Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyűlölök haza menni, de...

Gyűlölök haza menni, de máskülönben nem láthatom Anyukámat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

26/N vagyok, egyetemen kollégista.

Azért választottam a kollégiumot, mert otthon tragikus a helyzet. Most nem akarom kifejteni, a lényeg röviden, hogy iszonyat durva szorongásos betegségben szenvedtem a családi körülmények miatt, gyógyszereket szedtem, a pszichiáterem már be akart utalni, hogy be kell feküdjek. Altatókat szedtem, nyugtatókat, antidepresszánst...

Elhatároztam, hogy ebből kitörök, jött a koli.

Viszont! Édesanyám (nem vérszerinti, Apukám párja)nekem a mindenem. Le kell válni a szülőkről, tudom, viszont ő értem mindent megtett. Szinte legjobb barátnőm, mindenről tudunk beszélni, és benne bízom meg a legjobban. Tényleg, mindenben segít és én is őt.

A problémám a következő: amióta kollégista vagyok, nem nagyon járok haza, viszont így vele sem tudok találkozni. Amint haza megyek, rohamokat kapok, nem tudok mit csinálni. Kértem, hogy oldjuk meg máshogy, akkor találkozzunk a belvárosban, vagy valami, de nem jön össze. Ha nem megyek haza, nem láthatom.

És ettől rendkívül szorongok, mert választanom kell: vagy haza járok és pánikrohamokat kapok, vagy nem járok haza és "elvesztem" Anyát.

Ha csak 1 órára is megyek haza, már rohamot kapok. Bőgök, remegek, bever a szívem.

Most is csábított haza, mert hiányzom neki. Nekem ez így nagyon rossz, úgy érzem, hogy választanom kell, hogy melyik áldozatot hozom meg.

Ilyenkor mit lehet tenni? Más opció nincs, ha haza járok akkor rohamot kapok, kipróbáltam már mindent erre.

2021. dec. 3. 19:25
1 2 3 4
 11/35 anonim válasza:
69%
Szerintem meg nem kéne ezeket hozzávágni a kérdezőhöz, nem tudhatjuk a nevelőanyjának miért nem megoldás, nem feltétlen arról van szó, hogy nem ér neki annyit.
2021. dec. 3. 21:15
 12/35 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem itt valaki erős érzelmi függésben, gyerekstátuszban van tartva.

Járj tovább a szakemberhez.

2021. dec. 3. 21:20
 13/35 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudhatjuk, de szeretnénk tudni! Merthogy alapvető jelentősége van.
2021. dec. 3. 21:30
 14/35 anonim ***** válasza:
74%
"Szerintem meg nem kéne ezeket hozzávágni a kérdezőhöz" Hozzávágni? Mit ? A nyilvánvalót? Harminc felé ballag a nő, nem igaz hogy nem tudja ...
2021. dec. 3. 21:31
 15/35 anonim ***** válasza:
97%
Nekem is az vt az 1. gondolatom, h miert nem kepes az anyuka mashol talalkozni
2021. dec. 3. 21:35
 16/35 anonim ***** válasza:
91%
Pedig annyi más helyen elhetne, park, étterem, cukrászda stb.
2021. dec. 3. 23:44
 17/35 anonim ***** válasza:
48%
Nem tudhatjuk, milyenek az otthoni körülmények,lehet,hogy az anyuka is rövid pórázon van tartva,és csúnyán megjárná,ha el merészelne menni otthonról.
2021. dec. 4. 00:22
 18/35 anonim ***** válasza:
50%

Kérdezőt maximálisan megértem, hogy nem szeretne leírni bizonyos dolgokat.

Sokmindent nem tudhatunk: mi volt régen, ki és hogyan bántalmazta esetlegesen őt, ami hazaérve ilyet vált ki belőle.

A szakembernek mondj el mindent őszintén, ő tanulta a lelki mechanizmusokat és a tények ismeretében jól rá tud látni a problémára.

A netes anonimitásnak az a hátránya is megvan, hogy sokan saját életükben nem képesek rendet tenni, e dühöt arra használják, hogy másoknak erőszakosan megmondják: mit és hogyan tegyen/ne tegyen, illetve őt hibáztatják.

2021. dec. 4. 03:30
 19/35 anonim ***** válasza:
48%

Mondjuk szerintem itt te látsz bele marha sokat.

Nekem a hozzád hasonlón tapadós emberek az agyamra mennek egy idő után.

Neki is nyilván már elege van, hogy 26 éves felnőttként - ilyenkor más már bőven melózik!) úgy viselkedsz, mint egy kétéves szepás kislány.

2021. dec. 4. 07:10
 20/35 anonim ***** válasza:
76%

18-as, én pl nem vagyok dühös, sőt, rendben van az életem, viszont van ilyen ismerősöm, mint a kérdező, csak ő 24 éves.

Rendes lány, de annyira érzelmi függésben él másoktól, hogy az valami félelmetes. Nem arról van szó, hogy nem szeretjük őt, de folyton a nyakunkra jár, és szeretet- és pánikrohamos, ami már nem az egészséges kategória.

Meg kell tanulni, akár szakember segítségével is önállóan! élni, és egészségesre redukálni a kapcsolatokat, nem pánikrohamot kapni azért, mert heti 1-3x látod csak a másikat.

2021. dec. 4. 07:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!