Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerekkorunkban az apám engem...

Gyerekkorunkban az apám engem és az öcsémet soha nem bántott, de a nővérünket sokszor megverte. Időnként előfordul, hogy felnőttként is kezet emel rá. Hogy kezeljem ezt, hogy ne legyek olyan, mint apa?

Figyelt kérdés

Sajnos kiskorunkban volt, hogy én is megütöttem a nővéremet, de akkor még nem voltam teljesen tudatában a tetteim súlyának. Viszont akkor is megbántam ezeket a dolgokat. Apa viszont nem. Tegnap nagyapánk hagyatékáról beszéltek valamit, oda sem figyeltem, de a nővérem közbeszólt valamit és apa úgy arcon verte, hogy az egy férfinak is elég lett volna. Én nagyon sajnáltam őt. Sajnos gyakran észre veszem, hogy kiabálunk vele, vagy leoltjuk. Pedig én szeretnék vele normális lenni, és tegnap eldöntöttem, hogy mostantól jobban fogok vele bánni.Hogy csináljam, hogy levtkőzzem le a rossz berögződéseket?

23/F

2021. dec. 9. 14:38
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
99%
Ha te nem véded meg a nővéredet, sokban te sem különbözhetsz apádtól, pláne, ha még meg is ütötted régebben.
2021. dec. 9. 16:26
 32/43 anonim ***** válasza:
96%

Ne is haragudj, de ha 23 évesen nem véded meg a nőrokonaidat, akiket vernek, akkor nem vagy sokkal jobb az apádnál.

A nővérednek meg segíts elköltözni és szakítsátok meg a kapcsolatot ezzel a bántalmazó barommal!

2021. dec. 9. 16:52
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
Ti sem vagytok jobbak apádnál ha nem véditek meg a nővéredet! És anyád mit szól ehez? Sajnálom szegény lányt, csak a jó Isten tudja milyen lelki traumái vannak szegény szerencsétlennek
2021. dec. 9. 16:57
 34/43 anonim ***** válasza:
99%
Az én apám is ilyen volt míg be nem telt a pohár és kést nem szorítottam a hasához hogy vagy békén hagy vagy levágom a farkát és a szájába adom. És komolyan is gondoltam. Akkor voltam 21 éves lány. Azóta nem bánt, bár mivel már elköltöztem, találkozni se vagyok vele hajlandó.
2021. dec. 9. 17:16
 35/43 anonim ***** válasza:
98%
Apád azok közé a nyomingerek közé tartozhat,akik verekedni se mernek más férfiakkal,mert félnek hogy veszítenek,ez miatt gyengének érzik magukat.És csakis a nőkkel mernek erőszakoskodni,mert őket gyengébbnek tartják saját maguknál.Te pedig a tutyimutyik táborát gyarapítod a fiútestvéreddel együtt.
2021. dec. 9. 17:16
 36/43 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem jó kezdet lehet az is, ha beszélsz erről őszintén a nővéreddel, elmondod neki, hogy észrevetted a megkülönböztetést és sajnálod, hogy ezt át kellett élni, kérj tőle bocsánatot, hogy te is így viselkedtél vele, ha nem is voltál tisztában a cselekedeteiddel. Mondd el neki, hogy te változtatni szeretnél és, hogy nyugodtan ossza meg veled az érzéseit, rád számíthat és, hogy ezentúl ki fogsz állni mellette még jobban. Ha szükséges számára, ajánld fel, hogy elkíséred pszichológushoz. Jó ember vagy, hogy változni szeretnél, hajrá!
2021. dec. 9. 17:25
 37/43 anonim ***** válasza:
90%
Remélem egyszer erőre kap, és leszúrja apátokat álmában.
2021. dec. 9. 17:30
 38/43 anonim ***** válasza:
91%
Az nem érné meg neki 37-es,mert annyit kapna érte mint egy rendes emberért.
2021. dec. 9. 17:53
 39/43 anonim ***** válasza:
81%
Van a nővérednek párja ? Ha igen, akkor ő miért hagyja, hogy a szerelmét megüssék ? Vagy ő is ilyen gyáva mint ti ?
2021. dec. 9. 18:05
 40/43 anonim válasza:
68%
Érthető, hogy te is így bántál vele, hiszen mindig csak ezt a példát láttad de most már, hogy felnőtt vagy és ésszrevetted, hogy ez igy nincs rendben a te dolgod, hogy megvédd és változtass rajta. Szerintem próbálj meg egyre többet beszélni vele és biztosítsd, hogy mellette állsz ha apukád agresszív lenne. Valaki írta, már de ha apukád ennyire a nők ellen irányítja a problémáit sajnos tényleg előfordulhat, hogy szexuális bántalmazas is történt. Nem kell feltétlen nemi erőszakra gondolni, már az is komoly károkat okozhat ha pl kamaszkortól kezdve nem vopt tiszteletben tartva az intim szférája előtettek. Érdemes lenne kideríteni, hogy elte meg ezeket és mekkora károkat okozott neki és egy pszichológust javasolni.
2021. dec. 9. 18:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!