Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Minek egy kamasz gyereknek...

Minek egy kamasz gyereknek saját autó? Nem látja, hogy ezzel csak árt neki?

Figyelt kérdés

Feleségem lánya most csinálja a jogsit, decemberben megy forgalmira.

Mióta elkezdte a vezetést, saját kocsi miatt rágja az anyja fülét. Már ezt sem értettem, hogy minek neki, mert kisvárosban élünk, akár gyalog is ott van az ember bárhol 20 perc alatt, azért meg felesleges egy autót fenntartani, hogy a barátnők előtt menőzzön.

Mondta a feleségem, hogy max 1 millióig nézelődhet és nem most, hanem majd az érettségi után, ha azok jól sikerültek. Ekkor előjöttek az igények...

Hogy ő nem fog beülni valami műanyag, recsegő-ropogó sz:rba (így). És hogy más biciklit vesz 1 millióért, nem autót, meg neki elektromos autó kell, meg tököm tudja, milyen felszereltség. Amit ő akar, az úgy kb 10 milliónál kezdődik.

Ekkora szóltam közbe először, hogy kicsit térjen már észhez, más gyereknek még a jogosítvány sincs kifizetve, nemhogy autó... És hogy anno én is buszoztam, vonatoztam 26 éves koromig, amikor MAGAMNAK kifizettem a jogosítványt, majd 28 évesen megvettem az első autómat, nem elvártam, hogy bárki alám tegye. Erre annyi volt a válasza, hogy ő arról nem tehet, hogy én már akkor is egy világtalan lúzer voltam.

Eltelt egy hét, úgy jött haza az apjától, hogy ő megveszi neki a kocsit, amit szeretne, és hogy a nagyszülők is megmondták, hogy kicsi autóval nem lehet az autópályán közlekedni. Ezt sem értem, hogy neki Pestre minek kéne autó, mikor alig lehet közlekedni, parkoló sincs, friss jogsival öröm lesz nézni, ahogy töri összevissza a kocsit.

Kérdeztem a feleségemet, hogy akkor ezt ő hagyja csak úgy? Válasz: hát most mit csináljon, csak olaj lesz a tűzre, ha nekiáll veszekedni.

Egész életében ez volt, hogyha ő mondott valamit, ami a gyereknek nem tetszett, ment az apjához, meg annak a szüleihez, akik persze azonnal egyetértettek vele. Minden megvolt neki véve első szóra. Ha nyulat akart, az lett véve, ha kutyát, akkor az, de óvodás korában még egy pónit is vett neki a nagyapja... Semminek nem tudja az értékét, mert ha elhagyta a 300 ezres telefont, semmi baj, két napra rá már a kezében volt az új. Ha az iskolában pikkelt rá egy tanár, mert ott is ugyanezt a viselkedést művelte, akkor a feleségem és az apja mentek a vezetőséghez balhézni. Ha nem akar iskolába menni, semmi baj, a nagynénje férje úgy indítja a tanévet, hogy ad neki egy halom kitöltetlen, de lepecsételt és aláírt igazolást, ő meg azokat töltögeti ki, ha éppen olyanja van, hogy ő most délig akar aludni... A feleségem meg erre annyit mond, hogy így is jól tanul, van már két nyelvvizsgája, minek veszekedjen vele.

Minden rá van hagyva, az apjának egyet füttyent és azonnal megkapja, amit akar.

2021. nov. 15. 12:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
62%

#41 Ezt mondom elfogadhatatlanul viselkedik a kis hercegnő. Hülyére van kényeztetve. Ha ilyen parasztul viselkedik a kisujjamat se mozdítanám ha segíteni kell. Legyen autója majd megtanulja hogy ő is szorul mások segítségére. Szerviz, javítás, vizsgák, téli nyári kerék csere. Kicsit se segíts neki. Icike picikét sem. Lerobban, eltéved. Oldja meg.

Minden szervizelésnél úgy átverik a palánkon mint a szél. Az élet úgy fogja osztani a jobbegyeneseket hogy öröm lesz nézni...

2021. nov. 15. 15:41
 42/72 anonim ***** válasza:
66%

41-re:

De igen, szerintem is elfogadhatatlan ez a hangnem. De látni kell, hogy az indokolatlan beleavatkozás ezt hozza elő a másikból, pláne egy kamaszból. Először húzódjon vissza a kérdező a saját térfelére, és utána a vitatéma is tizedannyi lesz, és talán a gyerekben sem lesz ennyi utálat iránta.

