Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyűlölök haza menni, de...

Gyűlölök haza menni, de máskülönben nem láthatom Anyukámat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

26/N vagyok, egyetemen kollégista.

Azért választottam a kollégiumot, mert otthon tragikus a helyzet. Most nem akarom kifejteni, a lényeg röviden, hogy iszonyat durva szorongásos betegségben szenvedtem a családi körülmények miatt, gyógyszereket szedtem, a pszichiáterem már be akart utalni, hogy be kell feküdjek. Altatókat szedtem, nyugtatókat, antidepresszánst...

Elhatároztam, hogy ebből kitörök, jött a koli.

Viszont! Édesanyám (nem vérszerinti, Apukám párja)nekem a mindenem. Le kell válni a szülőkről, tudom, viszont ő értem mindent megtett. Szinte legjobb barátnőm, mindenről tudunk beszélni, és benne bízom meg a legjobban. Tényleg, mindenben segít és én is őt.

A problémám a következő: amióta kollégista vagyok, nem nagyon járok haza, viszont így vele sem tudok találkozni. Amint haza megyek, rohamokat kapok, nem tudok mit csinálni. Kértem, hogy oldjuk meg máshogy, akkor találkozzunk a belvárosban, vagy valami, de nem jön össze. Ha nem megyek haza, nem láthatom.

És ettől rendkívül szorongok, mert választanom kell: vagy haza járok és pánikrohamokat kapok, vagy nem járok haza és "elvesztem" Anyát.

Ha csak 1 órára is megyek haza, már rohamot kapok. Bőgök, remegek, bever a szívem.

Most is csábított haza, mert hiányzom neki. Nekem ez így nagyon rossz, úgy érzem, hogy választanom kell, hogy melyik áldozatot hozom meg.

Ilyenkor mit lehet tenni? Más opció nincs, ha haza járok akkor rohamot kapok, kipróbáltam már mindent erre.

2021. dec. 3. 19:25
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%
30-as, valami el van itt hallgatva szégyenből.
2021. dec. 5. 15:29
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
30-as vagyok.31-nek.Igen én is ezt gondolom.És megértem a kérdezőt.Én még itt névtelenül sem írnám le a gyerekkorom szégyenből...Pedig én csak egy gyerek voltam nincs mit szégyelnem de mégis ...
2021. dec. 5. 15:35
 33/35 anonim ***** válasza:
78%
Én is képtelen lennék leírni. De a terápiás utam során megértettem, hogy más emberek problémáját sose szabad lekicsinyelni és összevetni akár az enyémmel. Neki is fáj.
2021. dec. 5. 15:40
 34/35 anonim ***** válasza:
83%
34-es, ha tényleg a szakmában dolgoznál, amit nem hiszek a hsz.ed stílusa alapján, akkor tudnád, hogy a mentális gyengeségből nem lehet ujjpattintásra kijönni, mert az betegség.
2021. dec. 5. 15:54
 35/35 anonim ***** válasza:
33%
35-nek.Azért mert te elképzelsz egy gyermekvédelmist valamilyennek és szerinted mindenkinek ugyanúgy kell kinézni és érezni és megnyilvánulni az a te bajod.Itt mindenkinek szive joga leírni a véleményét névtelenül.Ha az életbe nem is teheti meg SAJNOS mert meghurcolják.A mostani gyermekvédelmi törvények alapján meg van kötve a kezünk.De ezt gondolom nem kell neked bővebben kifejtenem mert úgyis tudod...
2021. dec. 5. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!