Mit tegyek ha az embertelenül lusta anyám, egyre jobban idegesít?
Figyelt kérdés
Eddig nem is vettem észre annyira, csak most a nyáron hogy elmentem dolgozgatni apámmal, besegítettem neki. Abból áll édesanyám egy napja hogy felkel , kávézik, 10ig telefonozik, olyan heti 2x szokott főzni, amikor nem főz azt az időt további kávézással tölti ,valamelyik barátnőjével, és közben rendel kaját (ha eszébejut). Délután takarít egy fél órát, nincs takarítónőnk (MÉG!!!!!!). Aztán valami program , műkörmös, hobbi, aztán megint egy kávé valakivel, este meg telefon, laptop, fekvés. Ma délután hazaértünk, és egy nem túl ritka eset fogadott minket, nagy cirkusz, semmi kaja, szó szerint kenyér sem. Nekem kellett elmennem a boltba hogy tudjunk enni. Pedig anyám "háziasszony" simán futná az ideje hogy bevásároljon , semmi más dolga nem lenne a takarításon és a bevásárláson kívül, néha főzés. Gyakoralatilag annyi pénzt visz el amennyit akar és még így sem képes arra ,hogy legyen étel az asztalon amikor hazaér az aki "eltartja". Tudom ez így szarul hangzik, meg kibeszélem saját anyámat, de annyi feszültség gyűlt már bennem össze hogy muszáj valahova ezt leirnom. Apám az meg leszarja, de ő úgy konkrétan az egész életet, ő csak dolgozik és eltart, úgy van vele hogy megtette amit neki meg kellett tenni, a többi nem rajta múlik. Egyértelmű lenne hogy itthagyjam őket a későbbiekben, csak van ami ideköt , és az a pénz, mert ha apámmal dolgozom sokkal többet tudok keresni mint egy átlagos munkahelyen ahová felvennének pályakezdőként a későbbiekben. Szóval ez a bajom ,irritál a lustaság, és a lusta emberek, vagy komolyan valakit kéne fizetnünk ,hogy alapvető dolgokat megcsináljon anyám helyett? (már ilyen ötlet is felmerült egyébként, egy közös beszélgetésben). Legnagyobb baj hogy apámat nem érdekli, ha érdekelné ő tudna rá hatni, és talán megerőltetné egy kicsit magát. Mit gondoltok?2021. aug. 23. 20:53
1/14 anonim válasza:
Eddig nem vetted észre, mert te sem dolgoztál. Amúgy meg apád dolga: ha neki jó, onnan semmi közöd hozzá.
3/14 anonim válasza:
Fikázhatod nyugodtan, csak attól még nem lesz kajád, nem hiszem, hogy felnőtt emberként annyira bonyolult lenne ebédet rendelni akár egész hétre bármelyik ételfutár cégtől.
4/14 anonim válasza:
Magad érdekében is el kellene költözni. Ha ez így zavar téged, az már azt jelzi, hogy ez nem jó neked. Hosszú távon hogy működne?
Az meg nem lenne baj ha más munkát vállalnál, mert annál több tapasztalatod lenne.
5/14 anonim válasza:
Attól még el lehet költözni és vele dolgozni...
6/14 anonim válasza:
Csak még egy dolog: ha munka UTÁN rám akarnák sózni a házimunkát, veszekedés nélkül közölném, hogy ha annak nem volt rá ideje aki itthon van, nekem sincs. De ennyi lenne, nem több. Ha én magam se dolgozok, akkor meg alap hogy én is kiveszem a részem a házimunkából.
8/14 anonim válasza:
#5 érték egyet. Össze kell spórolni egy kis pénzt és lelépni. Nem kell egy házban laknotok ahhoz hogy együtt dolgozzatok.
9/14 Lazy Lover válasza:
Akár csak az én "anyámat" írtad volna le.... Lépj le minél előbb
10/14 anonim válasza:
Szerintem, ha elköltözöl, akkor sem lesz kevesebb a házimunka. Sőt, ha jól értettem, most nem nagyon kell takarítani, mert anyud azért csinálja, heti 1-2x fél òrát. Mivel a mosást nem említetted, ezért gondolom, hogy azt anyud intézi.
Szóval a költözéssel nem vagy beljebb. Esetleg mutathatnál több érdeklődést az iránt, hogy mi lesz a vacsi, hátha akkor anyud nekiáll főzni. Pl., ha megkéred, hogy ma legyen főzelék, vagy kínai.
Amíg a szüleidnek ez így jó, addig nem tudsz mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!