Mit gondoltok arról,ha egy szorongó ember gyereket vállal?
Sajnos a családomban több ilyen ember is van,gondolom ezek részben genetikai eredetűek.
De,ha valaki ennyire fél mindentől,vagy félelmei vannak,akkor a gyerekvállalástól miért nem félt?
Szerintem az a legnagyobb felelősség az életben,gyereket vállalni.
Na már most,aki hétköznapi dolgoktól fél,mint pl telefonon beszélni egy idegennel,bemenni egy hivatalos ügyet intézni,munkahelyen emberekkel csoportban lenni,stb az,miért nem félt egy ekkora felelősségtől?
Én is szorongó vagyok,de én már kb 15 évesen tudtam,hogy ezeket a géneket nem szabad tovább örökíteni,mert baromi nehéz ezekkel a betegségekkel együtt élni.
1. A szorongás nem betegség. Járhat együtt azzal, de közel sem minden esetben.
2. A szorongást lehet kezelni.
3. A szorongás nem azt jelenti, hogy valaki mindentől szorong, vagy hogy ha egy konkrét dologtól igen, akkor egy másik konkrét dologtól is.
4. Az, hogy te szorongó vagy, még nem garantálja, hogy a gyereked is az lesz.
Persze,lehet,hogy nem fogja ezeket a genetikai hajlamokat örökölni,de ez szerencse kérdése.
Másrészt,a környezeti hatások miatt is lehet valaki szorongó.
Ha a gyerek egy szorongó ember mellett nő fel az nem a legjobb,nem jó példát lát a gyerek.
A szülőnek erőt,magabiztosságot kell sugároznia a gyerek felé.
Hiszen gyerekként nekünk a szüleink a minta.
Nem konkrét fóbiákra gondolok,hiszen mindenki fél valamitől.
De vannak emberek,akik mindentől félnek.
Az emberektől,társas kapcsolattól,az egyszerű hétköznapi dolgoktól.
Milyen jellegű szorongás?
Sajnos van, hogy hormonális, akkor simán örökölhető. Viszont maga a pszichés okok miatt szorongó személy is sok gondot okozhat egy gyereknek. A túlféltés rossz lehet, ahogy egy helyzettől való rettegés is belenevelhető egy gyerekbe.
Szerintem ameddig az ember nem rakta helyre magában a dolgokat felelőtlenség gyereket vállalni.
Én szorongó vagyok, és ezért nem lesz gyerekem. Magamat fenntartom, de minden dupla annyi energiámba kerül, mint az egészséges embereknek. Irigylem azokat, akik ezt elképzelni sem tudják.
(Járok terápiára, szedek gyógyszert, épp ennek köszönhető, hogy felismerem már mit tudok vállalni, és mit nem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!