Hogyan győzzem meg anyát, hogy mégis adjon zsebpénzt?
Még az év elején történt, hogy szóvá tettem, hogy állandóan fáradt, letört. Erre azt mondta, hogy olyan jó lenne ha lenne néha segítsége a házimunkàban, mert minden hétvégére marad a munka miatt. Kérte, hogy segítsek én. Mondtam neki, hogy fogadjon bejárónőt. Anya erre azt mondta, hogy arra nem futja, így vagy zsebpénzt kapok és besegítek, vagy nem kapok zsebpénzt, pihenhetek, viszont akkor amit zsebpènznek kapnék a bejárónőnek adja oda. Inkább ez utóbbit választottam.
Viszont így semmire nem tudok költeni. Se egy koncert, se egy fodrász, se egy ital, semmi. Apa néha ad pénzt, de az elmegy a sulis büfére. Plusz szeretnék edzőterembe járni, de az is vagy 10 ezer lenne havonta. Kéne a zsebpénz, de nagyon. Mit mondjak neki?
Persze hogy vannak ilyen tinik, de azok meg gyakorizni is lustak.
Plusz fel lehet ismerni a kamu kérdés stilust.
"17 éves vagyok. Diákmunkát nem szeretnék vállalni, mert akkor semmi pihenésem nem lenne." "Plusz szeretnék edzőterembe járni"
De akkor sem lenne pihenésed, ha edzőterembe járnál!!!
Szóval nekem van egy ötletem, amivel mindent meg lehet oldani. Edz otthon favágással, ásással, takarítással, mosogatással, stb. Az még ingyen is van és hasznos is.
"Nem az, hogy belepusztulok, ha segítek, de nagyon nincs hozzá kedvem."
Anyádnak sincs.
Mondhatod, hogy meggondoltad magad és a zsebpénzért cserébe mégis vállalod az otthoni feladatok egy részét. Bár (és emiatt nyugodtan le is lehet pontozni) szerintem a zsebpénz majdhogynem egy alap dolog, szerintem kifejezetten hasznos és a gyerek azon keresztül is megtanulhatja a pénz kezelését, illetve némi önállóságot is. Én mindenképpen hasznosnak éreztem, hogy nem kellett mindenért a szüleimet nyúznom, hogy nem kellett mindenért pénzt és engedélyt kérni, hogy el tudtam menni a barátaimmal moziba, pizzázni stb., illetve félre is tudtam tenni és tudtam gyűjteni magamnak.
Látom feljött, hogy miért nem diákmunkázik... nekem például középiskolásként (pláne az utolsó évben, mert látom 17 éves, akkor akörül jár) semmi időm nem lett volna diákmunkázni az iskola mellett (mikor egy nap volt minimum 7 órám, jártam faktokra, volt érettségi felkészítő, nyelvvizsgára készültem, jogsit csináltam... jó persze, ennek egy része opcionális, de szerintem önmagában a középiskoali órarend is úgy van kitalálva, hogy amellett azért elég nehéz lehet dolgozni), illetve mi vidéken laktunk (nem volt meki és társai, kb. a nyári címerezésben ki is merült a diákmunka fogalma). A büfé miatt is le lett szólva, de pl. nálunk nem volt menza és nem volt diákok által használható mikró sem, tehát egész napra kellett vinned kaját magadnak, így könnyen becsúszott a büfés kaja (ahol legalább tudtál valami meleget is enni). Eleve nem is tudjuk, hogy mennyi pénzt kap az apjától és azt mire költi.
Valamint azt sem tudjuk, hogy mit kap meg a szüleitől és mire szeretne költeni a zsebpénzből, de úgy alapvetően ne mondja nekem senki, hogy tiniként mondjuk ne akart volna sportolni, elmenni fodrászhoz, beülni a barátaival valahova stb., szerintem ebben semmi túlzó nincsen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!