Hogyan győzzem meg anyát, hogy mégis adjon zsebpénzt?
Még az év elején történt, hogy szóvá tettem, hogy állandóan fáradt, letört. Erre azt mondta, hogy olyan jó lenne ha lenne néha segítsége a házimunkàban, mert minden hétvégére marad a munka miatt. Kérte, hogy segítsek én. Mondtam neki, hogy fogadjon bejárónőt. Anya erre azt mondta, hogy arra nem futja, így vagy zsebpénzt kapok és besegítek, vagy nem kapok zsebpénzt, pihenhetek, viszont akkor amit zsebpènznek kapnék a bejárónőnek adja oda. Inkább ez utóbbit választottam.
Viszont így semmire nem tudok költeni. Se egy koncert, se egy fodrász, se egy ital, semmi. Apa néha ad pénzt, de az elmegy a sulis büfére. Plusz szeretnék edzőterembe járni, de az is vagy 10 ezer lenne havonta. Kéne a zsebpénz, de nagyon. Mit mondjak neki?
"Kérte, hogy segítsek én. Mondtam neki, hogy fogadjon bejárónőt. "
Anyád nem a csicskád. Akkor sem, ha éppen készülnél leírni a tini hisztik sztár mondatát: "Nem én akartam megszületni".
Most provokálni akarsz, vagy tényleg ennyire tapló vagy édesanyáddal?
Mert ha igaz, az nagyon szomorú lenne. Ez esetben javaslom, hogy vállalj diákmunkát úgy mint sokan mások és abból lesz zsebpénzed.
Otthon fáradt vagy meg lusta, de szeretnél edzőterembe járni.
Nem érzed az ellentmondást? Ha ennyi energiád van, hogy edzőteremben kell levezetned, akkor mi lenne, ha azt az energiát otthon hasznosítanád? Mindenki jól járna vele.
ÍJB+.
A nem teljesítést nem tudjuk díjazni. Szóval felemeled a hátsódat, és mégy diákmunkázni, vagy mi.
A mosogatásért, takarításért, stb. nálunk sem jár pénz a gyerekeknek, mert az a kötelességük. Ha nem végzik el a feladatot, akkor jön a retorzió.
Iskola: Menzára be vannak fizetve, és annyi. Nehogy már a menzapénz felett még adjak neki csokikára stb.
17 éves vagyok. Diákmunkát nem szeretnék vállalni, mert akkor semmi pihenésem nem lenne.
Nem az, hogy belepusztulok, ha segítek, de nagyon nincs hozzá kedvem.
Nos, anyudnak sincs kedve zsebpénzt adni. úgyhogy nincs teremke, meg shoppingka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!