Gyerekkorunkban az apám engem és az öcsémet soha nem bántott, de a nővérünket sokszor megverte. Időnként előfordul, hogy felnőttként is kezet emel rá. Hogy kezeljem ezt, hogy ne legyek olyan, mint apa?
Figyelt kérdés
Sajnos kiskorunkban volt, hogy én is megütöttem a nővéremet, de akkor még nem voltam teljesen tudatában a tetteim súlyának. Viszont akkor is megbántam ezeket a dolgokat. Apa viszont nem. Tegnap nagyapánk hagyatékáról beszéltek valamit, oda sem figyeltem, de a nővérem közbeszólt valamit és apa úgy arcon verte, hogy az egy férfinak is elég lett volna. Én nagyon sajnáltam őt. Sajnos gyakran észre veszem, hogy kiabálunk vele, vagy leoltjuk. Pedig én szeretnék vele normális lenni, és tegnap eldöntöttem, hogy mostantól jobban fogok vele bánni.Hogy csináljam, hogy levtkőzzem le a rossz berögződéseket?
23/F
2021. dec. 9. 14:38
11/43 anonim válasza:
Egyedül te döntöd el, hogy ilyen leszel vagy egészen más. A többi süket duma. Mivel neked sem tetszene ha egy nálad erősebb csak úgy pofánverne mert "megérdemled", eldöntöd, hogy te ilyet nem teszel. Senkivel. Soha. Legfeljebb apátokkal. Vele minden nap. Csak. Megérdemli. Nem olyan nehéz ez.
12/43 A kérdező kommentje:
Nem velünk él.
2021. dec. 9. 15:12
13/43 anonim válasza:
Normális ember amúgy, mégha konzervatív felfogású is és úgy gondolja, hogy egy nő inkább a családjának éljen, akkor sem üti se a lányát se a feleségét. Egy mocskos nőgyülölő hímsoviniszta g.ci aki a fusztrációját így vezeti le a gyengébben. Én elterjeszteném a munkahelyétől kezdve mindenhol h milyen. Hátha akadnak férfiak, akik megmutatják milyen egy férfi és hogy neki hol a helye. Remélem a fejével sikálják ki a budit.
14/43 anonim válasza:
Amúgy miért nem jelenti fel a férget? Megtehetné. Egy ilyen szemétládához kár ragaszkodni, a kapcsolatot is megszakítanám vele. Jeletse fel vagy jelents fel te. Hiába az apád, amit művel bűncselelmény és elmebaj. Majd ha lesz lánygyermeked vagy barátnőd azt is megüti? Mert most mondom neked, hogy megfogja, főleg, ha nem egy szolgalelkű lesz.
15/43 A kérdező kommentje:
Mindig azt mondja, hogy mi is fiúkat csináljunk.
2021. dec. 9. 15:19
16/43 A kérdező kommentje:
Hogy az első unokájának fiúnak kell lennie.
2021. dec. 9. 15:21
17/43 anonim válasza:
Nem normális az apád. Anyádat is verte/ veri? Van egyáltalán nője?
18/43 anonim válasza:
Sajnos ha kisgyermekkora óta folyamatosan bántalmazva, fenyítve van, akkor elképesztő lelki erő kellene ahhoz, hogy szembeszálljon az agresszorral. Mivel már külön él, de még mindig tartja az apjával a kapcsolatot, még mindig eltűri, hogy a családja tapos rajta, így nem valószínű, hogy bármit is tenni fog.
19/43 anonim válasza:
Nektek fiúknak kéne megvédeni a nővéredet. Apád a primitiv nézetein már nem fog változtatni, de a nővérednek biztos nagyon jól esne ha kiállnátok mellette és nem hagynátok, hogy egy nőt fizikai bántalmazás érjen a családban.
20/43 anonim válasza:
Nem, nincs olyan hogy fiúnak KELL lennie. Azt inkàbb le se írom, mit gondolok róla, mert litiltanànak. Te pedig arra figyelj, hogy ne csak a nővéreddel próbàlj normàlis lenni, hanem ha egyszer lesz feleséged/lányod velük is. Az lenne a legjobb ha jó messzire mennétek apátoktól és elfelejtenétek őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!