A szüleim egyszerűen kikeszitenek!Ti mit tennének a helyedben?
Figyelt kérdés
Apám hosszú éveken keresztül alkohista volt mostanra már elitta az agyat!Egy életen keresztül úgy bánt velem mintha én nnék a közvetlen ellensege!Anyám pedig inkább mindig eltűrte mindezt mert fél a konfrontációtol ,ezzel minket is közvetett módon szenvedesre ítélt!Olyan felénk és gatlasossa váltam később hogy az iskolában mindig én váltam a gunyolodasok céltáblájává!Én sajnálom valamelyest a szüleimet de úgy érzem tönkretettek!Ti mit tennének a helyedben?2021. dec. 12. 11:31
1/30 A kérdező kommentje:
Nagyon örülnék ha válaszolnak!:)
2021. dec. 12. 11:50
2/30 anonim válasza:
Nagykorú vagy és velük laksz? Miért?
El kell költözni, mert jobb távoltól szeretni, mint közelről gyűlölni.
Mivel a korodról és az anyagi helyzetedről nem írtál semmit, így ennyit lehet válaszolni.
3/30 A kérdező kommentje:
19 eves vagyok!Most diplomaztam fodraszatbol így hamarosan munkába tudok állni!Voltam pszhiaternel és az éveken tartó bántalmazások miatt generalizat szorongással küzdök!(bár igyekszem tenni ellene amennyire tudok)Az a baj hogy a traumaim ma is közvetlen módon befolyásolnak!Ha külön is költöznek úgy érzem az nem segite megszabadulni a múlt arnyekaitol!Úgy érzem azért születtem ide hogy segítsek nekik jobb emberré válni,de nem sikerül(hiszek a sorban ,karjában).Mindig is nagyon kiszolgáltatott voltam sajnos.
2021. dec. 12. 12:05
4/30 anonim válasza:
Amint lehetőséged lesz rá költözz el és vedd lazábbra a kapcsolatot. Érdemes pszichológushoz járni, mert ahogy mondod, ezek a traumák elkísérnek majd, de van kiút belőle. Mindenki a saját sorsáért felelős, nem kell mások problémáját magadra vállalnod, csak a sajátod.
5/30 anonim válasza:
Javaslom hogy ismerd meg a többi mondatvegi írásbeli is! Nem csak a felkialtojel létezik, van pont is!
Amúgy meg költözz el, kezdj önálló életet, onnantól rájuk se kell nyitni az ajtót.
6/30 A kérdező kommentje:
Tudom hogy igazad van!Jártam pszichológushoz is sokáig de túl sokat nem sikerült elérnem ezzel!A problémákat csak az illető tudja megoldani saját maga de látom vannak dolgok amik sosem változnak(ami egyszerűen menthetetlen)Apámat is bántalmazták gyerekkorában elég durván ahogy hallottam o meg továbbadta nem volt elég erős,ezért születtem ide hogy segítsek valahogy nekik fejlődni de úgy látom ez reménytelen!Mindenesetre köszönöm a válaszod:))
2021. dec. 12. 12:18
7/30 anonim válasza:
"ezért születtem ide hogy segítsek valahogy nekik fejlődni"
Ezt csak bemagyarázod magadnak, hogy ne kelljen változtatnod, mozdulnod. Keress rá a kodependens szóra, az vagy te.
8/30 anonim válasza:
Hasonló szülői tapasztalataim vannak.Bocsi,de nem kötelességed neked változtatni rajtuk.Ők felnőtt emberek,és te is felnőtt vagy.18-éves korodtól felnőtt vagy.Az elköltözés a megoldás,akár egy rokonhoz.Ki kellene kerülnöd ebből a családból,ahogyan a többiek is írják.Hidj magadban ! Meg tudod csinálni,néha meglátogathatod őket,de csak addig maradj,amíg jól érzed magadat.Évek múlva büszke leszel magadra,hogy pl 25évesen te önellátó vagy.
9/30 anonim válasza:
Most diplomaztam fodraszatbol
Nálatok nincs gyakori?
10/30 anonim válasza:
9!
Külföldön a diploma nem csak a felsőoktatási vegzettseget jelenti ám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!