Nem bírom tovább az emberi butaságot. Miért gondolják egyesek azt, hogy a lelki terror jobb, mint a fizikai bántalmazás?
Már ne haragudj, nekem is volt részem mind a kettőben eleget, és igenis azt mondom, hogy ha valamelyiket ki lehetett volna hagyni, az a lelki terror.
A testi fenyítés, persze, fáj, de hosszú távon jobban feldolgozható, mint a lelki. A verésekre már nem nagyon emlékszem, de máig nem felejtem el rettegést, az ordítást, a gyűlöletet, a rengeteg megalázást.
Nem az emberek buták, csak mindenki másképp reagál a dolgokra. Ami neked rossz, lehet hogy másnak könnyebb volt. Én vagyok ennk ékes példája.
Én se bírom az emberi butaságot és nekem is volt részem mindkettőben de nem értem miért akarsz mindenáron toplistát felállítani. Mi értelme? Mindkettő sz.r (nagyon sz.r) és kész.
Meg aztán:
"Szerintem a fizikai terror sokkal fájdalmasabb lelkileg is és megalázóbb, mert az tényleg azt mutatja, hogy emberszámba se vesznek"
A lelki terror is azt mutatja ám csak nem mindenki veszi az üzenetet.
Nem emberi butaság, azért nem kell egyből túlozni, vagy sértegetni senkit sem :)
Mondom ezt úgy, hogy az előző kérdésben magam is azt írtam, hogy a lelki terror viselt meg jobban, hosszabb távon.
De mondjuk aki egyiket sem éli át olyan nagy mértékben, vagy csak testileg bántják (nyilván ilyen nincs, ütéssel a lélek is sérül), akkor nem fogja azt írni, hogy de jó volt, hogy legalább nem sértegettek is mellé.
Gyermekként engem is az ordibálások, hajnalig tartó veszekedések, ijesztő zajok (pofon, tányértörés) rémisztettek meg jobban, de amikor megindult felém valamelyik szülőm, és vártam a csattanást, nos...
Az sem volt kellemesebb, semmivel. Annyival volt jobb, hogy verés után egy időre lenyugodtak, lehetett "nyugiban" sírni meg elmélyedni másban. A kioktatások, veszekedések hosszabb időtartamúak voltak a veréseknél, ennyivel "jobb" mindössze a fizikai bántalmazás.
6-os vagyok, kicsit kusza lett a mondanivalóm, bocsi, csak érzékenyen érint a téma. Szóval az összegzésem az, hogy a lelki bántalmazás semmivel jobb, mint a testi, minimum. Inkább rosszabb, ha már "választani" kell.
Ráadásul egyes családokban az érzelmi zsarolás azután is folytatódhat, ha a verés már abbamaradt, mert túl nagy a gyerek pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!