eljátszaná, hogy minden rendben van.
Nem tudok már mit csinálni, de én itthon mély depresszióban vagyok. A költözés téma az most nem ide tartozik, azt fel se hozzátok, mert irreleváns. A lényeg, hogy mit tegyek azért, hogy valamennyire elviseljem? Nem tudom magam el sem foglalni, mert zaklat, járkál a szobámba, meg ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!