Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Rossz, közömbös testvéri...

Rossz, közömbös testvéri kapcsolat. Másoknál is előfordul ilyen?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy még egy ilyen elcseszett család mint mi nem létezik. Iszonyatosan rosszul esik. 2 bátyám van, 5 és 9 évvel idősebbek. De mintha nem is lennének testvéreim. Abszolút nincs szoros viszonyunk, nem keressük egymást, nem tudunk miről beszélgetni egymással. Közben nem azért mert valami miatt összevesztünk hanem így alakult. Nem értem hogy miért és úgy látom ezt megváltoztatni sem lehet.
2020. ápr. 19. 14:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg család van ahol így van, ez van.
2020. ápr. 19. 14:36
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Kicsiként jó volt a viszonyotok? Nekem is volt egy bátyám, 11 évvel idősebb, soha nem volt jó kapcsolatunk. Mondjuk manapság értettem meg az ő szempontjait is. Én 11 évvel utána születtem lányként, addig ő volt az egyke a családban. Miután én megszülettem, mindenki engem féltett, főleg, hogy 7 hónapra születtem. A bátyámnak alig jutott figyelem, amit rajtam "vert le". Persze soha nem bántott, de nem emlékszem, hogy valaha emberszámba vett volna, pedig kislányként ragadtam volna rá, mint a szivacs. Utána meg már nem mertem, mert tudtam, hogy mérges érte.

Sajnos már nem él. :( Pedig ma már értem az ő helyzetét is.

2020. ápr. 19. 14:43
 3/13 A kérdező kommentje:
Gyerekként jó volt a viszony, főleg hogy lányként engem imádtak. Viszont aztán a korkülönbségből adódóan elkezdték élni az életüket, középsulisként végigdolgozták a nyarat, az idősebbik felkerült Pestre. Én viszont ugye komolytalan voltam, nyilván nem egy 12 éves csitri társaságára vágytak akkoriban. Úgy alakult hogy eltávolodtunk egymástól és így is maradt.
2020. ápr. 19. 14:48
 4/13 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk is ugyan ez van, probáltam közeliteni hozzájuk de még rosszabb ez ellen csak család terapeuta használ
2020. ápr. 19. 14:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Előfordul. Ugyanannak a szülőpárnak a génjei nagyon különbözőképpen tudnak kombinálódni, nagyon eltérő személyiségűek lehetnek e gyerekek. Ha pedig a szülők tudatosan nem kovácsolják egybe gyerekkorban őket, akkor mitől lenne szoros a kapcsolat ? 5 és 9 év eltérés az életkorban nagyon sok ahhoz, hogy gyerekkorban közös élményekben lenne részük.
2020. ápr. 19. 15:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Énse nagyon beszélek nővéremmel, csak ha véletlen megyek anyámékhoz lányomért, akkor pár szót.

Apámmal se jó a kapcsolatunk, anyámmal jó és ők együtt élnek apámmal.

Papámmal és keresztapammal jóba vagyok (anyum rokonai), apám anyjával nem beszéltem 3 éve.

Szóval nem csak neked van ilyen családod!

Gyerekkorunkba mi is jóban voltunk.

Én ezt már elfogadntam. Van lányom már, párom és barátaim, akik sokszor többet nyújtottak mint a családom!

N27

2020. ápr. 19. 15:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként az is lehet, hogy ők egyszerűen ilyen természetűek. Igen, ez olyankor kegyetlenül rosszul tud esni, ha mi nem ilyen alkatok vagyunk, de sajnos nem lehet azzal mit kezdeni, ha a másik fél alapból közömbösebb, távolságtartóbb. A mi családunkban is vannak ilyen emberek, az egyiket konkrétan még a saját unokája sem érdekli.
2020. ápr. 19. 15:09
 8/13 A kérdező kommentje:

Persze, ebben van a természet is. Csak az mégis furcsa, hogy egy idegennel hamarabb megtaláljuk a hangot mint egymással. A legidősebb testvérem pl programozó, ő nagyon benne van ebben a világban, abszolút nem egyforma az agyműködésünk. A másik is sokat dolgozik, közös témánk sincs. Na de, hogy 3 testvér tényleg ennyire különböző legyen. Csak ezt az egészet szégyennek élem meg. Mintha defektesek lennénk mindannyian mert nem a tipikus happy család vagyunk.

Nekem a szüleimnel jó a kapcsolatom, de a tesóim szintén nem ragaszkodnak hozzájuk.

2020. ápr. 19. 15:15
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ó, dehogy szégyen, meg hidd el, tíz családból ha egy, aki olyan tényleg happy (abból, amit én láttam). Amúgy meglehet, én pl. anyámra nem hasonlítok cseppet sem, konkrétan semmit nem úgy látok, mint ő, akárki vadidegennel hamarabb megtalálom a közös nevezőt, mint vele. Minden ember egyedi, a családi kapcsolattól messze nem minden esetben fognak az emberek hasonlítani egymásra (természetileg értem), és ez egy kicsit sem szégyen! Azt megértem, hogy fáj, hogy bár lenne igényed rájuk, ők hűvösen viselkednek veled. Később hátha változnak ők is, de akárhogy is lesz, ezt ne vedd magadra, nem hinném, hogy a személyed ellen szólna!
2020. ápr. 19. 15:23
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy 7 évvel fiatalabb öcsém van. Mikor megszületett, na onnantól kezdve megszűntem létezni, vagyis inkább csak akkor léteztem, mikor b*szogatni kellett valakit. Mindenért engem hibáztattak folyamatosan, pl. azért is, ha az öcsém rossz jegyet kapott. Ő volt a szent és sérthetetlen. Közben meg olyan hülye, mint a s&gg. Férjem, mikor még csak jártunk, nem hitte el az elején, hogy ember lehet ennyire buta, amilyennek én elmeséltem. Na, pár beszélgetés után rájött... De attól még őt tartják észnek, engem meg totál foggyosnak néznek (példának okául, 17 évesen azt gondolta, hogy a kullancs a Tisza vizében van, aztán amikor kedves apánk mondta, hogy az a fűben van, akkor bevágta, hogy ja, a Tiszában medúza van - nem vicc, sorolhatnám napestig). Nem keresem egyáltalán, ő se engem. Most 19, szülőknél lakik, szerintem önálló életre képtelen lenne. Szüleimmel se jó a kapcsolatom, de ők keresnek. Ha nem keresnének, nem hiányoznának. Ez van. Úgyhogy nyugi, nem te vagy az egyetlen! Ahogy előttem is mondták, nagyon kevés a full normális család.
2020. ápr. 19. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!