Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem akarnak a szüleim...

Miért nem akarnak a szüleim nekem lakást venni?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, most tavasszal fogok diplomázni (ha minden jól megy).

Mikor felvettek az egyetemre, megbeszéltük, hogy nem vesznek rögtön lakást, mert lehet nem fog tetszeni a szak, egyetem, vagy maga a város. Viszonylag sokan vannak így, hogy elkezdenek egy szakot, fél év múlva pedig teljesen más irányba felvételiznek ismét...

Utána én meg annyira megszerettem az albérletemet, hogy nem akartam nézelődni, mozgolódni, ők sem erőltették. Aztán jött a covid, többet voltam otthon, mint itt a lakásban.

Ha végzek az egyetemen, utána is ebben a városban szeretnék elhelyezkedni és a barátom is visszaköltözne miattam. Most szeptember óta távkapcsolatban élünk, ami igazából 1 óra autózást jelent, szóval nem vészes, meg így is heti 2-4 napot együtt töltünk fixen. De ha visszaköltözik ebbe a városba, akkor rendesen össze is költöznénk.

Beszéltem erről a szüleimmel is, ők ismét azzal jöttek, hogy "várjunk még, hogy tetszik-e majd itt a munka", meg hogy lehet egyetemistaként szeretek itt, de úgy, hogy a napon nagyobb részét munkával töltöm majd, lehet nem fog hiányozni a nyüzsi és inkább hazaköltöznék... Viszont ez az az opció, ami teljesen kizárt.

Vidéki, határmenti kisvárosban élnek (és sajnos nem a nyugati részen). Semmi nincs ott, mindenki csak elköltözik, nagyon kevés az olyan korombeli, aki diploma után ott helyezkedne el.

A párom szerint a szüleimben az van, hogy míg az albérletet felmondják és bármikor hazamehetek, egy saját ingatlan mellől azért nem ugrál így az ember...

Nem értem őket, én már kb 18 éves korom óta mondom, hogy haza biztos nem költözöm már vissza véglegesen.

Kérdeztem most is, hogy akkor mit tervezzünk, válasz: hát még nem tudják, majd alakul. Meg hogy lehet 5 év múlva már nem erre az életre fogok vágyni és jobban örülnék egy vidéki otthonnak. De ennyi erővel sose vegyen az ember lakást, házat, mert lehet 70 éves nyugdíjasként már másra fog vágyni...

2021. dec. 22. 11:28
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
25%
Mire irigykednének? Ha nem tűnt volna fel, semmid nincsen.
2021. dec. 22. 19:27
 62/68 anonim ***** válasza:
71%
SSzülök meg szerencsére nem tolják alá ugymond.
2021. dec. 22. 20:34
 63/68 anonim ***** válasza:
19%

Talán mert nem sz@rják a pénzt?

Komolyan elvárod, hogy 20-40 millió forintért vegyenek neked lakást?

2021. dec. 22. 21:55
 64/68 anonim ***** válasza:
87%

60 feletti kommentek...

Szép volt, jó volt, de engedjük el... adjuk át a terepet a friss kérdéseknek és fel ne tedd mégegyszer kérdező... :D

2021. dec. 22. 21:57
 65/68 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem is az lehet az oka, hogy ők azt szeretnék, hogy hazaköltözz hozzájuk stb., amit te is írtál, hogy nem tudnak elengedni. Legalábbis én semmiféle más logikus magyarázatot nem tudok erre találni. Mi még egyelőre nem tartunk ott, hogy lakást vegyenek nekem a szüleim, de ez egy teljesen egyértelmű cél vagy szándék a részükről, hogy amint lesz rá lehetőség szeretnének nekem lakást venni. Egyrészt azért, mert nekem erre egyedül valószínűleg sosem lesz lehetőségem és ők is azt szeretnék, ha minél könnyebben tudnék boldogulni az életben, jobb körülmények között éljek, ne legyek kiszolgáltatva senkinek stb. Másrészt pedig azért mert a mai világban ez minden szempontból egy előnyös lépés... jobban megéri mint albérletet fizetni és az a lakás lakás marad x év után is és ha esetleg úgy alakul az élet, hogy elköltözöm stb., ki lehet adni vagy el lehet adni.
2021. dec. 22. 23:25
 66/68 anonim ***** válasza:
86%

Nem olvastam végig a kommenteket, de elfogulatlanul én is válaszolnék.

Nekem vettek lakást, még az ingatlanárak mélypontja idején, igaz, az összeg jelentős része örökség volt.

Szerintem a párod és/vagy a város nem tetszik a szüleidnek, ahol szeretnél élni.

A város azért, mert vagy messzebb van tőlük (?), vagy nem látnak benne jövőképet.

Ha viszont a párod miatt nem támogatnak, az patthelyzet. Neki van albérlete, vagy lakása?

Ha nincs, akkor tipikusan az a helyzet állna elő, amikor tényleg megérné valahogy külföldre költözni...

Mert albiban itt csak vegetálni fogtok

2021. dec. 23. 06:46
 67/68 anonim ***** válasza:
35%

64-es!

Egyetemi városban lakást venni a legjobb befektetés!

Pont a kérdező szülei szórták a pénzt: 5 éven át fizették az albérletet, ahelyett, hogy vettek volna ott a gyereküknek egy lakást.

2021. dec. 23. 07:52
 68/68 anonim ***** válasza:
75%

Fú, már bocsi, de a kérdező NEM MEDDŐ! Leírta, hogy nem lehet gyereke, ami egy félretájékoztatás, mert PCOS (amiben semmi különös nincs, főleg fogamzásgátló szedése esetén, de anélkül is majdnem minden második nőt érint), illetve IR. Megsúgom testvérem is IR és PCOS, úgy is derült ki, hogy nem jött azonnal a baba, de ahogy elkezdett figyelni a táplálkozásra, egyből összejött a gyerek! Nem volt semmi lombik, semmi orvosi beavatkozás, még csak gyógyszert sem szedett. Gyomorforgató az a kommentelő, aki ezzel próbálta meg bántani őt! Mindamellett, hogy a kérdező nem is akar gyereket, nem mindenkinek az az élete értelme, hogy szaporodjon.

A kérdésre a választ szerintem már sokan megírták, én is csak azt tudnám válaszolni, hogy a szülők abban bíznak, visszaköltözöl. Egy lakást bármikor el lehet adni, vagy kiadni, úgyhogy az érvek, amiket felhoznak, gyenge lábakon állnak.

Akik meg fröcsögnek, amiért a kérdező szülei megtehetik, hogy lakást vesznek neki - jobb lett most az életetek, hogy gyűlölködhettetek? Vannak, akik megtehetik, vannak, akik keményen dolgoznak érte, és vannak, akik sosem tudnak saját lakást venni - de egyikhez sincs közünk, egyik sem befolyásolja a másikat. Nekem mitől lesz jobb, hogyha a kérdezőnek nem vesznek a szülei lakást? Elégedettséggel tölt el, mert az én szüleim nem tudnak nekem lakást venni?

Nézzetek már magatokba.

2021. dec. 29. 19:14
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!