2021. nov. 15. 15:44
 43/72 anonim ***** válasza:
29%

41, és mégis miért kellene tisztelettel beszélni azzal a idősebbel, aki jön a "bezzeg az én régi nyomoromban, legyen neked is" szöveggel?

A kor egy állapot, nem dicsőség. Már bocs, de ha a "gyerek" többet érte el ennyi idősen, mint a kérdező, mégis, mire kellene tiszteletet felmutatni? Azt ki kell érdemelni.

2021. nov. 15. 15:46
 44/72 anonim ***** válasza:
7%
17 évesen már A6-okkal jártam, mindenki full irigy votl, apám vállalkozó. Most meg nyomatom ezerrel R8mmal. Had vezessen a lány, nem árt az soha
2021. nov. 15. 15:59
 45/72 anonim ***** válasza:
78%

"Megrögzött autóellenes vagyok, úgyhogy nem tudok egyetérteni a kishercegnővel. Budapesten csak annak kell autó, aki több gyereket fuvaroz nap mint nap, vagy árut szállít."

Portás vagyok haver a laptopom a hozzátartozó cuccokkal, hogy ne dögöljek bele a 24 órás unalomba (meg hog itt boldogítsalak) kb: egy szatyornyi, a kajám a vasalt ruhával a másik szatyornyi.

Nem vagyok hajlandó havi 10 ezerért várni a hidegbe esőbe meg napi 2 órát utazni a retkes maszkos tömegközlekedésen a csövesekkel a bemondogatós üvöltözésbe a büdösbe miközben kocsival max 40 perc az út, a pirosnál félig megreggelizek, van rádió, tisztaság, és jó illat!

A benzinem meg megvan havi egy huszasból ami nekem megéri a kényelmet mert csak +50% !

2021. nov. 15. 16:07
 46/72 anonim ***** válasza:
76%

43 válaszoló:

Azért mert a kislány nincs tisztában vele, hogy azért az nem egy alap dolog, hogy minden kamasz autót kap a feneke alá.

A kérdező csak figyelmeztette, hogy becsülje meg azt amiben él.

A másik meg az hogy a lány az nem vitte semmire. Más f**val könnyű verni a csalánt.

2021. nov. 15. 16:16
 47/72 anonim ***** válasza:
79%

Na azért álljon meg a menet, hogy még a kérdező a szemét!

Ez a kis rohadt takony mégis hogy mer úgy beszélni az ÉDESANYJÁVAL (nem a kérdezővel, a tulajdon anyjával!), hogy neki egymilliós roncs nem kell, bele nem ül, más bezzeg biciklit vesz ennyiért?

Hogy mer egy tizenéves kis riherongy szaros ilyeneket ugatni a szülőjének, aki történetesen épp a luxusigényeit akarja kielégíteni? Mert egy saját autó egy tininek Pesten nagyon is az, pedig nem vagyok autóellenes, én is kaptam és a gyerekemnek is fogok venni - igaz, úgy szájba verném, ha ilyen hangnemet engedne meg magának, hogy a fal adná a másikat. Itt a kocsi a legkisebb probléma, a nevelés (hiánya) meg a nagyobb.

2021. nov. 15. 16:31
 48/72 anonim ***** válasza:
84%
Igen, nem azzal van a probléma, hogy valaki autót venne a gyerekének, mert ha megteheti, akkor persze támogassa (bár ha nincs rá igazán szüksége, az is más kérdés), a lány hozzáállása szerintem a felháborító, hogy mi az, hogy ő még követelőzik, ahelyett, hogy örülne, hogy kap valamilyen kocsit (és szerintem a feleséged sem egy olyan autóra gondolt, ami szétesik, csak nem a legújabb, legdrágább modellre), ő elkezd hisztizni, hogy nem, neki elektromos kell, neki ilyen kell, olyan kell.
2021. nov. 15. 16:40
 49/72 anonim ***** válasza:
26%
45, minden nap viszek magammal laptopot, könyvet, egyebeket, nem nagy ügy egy hátizsákkal utazni. Féle Európát bejártam hátizsákkal, tömegközlekedve. Persze nem vagyok olyan állati elkényeztetett mint te. Pedig gyerekkoromban minden nap kocsival vittek iskolába.
2021. nov. 15. 17:02
 50/72 anonim ***** válasza:
89%

"erős izom autok kelenek.ezek biztonságosak,de sokat balesetznek friss jogsisok"

Kalap szar mind, ha a szalagkorlát bemegy szélvédőn!

Porsche Hungáriánál vagyok, a 60 millós kocsi kívül made in germany belül serbia, bulgaria, romania.

Milliomos orosz rulett.

2021. nov. 15. 18:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!