Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha az embertelenül...

Mit tegyek ha az embertelenül lusta anyám, egyre jobban idegesít?

Figyelt kérdés
Eddig nem is vettem észre annyira, csak most a nyáron hogy elmentem dolgozgatni apámmal, besegítettem neki. Abból áll édesanyám egy napja hogy felkel , kávézik, 10ig telefonozik, olyan heti 2x szokott főzni, amikor nem főz azt az időt további kávézással tölti ,valamelyik barátnőjével, és közben rendel kaját (ha eszébejut). Délután takarít egy fél órát, nincs takarítónőnk (MÉG!!!!!!). Aztán valami program , műkörmös, hobbi, aztán megint egy kávé valakivel, este meg telefon, laptop, fekvés. Ma délután hazaértünk, és egy nem túl ritka eset fogadott minket, nagy cirkusz, semmi kaja, szó szerint kenyér sem. Nekem kellett elmennem a boltba hogy tudjunk enni. Pedig anyám "háziasszony" simán futná az ideje hogy bevásároljon , semmi más dolga nem lenne a takarításon és a bevásárláson kívül, néha főzés. Gyakoralatilag annyi pénzt visz el amennyit akar és még így sem képes arra ,hogy legyen étel az asztalon amikor hazaér az aki "eltartja". Tudom ez így szarul hangzik, meg kibeszélem saját anyámat, de annyi feszültség gyűlt már bennem össze hogy muszáj valahova ezt leirnom. Apám az meg leszarja, de ő úgy konkrétan az egész életet, ő csak dolgozik és eltart, úgy van vele hogy megtette amit neki meg kellett tenni, a többi nem rajta múlik. Egyértelmű lenne hogy itthagyjam őket a későbbiekben, csak van ami ideköt , és az a pénz, mert ha apámmal dolgozom sokkal többet tudok keresni mint egy átlagos munkahelyen ahová felvennének pályakezdőként a későbbiekben. Szóval ez a bajom ,irritál a lustaság, és a lusta emberek, vagy komolyan valakit kéne fizetnünk ,hogy alapvető dolgokat megcsináljon anyám helyett? (már ilyen ötlet is felmerült egyébként, egy közös beszélgetésben). Legnagyobb baj hogy apámat nem érdekli, ha érdekelné ő tudna rá hatni, és talán megerőltetné egy kicsit magát. Mit gondoltok?

2021. aug. 23. 20:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%
Anyukad kifogott egy penzeszsakit aki eltartja
2021. aug. 23. 22:04
 12/14 anonim ***** válasza:
93%
Ha apádat nem zavarja, akkor téged se zavarjon. Eddig sem zavart.
2021. aug. 23. 22:41
 13/14 anonim ***** válasza:
82%

Nem igazán értem, hogy mi a bajod. Ha van pénz, apádat nem zavarja, akkor anyukád miért ne lehetne otthon? Attól még nem kell utálni, nem kell hogy zavarjon. Lehet depressziós. Honnan tudod, hogy milyen gyerekkora volt? Lehet végig dolgoztatták szülei, most meg örül, hogy pihenhet. Ha meg csak lusta, akkor is mit zavar? Lehet ha emberibb lennél vele és megértőbb, akkor jobb lenne a kapcsolatotok - próbálj vele beszélni (nem a lustaságáról, hanem olyan témákról, amikről egy anyával lehet beszélgetni) és időt tölteni. Plusz nem mondja azt senki, hogy anyud dolga lenne a takarítás és boltba járkálás... Nem vagy te egy kisherceg. Azt hiszed, majd ha külön költözöl akkor nem kell csinálnod semmit? Azt hiszed, hogy egy gyereknek sem kell besegíteni otthon a házimunkába? Én is ugyanúgy mosogattam, tesóm ugyanúgy sepregetett, boltba mentünk, porszívóztunk, vacsit főztünk stb diákmeló mellett is, iskola mellett is gyerekkorunk óta.

Az idegeskedés helyett fordítsd az energiádat hasznos dolgokra. A frusztrálság nem vezet sehova. Az a legkönnyebb, ha menekülsz - csak majd ha párkapcsolatban élsz, rá fogsz jönni, hogy nem a menekülés a megoldás - hanem a kompromisszum, az áldozathozás és a kommunikáció. Szeresd anyukádat ahelyett, hogy utálod...

2021. aug. 23. 22:53
 14/14 anonim ***** válasza:
91%

De amig otthon ultel ez nem zavart?

En is utalom a lusta embereket, de itt Apad dont. Ha neki ez igy megfelel, akkor ez van. Te majd nosulj maskepp

2021. aug. 23. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!