Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem akarnak a szüleim...

Miért nem akarnak a szüleim nekem lakást venni?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, most tavasszal fogok diplomázni (ha minden jól megy).

Mikor felvettek az egyetemre, megbeszéltük, hogy nem vesznek rögtön lakást, mert lehet nem fog tetszeni a szak, egyetem, vagy maga a város. Viszonylag sokan vannak így, hogy elkezdenek egy szakot, fél év múlva pedig teljesen más irányba felvételiznek ismét...

Utána én meg annyira megszerettem az albérletemet, hogy nem akartam nézelődni, mozgolódni, ők sem erőltették. Aztán jött a covid, többet voltam otthon, mint itt a lakásban.

Ha végzek az egyetemen, utána is ebben a városban szeretnék elhelyezkedni és a barátom is visszaköltözne miattam. Most szeptember óta távkapcsolatban élünk, ami igazából 1 óra autózást jelent, szóval nem vészes, meg így is heti 2-4 napot együtt töltünk fixen. De ha visszaköltözik ebbe a városba, akkor rendesen össze is költöznénk.

Beszéltem erről a szüleimmel is, ők ismét azzal jöttek, hogy "várjunk még, hogy tetszik-e majd itt a munka", meg hogy lehet egyetemistaként szeretek itt, de úgy, hogy a napon nagyobb részét munkával töltöm majd, lehet nem fog hiányozni a nyüzsi és inkább hazaköltöznék... Viszont ez az az opció, ami teljesen kizárt.

Vidéki, határmenti kisvárosban élnek (és sajnos nem a nyugati részen). Semmi nincs ott, mindenki csak elköltözik, nagyon kevés az olyan korombeli, aki diploma után ott helyezkedne el.

A párom szerint a szüleimben az van, hogy míg az albérletet felmondják és bármikor hazamehetek, egy saját ingatlan mellől azért nem ugrál így az ember...

Nem értem őket, én már kb 18 éves korom óta mondom, hogy haza biztos nem költözöm már vissza véglegesen.

Kérdeztem most is, hogy akkor mit tervezzünk, válasz: hát még nem tudják, majd alakul. Meg hogy lehet 5 év múlva már nem erre az életre fogok vágyni és jobban örülnék egy vidéki otthonnak. De ennyi erővel sose vegyen az ember lakást, házat, mert lehet 70 éves nyugdíjasként már másra fog vágyni...

2021. dec. 22. 11:28
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 A kérdező kommentje:

Tehát szerinted az a megoldás, hogy aki jobban él és nem hitelt hitelre halmoz, az fogja be a száját és ne merje elmondani, leírni, ha gondja van, mert "másoknak rosszabb"?

Érdekes...

Inkább tanuld meg elfogadni, hogy minden ember más és más. És ha téged valami zavar, tegyél ellene, változtass az életeden.

2021. dec. 22. 17:19
 52/68 anonim ***** válasza:
13%
Gondolom tudod merre van kedves kérdező a II.kerületben a Vérhalom tér és milyen ingatlanárak vannak arra négyzetméterre ? Mielőtt még elvagodsz magadtól a tükör előtt és anyádék csodás vagyonától. Van ám arra egy szép játszótér is de az neked soha nem lesz aktuális program.
2021. dec. 22. 17:31
 53/68 anonim ***** válasza:
81%

Mindenki a saját szintjén nyomorog, de a te szinteden nem kéne hisztizni, ezt nem érted meg.

Ha az én faterom milliárdos és kiírnék egy kérdést hogy mikor veszi már meg nekem a beigért Bugattimat meg magánrepülőgépemet a kis trópusi szigettel, az szerinted mennyire lenne provokatív ittthon?

Ugyanazt csinálod te is most "kicsiben".

Szeretnének az emberek olyan problémákat mint amilyen neked van, 10-ből 9 veled egykorú, úgyhogy fejezd be a nyavajgást.

2021. dec. 22. 17:38
 54/68 anonim ***** válasza:
82%
53- még az unokád is azt a hitelt fogja fizetni, inkább ne fölényeskedj. Mondom én, aki szintén lakáshitellel rendelkezik, de legalább nem rosszindulatú proli, mint jómagad :)
2021. dec. 22. 17:40
 55/68 anonim ***** válasza:
18%
54 teljesen igazad van de ezt nem fogja felfogni soha. Rossz sokaknak ezt olvasni de ahogy láttom neki is bántó hogy a szülészetre max látogatóba fog csak kerülni. De hát ha szerinte oké kérkedni akkor ne reklamaljon hogy visszavágnak avval hogy soha nem lehet édesanya.
2021. dec. 22. 17:42
 56/68 anonim ***** válasza:
22%
Hitelmentes :)
2021. dec. 22. 17:43
 57/68 anonim ***** válasza:
77%

Persze, hogy hitelmentes...

Az enyém is amikor a falusi lányokat csábítom egy romantikus pár percre, mert jól hangzik, hogy HITELMENTES :D.

De az igazság, hogy előbb vonja az OTP a hitelt, minthogy fizetést kapjak, ami nagyon fáj hónap elején. :D

2021. dec. 22. 17:49
 58/68 A kérdező kommentje:

53-as, fejezd már be a méhemben való turkálást. Senkit nem érdekel, hogy lesz-e gyerekem. Engem sem. Nem vágyom az anyaságra, soha nem is vágytam. Pont ezért is szedek fogamzásgátlót ahelyett, hogy komolyabban foglalkoznék a betegségemmel.

Ennyire beragadt a gyereklemez nálad?

2021. dec. 22. 17:59
 59/68 anonim ***** válasza:
89%
A kérdésre válaszolva: azért nem vesznek, mert még nem fogadták el, hogy nem költözöl vissza hozzájuk. Sok szülő képtelen elengedni a gyerekét, úgy látszik a te szüleid sem. Ha látják, hogy végleges az elhatározásod, lehet, hogy pár év múlva meggondolják magukat.
2021. dec. 22. 18:03
 60/68 anonim ***** válasza:
74%
Az 53-asnak valakije vagy kidöglött belőle, vagy olyan megkeseredett öreg nyomorék, aki itt éli ki. Komolyan. Akár akar, akár nem, nőt ilyennel rugdosni csak a jellemtelen férgek szoktak. Ennyi örömöd legyen az életben. Undorító.
2021. dec. 22. 19:22
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!