Mit gondoltok arról,ha egy szorongó ember gyereket vállal?
Sajnos a családomban több ilyen ember is van,gondolom ezek részben genetikai eredetűek.
De,ha valaki ennyire fél mindentől,vagy félelmei vannak,akkor a gyerekvállalástól miért nem félt?
Szerintem az a legnagyobb felelősség az életben,gyereket vállalni.
Na már most,aki hétköznapi dolgoktól fél,mint pl telefonon beszélni egy idegennel,bemenni egy hivatalos ügyet intézni,munkahelyen emberekkel csoportban lenni,stb az,miért nem félt egy ekkora felelősségtől?
Én is szorongó vagyok,de én már kb 15 évesen tudtam,hogy ezeket a géneket nem szabad tovább örökíteni,mert baromi nehéz ezekkel a betegségekkel együtt élni.
Motiváció
Na,pontosan ebben látom a gondot!Ne a gyerek legyen a motiváció abban,hogy valaki meggyógyuljon,a SAJÁT élete miatt akarjon javítani a helyzetén.
Mint te is írtad,tökéletesen megváltozni sosem fog egy szorongó ember,mert a személyiség része.
Na,már most ez lutri,a gyerek pedig akkor is ott lesz,ha nem javul az állapota egy szorongó embernek,sőt még jobban fog szorongani,mert még a gyereket is fel kell nevelnie.
Nekem biztosan soha nem lesz gyerekem,ezt már 10-en évesen is tudtam,sőt mindig azt mondtam a szüleimnek,hogy nekik sem lett volna szabad gyereket vállalni,sőt,tovább megyek még a párkapcsolat is sok lehet egy ilyen embernek.
Egy normális,egészséges ember nem akar összejönni egy mentálisan beteg személlyel,két beteg együtt,hát az meg nagyon rizikós,lehet csak lehúzzák egymást,de biztosan van olyan,hogy segítik egymást.
Nekem nem volt még soha párkapcsolatom,nem is tudom,hogy tudnám még a saját bajaimon kívül másét is a nyakamba venni.Így jobb egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!