Mit tegyek hogy ne érezzem úgy hogy teher vagyok a szüleimnek?
Az azért elismerésre méltó, hogy nem úgy gondolod, hogy a világ a lábaid előtt hever és neked minden jár mert te vagy te
De, a szülőnek az a dolga, az a normális, hogy gondoskodnak rólad... most rakjanak árvaházba, ott jobb lesz?
Ez a szülők dolga, ők vállaltak téged, az ő dolguk hogy segítsenek addig amíg nem jutsz el arra a pontra hogy gondoskodni tudj magadról.(Vagy legalábbis addig amíg a tanulmányaidat be nem fejezed és érett felnőtként tudsz a saját lábadra állni)
Fölösleges ezen aggódnod hogy mennyit költenek rád, nem a te dolgod, a te dolgod most hogy élvezd ki amíg nem kell dolgoznod és tanulj hogy a jövőd biztosítva legyen.
Egyetértek a hármassal. Az nagyon jó, hogy átgondolod: mindazt amit kapsz azért dolgoznak a szüleid. Ezáltal sokkal jobban megbecsülsz mindent.
Viszont az is igaz, hogyha a szüleidnek mégiscsak feladata ellátni téged. ( jelen esetben egy telefonnal ami nélkülözhetetlen manapság)
Szerintem gondolkodj úgy, hogy te is "visszafizetheted" a szüleidnek amit kapsz :) ( szerezz nekik örömet) Tehát fontos hogy lássák, megbecsülöd amit kapsz és viszonzod ezt nekik.
Gratulálok, hogy van benned alázat. 100-ból 95 korodbeli nem is ismeri a fogalmat. Ha 10 évvel fiatalabb lennék és nem lenne csajom, bepróbálkoznék nálad, már csak ezért is.
Azt kell megértened, hogy a pénz nem cél, hanem eszköz. (Akiknek cél, azok lelketlen, szar emberek.)
Igen, eddig sok millió forintba kerültél, mint én, na és? A pénz arra való, hogy félrerakd, de főleg, hogy elköltsd. A szüleid arra költik, hogy neked jó legyen, mert szeretnek. Ők erre használják, mert nekik megéri.
Vegyél egy marék kutya rágcsát és vidd be a közeli menhelyre, oszd szét pár kutyának. A pénzt nem magadra költötted, mégis jóleső érzésed lesz, mert nem a tetves pénz az érték az életben, hanem minden más (amit sok esetben pénzért veszel).
A szüleidnek azzal tudod most megköszönni, hogy segítesz nekik (anyud helyett mosogatsz, faternak megtakarítod a kocsiját, ilyesmi). De már így is nagy terhet vettél le róluk, hogy nem nyígsz havonta új cipőért.
Nem tudom, milyen iskolába jársz, de biztos nem tudsz dolgozni? Diákmunkás közvetítőknél sokszor vannak 4-6 órás munkák is - ne keverd a szüleid 8-12 órás munkáival. Egy kérdést lehet megérne feléjük, de te tudod, mi fér bele az idődbe.
" Nem szívességet tesznek neki, ő nem jelentkezett, hogy a világra kéredzkedik. "
Muszáj ezt mindenhova benyögni? Képzeld, a szülők sem jelentkeztek.
És senki sem. Öreganyád sem. Nem csak te nem.
Amúgy kérdező, túlzásba viszed. A szülők feladata, hogy megfelleő körülmények között neveljék fel a gyerekeiket. Amúgy honnan jön neked ez a félelem?
Miért gondolod, hogy a szüleid csak a lehető legkevesebb pénzt akarják rád költeni?
Ezt ők jelezték valamivel?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!