Mit gondoltok arról,ha egy szorongó ember gyereket vállal?
Sajnos a családomban több ilyen ember is van,gondolom ezek részben genetikai eredetűek.
De,ha valaki ennyire fél mindentől,vagy félelmei vannak,akkor a gyerekvállalástól miért nem félt?
Szerintem az a legnagyobb felelősség az életben,gyereket vállalni.
Na már most,aki hétköznapi dolgoktól fél,mint pl telefonon beszélni egy idegennel,bemenni egy hivatalos ügyet intézni,munkahelyen emberekkel csoportban lenni,stb az,miért nem félt egy ekkora felelősségtől?
Én is szorongó vagyok,de én már kb 15 évesen tudtam,hogy ezeket a géneket nem szabad tovább örökíteni,mert baromi nehéz ezekkel a betegségekkel együtt élni.
De,szorongó volt már apám akkor is,amikor gyerek voltam.
Pl,verte a dohányzó asztalt,ha ideges volt.
Persze én akkor nem értettem miért teszi,ma már értem.
Nem bírta a nyomást.
Anyám meg pontosan akkor kezdett el inni,amikor a kisebb tesóm óvodás lett,és el kellett menni dolgozni.
Szerintem már fiatalon is érzi az ember azt,hogy ő hová sorolható,már az iskolában is vannak,akiket kiközösítenek.
Csak elgondolkodom,hogy anyám családjában miért van ennyi alkoholista,ha nem genetikai eredetű?
Többen viszonylag fiatalon meghaltak az alkoholizálás miatt.
Van olyan család,ahol az összes felnőtt gyerek alkoholista lett.
"Pl,verte a dohányzó asztalt,ha ideges volt"
Ez szerintem nem a szorongó emberekre jellemző szerintem, de attól még az is lehetett.
Van genetikai tanácsadás, ott értenek hozzá, hogy mi öröklődik és mi nem. Ha pszichés eredetű, akkor pszichológus, súlyos esetben pszichiáter tud segíteni. Sajnos ismerem valamennyire a szitut, mert voltak pánik rohamaim, de megtanultam kezelni. Ezen felül vannak random ostoba félelmeim hétköznapi szituktól, de azokat is megtanultam kezelni úgy ahogy.
Én erre simán vállalnék gyereket, mert nem rontja az életminősegem és pontosan tudom ésszel, amikor irreális amitől félek. Súlyosabb esetben segítséget keresnék gyerek előtt, még súlyosabb esetben meg nem vállalnék. Te tudod, hogy mennyire súlyos és hogy mitől lettél ilyen. Pl ha trauma hatására, az tuti nem öröklődik.
"Így alakult az életük"
Mármint mire gondolsz?
A gyereket nem a gólya hozza.
Arról nem tehet,hogy így születik,de,hogy ő csinál-e gyereket,arról igen.
Nem,a fél világ nem szorong attól,ha mondjuk telefont kell felvenni,tömeg előtt kell beszélni,ez szociális fóbia.
Pl apám minden ismerkedést úgy kezdi,hogy elkezdi nyalni az illető fenekét a munkahelyen,ez már egy rossz viselkedésmód,nem rendelem magam mások alá,ez nem normális,hanem félelemből ered,kisebbségi komplexus.
A gyerek pedig ezt fogja megtanulni,hogy ez a normális viselkedés,hogy meg kell hunyászkodni másoknak.
Nem tudom,hogy trauma-e vagy genetika.
Én emlékszem,hogy elbújtam előle gyerekként,amikor hazajött a munkából,mert gyakran őrjöngött.
Nagynéném,aki az ikertestvére hasonlóan szorongó,de ő nem volt agresszív soha.
Mikor terhes volt velük az anyjuk,akkor megverte az apjuk terhesen az anyjukat.Így lehet trauma eredménye.
Nagynénémet le is százalékolták,ő agorafóbiás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!