Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyűlölök haza menni, de...

Gyűlölök haza menni, de máskülönben nem láthatom Anyukámat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

26/N vagyok, egyetemen kollégista.

Azért választottam a kollégiumot, mert otthon tragikus a helyzet. Most nem akarom kifejteni, a lényeg röviden, hogy iszonyat durva szorongásos betegségben szenvedtem a családi körülmények miatt, gyógyszereket szedtem, a pszichiáterem már be akart utalni, hogy be kell feküdjek. Altatókat szedtem, nyugtatókat, antidepresszánst...

Elhatároztam, hogy ebből kitörök, jött a koli.

Viszont! Édesanyám (nem vérszerinti, Apukám párja)nekem a mindenem. Le kell válni a szülőkről, tudom, viszont ő értem mindent megtett. Szinte legjobb barátnőm, mindenről tudunk beszélni, és benne bízom meg a legjobban. Tényleg, mindenben segít és én is őt.

A problémám a következő: amióta kollégista vagyok, nem nagyon járok haza, viszont így vele sem tudok találkozni. Amint haza megyek, rohamokat kapok, nem tudok mit csinálni. Kértem, hogy oldjuk meg máshogy, akkor találkozzunk a belvárosban, vagy valami, de nem jön össze. Ha nem megyek haza, nem láthatom.

És ettől rendkívül szorongok, mert választanom kell: vagy haza járok és pánikrohamokat kapok, vagy nem járok haza és "elvesztem" Anyát.

Ha csak 1 órára is megyek haza, már rohamot kapok. Bőgök, remegek, bever a szívem.

Most is csábított haza, mert hiányzom neki. Nekem ez így nagyon rossz, úgy érzem, hogy választanom kell, hogy melyik áldozatot hozom meg.

Ilyenkor mit lehet tenni? Más opció nincs, ha haza járok akkor rohamot kapok, kipróbáltam már mindent erre.

2021. dec. 3. 19:25
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
83%
Nem azért kap pánikrohamot mert annyiszor látja csak a másikat, hanem mert "haza kell menni" - és nem tudhatod, mi történt otthon vele akár huzamosabb ideig, ami ezt válthatja ki.
2021. dec. 4. 08:42
 22/35 anonim ***** válasza:
67%
20-as, a szövegértési problémád, figyelmetlenséged több mint súlyos!
2021. dec. 4. 09:44
 23/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

AZért nem akartam leírni, mert ez egy nagyon komplex dolog, és leegyszerűsítve nem tükrözi úgy a valóságot, de pár részlet akkor:

Az eredeti anyukám alkoholista volt, és egész kamaszkoromban a hányását takarítottam. Aztán elváltak, elköltözött.

Nagymamám, amíg élt, egyáltalán nem szeretett engem, mert az anyukámmal azonosított, hogy biztos én is olyan vagyok. Van még 3 testvérem, ebből 2 fiú, őket nagyon szerette.

Aztán lerobbant, minden nap ápoltam, segítettem. Eközben a testvéreim semmit nem segítettek itthon, de tényleg SEMMIT, és ezt apukám elnézte nekik, emellett pénzelte is őket.

A Húgom, csak egy példa, volt, hogy megkértem, hogy segítsen a Nagyit ápolni, rám nézett és mondta, hogy NEM, majd ott hagyott.

Aztán pedig az volt, ami a csúcs volt nálam, a hab a tortán, hogy az egyik testvérem szellemileg nem okés. Egy időben elég ijesztő dolgokat csinált, folyton lesett engem, ajtó résen keresztül, ablakból, csak állt, és lesett. Ez volt a tetőpont, amitől olyan szorongásom lett, hogy fogtam magamat és eljöttem.

Ennyi.

2021. dec. 4. 14:59
 24/35 anonim ***** válasza:
84%
Nem ennyi, kérdező, a kérdésed se erről szólt. Nem azt kérdeztük, mért vagy pánikbeteg, ez teljesen mindegy. Azt kérdeztük, hogy a nevelőanyád mért csak a saját lakásában hajlandó téged látni.
2021. dec. 4. 17:55
 25/35 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező: az alábbi helyen sokat tudnának segíteni: [link]
2021. dec. 4. 17:58
 26/35 anonim ***** válasza:
62%
Milyen célból csalogat folyton haza téged a nevelőanyád? Látszik, olyan függésben vagy tőle, bármit megteszel neki, ő viszont olyanra kér, amitől kiborulsz, és valószínűleg nem véletlenül. Szerintem nagyon félreérted ezt a nőt, s mindent akar neked, de jót nem, és nagyon látszik, hogy semmitől sem véd meg.
2021. dec. 5. 02:04
 27/35 anonim ***** válasza:
57%
Mozgássérült a nevelőanyád, hogy nem tud kilépni a ház kapuján és kimenni egy cukrászdáig? Vagy valamiért kényszerít rá, hogy ha látni akarod, haza kell menned? Mit csinálnak veled otthon, ami miatt "haza kell menned"? Kinek a kedvéért kényszerít haza az a nő? Milyen célból szorít rá téged erre?
2021. dec. 5. 02:07
 28/35 anonim ***** válasza:
21%
Őszintén szólva a leírásod azt sugallja, hogy szexuálisan abuzáltak/abuzálnak téged otthon, és a nevelőanyád a hazacsalogatásoddal annak az illetőnek a segítője, aki ezt teszi. El sem tudom képzelni, hogy mástól ilyen szinten kiborulj.
2021. dec. 5. 02:20
 29/35 anonim ***** válasza:
83%
28-as vagyok, van egy ismerősöm, akivel az örökbefogadó szülei azt tették, hogy a férfi gyerekkora óta erőszakolta, a nevelőanya addig mindig kiment a szobából, ha a férje kielégült, visszament, ölbe vette és ringatta a megerőszakolt gyereket, vigasztalta, és azt mondogatta, az apa olyan erős, hogy ő is fél tőle. A "kedvessége" miatt ez az örökbe fogadott nő mai napig rajong az anyjáért, és hiába magyarázzuk neki, hogy hát ő tette lehetővé az erőszakot, ránk rivall, hogy nem, csak gyenge volt. Elsőre ez jutott eszembe a történetedről.
2021. dec. 5. 14:05
 30/35 anonim ***** válasza:
38%
Kérdező komolyan csak ennyi??????Tényleg csak ettől vagy pánikbeteg ha hazamész?????Nem fogom soha senkinek elmondani és itt leírni sem hogy az én gyerekkorom milyen volt....De ha te ennyitől már igy viselkedsz akkor te egy nagyon gyenge ember vagy.Én ennél sokkal rosszabb dolgokat éltem át gyerekként és férjhez mentem gyereket szültem dolgozok élem az èletem.
2021. dec. 5. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!