Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerekkorunkban az apám engem...

Gyerekkorunkban az apám engem és az öcsémet soha nem bántott, de a nővérünket sokszor megverte. Időnként előfordul, hogy felnőttként is kezet emel rá. Hogy kezeljem ezt, hogy ne legyek olyan, mint apa?

Figyelt kérdés

Sajnos kiskorunkban volt, hogy én is megütöttem a nővéremet, de akkor még nem voltam teljesen tudatában a tetteim súlyának. Viszont akkor is megbántam ezeket a dolgokat. Apa viszont nem. Tegnap nagyapánk hagyatékáról beszéltek valamit, oda sem figyeltem, de a nővérem közbeszólt valamit és apa úgy arcon verte, hogy az egy férfinak is elég lett volna. Én nagyon sajnáltam őt. Sajnos gyakran észre veszem, hogy kiabálunk vele, vagy leoltjuk. Pedig én szeretnék vele normális lenni, és tegnap eldöntöttem, hogy mostantól jobban fogok vele bánni.Hogy csináljam, hogy levtkőzzem le a rossz berögződéseket?

23/F

2021. dec. 9. 14:38
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
85%
Nekem kezd kicsit kamu szagú lenni az egész
2021. dec. 9. 15:28
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

#15,16:

Sajnos ebből egyértelműen látszik, hogy egy nőgyűlölő. Aki a nőket csak egy másodlaogos embernek tekinti. Ez szomorú.

Ez egy kicsit más személyiségzavar, de próbálj a nárcisztikus személyiségzavarnak utána olvasni. Háta felismered a motívumokat. Sajnos nem ritka, és az esetek 95%-ban férfiakat érint.

Sajnos a személyiségzavarok nagy része nem "kezelehető", főleg nem egy laikus számára. Ezért nem is betegségnek hívják. Ráadásul a személyiségzavaros emberek egy jelentős része ezzel nincs is tisztában.

Amíg pedig valaki nincs tisztába ezzel, addig Te is tudod... semmi esély a "megváltoztatására". Nem tudod terápiára, vagy pszichológushoz küldeni.

Sajnos ha felnőttként, így bántalmaz másokat, ez egyértelműen családon belüli erőszak. Ami Btk. szerint súlyos büntetést vonhat maga után.

Én azt gondolom a legjobb az lenne a nővérednek, és az biztosítaná számára a legnyugodtabb életet, ha elköltözne. Ha apuka nem tud megváltozni, akkor vagy a bántalmazás tűrése marad, vagy el kell "menekülni". Több megoldás általában nem szokott lenni.

Sajnos a családi bántalmazások jelentős részében a brutalitás általában egyre fokozódik, és nagyon súlyos irányba is mehet. Ezért ezt már az elején nagyon komolyan kell venni. Sajnálatos módon egy lány ismerősöm ezt nem hitte el. Pár hónapja kapott szemprotézist, köszönhetően az akkori párjának. (Azóta bűnügyi felügyelet van, előzetesben is volt.)

Szóval erre figyeljetek, a bántalmazásnak idővel nagyon rossz vége lehet, mind a bántalmazottnak, mind a bántalmazónak, mind a családnak.

Csúnya hogy ezt mondom. Nekem apukam volt narisztikus. Fizikailag nem, de lelkileg sokat bántott, szinte mindig ok nélkül. A kapcsolatunk csak akkor lett jó, mikor fiatal felnőttként elköltöztem és más csak ritkán találkozunk. Akkor viszont jó a kapcsolatunk. Van sajnos akivel nem lehet napi szinten együttélni. Sajnos ez van.

2021. dec. 9. 15:35
 23/43 anonim ***** válasza:
96%

Amúgy jóatyád tudja, hogy a gyerek neme mindig a férfin múlik?

Nem tudott elsőre fiút csinálni? Akkor ne a lányát üsse, hanem ássa el magát!

De most komolyan, ha a nővéred nem veletek él, nem értem egyáltalán minek jár haza?

2021. dec. 9. 15:47
 24/43 anonim ***** válasza:
88%

Te is ugyanolyan undorító senki vagy ! Apádat kellene helyrerakni nem pedig kovetni a példát, az a baj hogy mivel eddig is követted apád példáját elég valószínű hogy te is verni fogod a saját kislányodat, párodat!

Egyébként igen az a legnagyobb baj hogy az ilyen eseteknél nem állnak meg egy idő után a férgek a verésnél hanem meg is erőszakolják az áldozatot .

2021. dec. 9. 16:02
 25/43 anonim ***** válasza:
91%
Te is szégyellheted magadat, hogy nem véded meg a nővéredet, attól a hülye apádtól. Bocsáss meg azért megkérdem, ti egy cigány család vagytok?
2021. dec. 9. 16:09
 26/43 anonim ***** válasza:
98%
Ha egyszerűen megvernéd az apádat, aztán közölnéd, ha még egyszer kezet emel bármelyik testvéredre, akkor a lábát is a sgébe szúrod, az valószínűleg hatékony lenne.
2021. dec. 9. 16:10
 27/43 anonim ***** válasza:
92%
A cigány apák hamarabb megütik a fiú gyereket, mint a lányt.
2021. dec. 9. 16:16
 28/43 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem vagyunk cigányok.
2021. dec. 9. 16:19
 29/43 anonim válasza:
99%
Sajnálom. Egy kérdésre válaszolj. Te miért nem véded meg a nővéred?
2021. dec. 9. 16:21
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem összes hozzászólóval tudok egyetérteni.

Apád egy rohadt beteg állat.

Nektek kellene megvédenetek a nővéreteket. Neki meg simán fel kellene jelentenie azt a mocskot.

Szerencsére a családonbelüli erőszakot egyre komolyabban veszik a rendőrségen, bíróságon is. ( sajnos személyes tapasztalat alapján tudom )

És mint előttem az egyik hozzászóló már írta, a férfi spermájától függ, hogy lány vagy fiú születik.

Olvass utána, keress róla pár cikket és nyomd a mocsok pofájába, hogy olvassa el.

2021. dec. 9. 16:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!