A szüleim egyszerűen kikeszitenek!Ti mit tennének a helyedben?
Szia, én már 26 éves vagyok, de hasonló családból jövök, szintén szorongassal küzdök, és nekem is terápiára volt szükségem. Nem tudom olvastál-e már ilyesmit, de keress rá arra, hogy "alkoholista szülők gyerekei". Amit érzel, azzal abszolút nem vagy egyedül, sajnos ez nagyon tipikus eset. Amikor erről olvasgattam, az segített megérteni, hogy nem azért lettem ilyen ember, mert hiba van bennem, hanem mert oly a helyzetek adódtak, hogy nem volt más választásom.
Nekem is mindig volt egy olyan érzésem, hogy nekem kell segítenem a szüleimnek. Amikor egy beteg családról van szó, akkor a kapcsolatok is betegesek lesznek, de ismetelgesd magadnak, hogy nem tartozol felelősséggel értük. Ők is felnőtt emberek. Bármi is az oka, hogy ilyen emberek lettek, ők hozták meg a rossz döntéseket. Én is együttérzek az alkoholista apámmal, mert szörnyű gyermekkora volt, de az alkoholizmusa miatt nekem is. Ő rossz döntéseket hozott, de nekem nem muszáj ugyanebbe belesüppednem.
Meg kell tanulnod egy határt húzni a családod és magad között, és ez baromi nehéz, de azzal nem jutsz előrébb, ha kikészíted saját magad.
Nem esett le nektek hogy ez a kamuzós troll?
Arról a elgegyszerűbb felismerni, hogy a mondatvégi írásjelek után sosem tesz szóközt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!