Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim egyszerűen kikeszite...

A szüleim egyszerűen kikeszitenek!Ti mit tennének a helyedben?

Figyelt kérdés
Apám hosszú éveken keresztül alkohista volt mostanra már elitta az agyat!Egy életen keresztül úgy bánt velem mintha én nnék a közvetlen ellensege!Anyám pedig inkább mindig eltűrte mindezt mert fél a konfrontációtol ,ezzel minket is közvetett módon szenvedesre ítélt!Olyan felénk és gatlasossa váltam később hogy az iskolában mindig én váltam a gunyolodasok céltáblájává!Én sajnálom valamelyest a szüleimet de úgy érzem tönkretettek!Ti mit tennének a helyedben?

2021. dec. 12. 11:31
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
89%
Költözz el, ismerkedj meg egy fiúval és kezdjetek új életet
2021. dec. 12. 13:30
 12/30 anonim ***** válasza:
50%
Költözz Magyarországra! Itt mára egy szép új világ van kibontakozóban, ez már nem a régi szürke Mo. Sokkal több boldog és elégedett embert látni tele optimizmussal, a jövőbe vetett hittel és reménnyel.
2021. dec. 12. 13:35
 13/30 anonim ***** válasza:
18%
10, buktál szövegértésből, ugye? Hol mondott ilyent a 9?
2021. dec. 12. 13:42
 14/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi valaszaitokat.
2021. dec. 12. 13:58
 15/30 anonim válasza:
86%

Szia, én már 26 éves vagyok, de hasonló családból jövök, szintén szorongassal küzdök, és nekem is terápiára volt szükségem. Nem tudom olvastál-e már ilyesmit, de keress rá arra, hogy "alkoholista szülők gyerekei". Amit érzel, azzal abszolút nem vagy egyedül, sajnos ez nagyon tipikus eset. Amikor erről olvasgattam, az segített megérteni, hogy nem azért lettem ilyen ember, mert hiba van bennem, hanem mert oly a helyzetek adódtak, hogy nem volt más választásom.

Nekem is mindig volt egy olyan érzésem, hogy nekem kell segítenem a szüleimnek. Amikor egy beteg családról van szó, akkor a kapcsolatok is betegesek lesznek, de ismetelgesd magadnak, hogy nem tartozol felelősséggel értük. Ők is felnőtt emberek. Bármi is az oka, hogy ilyen emberek lettek, ők hozták meg a rossz döntéseket. Én is együttérzek az alkoholista apámmal, mert szörnyű gyermekkora volt, de az alkoholizmusa miatt nekem is. Ő rossz döntéseket hozott, de nekem nem muszáj ugyanebbe belesüppednem.

Meg kell tanulnod egy határt húzni a családod és magad között, és ez baromi nehéz, de azzal nem jutsz előrébb, ha kikészíted saját magad.

2021. dec. 12. 19:40
 16/30 A kérdező kommentje:
Utolsó,igazán jó hallgatni hogy nem csak én vagyok ilyen helyzetben, bár tudom hogy nem szép dolog.En is mindig úgy éreztem magam mint egy hörcsög a mókuskerekben,tekerek tekerek de nem jutok sehova.Sajnos vannak dolgok amiken nem lehet valtoztatni(mert nem hadják).De valahogy úgy érzem hogy a szüleimnek ez meg is felel így hogy egy idegroncsot neveltek a gyerekukbol mert egy ilyen embert könnyebb megfélemlíteni és kontroll alatt tartani.Sajnos sokan vállalnak gyerekeket nulla pedagógiai érzékkel és ez nagyon gyakori!Köszönöm a válaszod és szép estét!:)
2021. dec. 12. 20:49
 17/30 anonim ***** válasza:
35%

Nem esett le nektek hogy ez a kamuzós troll?

Arról a elgegyszerűbb felismerni, hogy a mondatvégi írásjelek után sosem tesz szóközt.

2021. dec. 12. 23:43
 18/30 A kérdező kommentje:
Utolsónak a kérdés igazi nem kamu.Igaz nem vagyok egy helyesírási szakértő de ez legyen a legnagyobb gondom.Szia
2021. dec. 13. 08:35
 19/30 A kérdező kommentje:
Bocs ha bunkònak tűntem....
2021. dec. 13. 09:34
 20/30 anonim ***** válasza:
10%
Persze, még véletlen sem az vagy, ha valaki nemí r helyesen egy dolog, de mikor totál véletlen egy este egy rakat kérdésben grammra ugyanaz a jelenség jön létre az már nem véletlen.
2021. dec. 13. 09:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!