Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Minek egy kamasz gyereknek...

Minek egy kamasz gyereknek saját autó? Nem látja, hogy ezzel csak árt neki?

Figyelt kérdés

Feleségem lánya most csinálja a jogsit, decemberben megy forgalmira.

Mióta elkezdte a vezetést, saját kocsi miatt rágja az anyja fülét. Már ezt sem értettem, hogy minek neki, mert kisvárosban élünk, akár gyalog is ott van az ember bárhol 20 perc alatt, azért meg felesleges egy autót fenntartani, hogy a barátnők előtt menőzzön.

Mondta a feleségem, hogy max 1 millióig nézelődhet és nem most, hanem majd az érettségi után, ha azok jól sikerültek. Ekkor előjöttek az igények...

Hogy ő nem fog beülni valami műanyag, recsegő-ropogó sz:rba (így). És hogy más biciklit vesz 1 millióért, nem autót, meg neki elektromos autó kell, meg tököm tudja, milyen felszereltség. Amit ő akar, az úgy kb 10 milliónál kezdődik.

Ekkora szóltam közbe először, hogy kicsit térjen már észhez, más gyereknek még a jogosítvány sincs kifizetve, nemhogy autó... És hogy anno én is buszoztam, vonatoztam 26 éves koromig, amikor MAGAMNAK kifizettem a jogosítványt, majd 28 évesen megvettem az első autómat, nem elvártam, hogy bárki alám tegye. Erre annyi volt a válasza, hogy ő arról nem tehet, hogy én már akkor is egy világtalan lúzer voltam.

Eltelt egy hét, úgy jött haza az apjától, hogy ő megveszi neki a kocsit, amit szeretne, és hogy a nagyszülők is megmondták, hogy kicsi autóval nem lehet az autópályán közlekedni. Ezt sem értem, hogy neki Pestre minek kéne autó, mikor alig lehet közlekedni, parkoló sincs, friss jogsival öröm lesz nézni, ahogy töri összevissza a kocsit.

Kérdeztem a feleségemet, hogy akkor ezt ő hagyja csak úgy? Válasz: hát most mit csináljon, csak olaj lesz a tűzre, ha nekiáll veszekedni.

Egész életében ez volt, hogyha ő mondott valamit, ami a gyereknek nem tetszett, ment az apjához, meg annak a szüleihez, akik persze azonnal egyetértettek vele. Minden megvolt neki véve első szóra. Ha nyulat akart, az lett véve, ha kutyát, akkor az, de óvodás korában még egy pónit is vett neki a nagyapja... Semminek nem tudja az értékét, mert ha elhagyta a 300 ezres telefont, semmi baj, két napra rá már a kezében volt az új. Ha az iskolában pikkelt rá egy tanár, mert ott is ugyanezt a viselkedést művelte, akkor a feleségem és az apja mentek a vezetőséghez balhézni. Ha nem akar iskolába menni, semmi baj, a nagynénje férje úgy indítja a tanévet, hogy ad neki egy halom kitöltetlen, de lepecsételt és aláírt igazolást, ő meg azokat töltögeti ki, ha éppen olyanja van, hogy ő most délig akar aludni... A feleségem meg erre annyit mond, hogy így is jól tanul, van már két nyelvvizsgája, minek veszekedjen vele.

Minden rá van hagyva, az apjának egyet füttyent és azonnal megkapja, amit akar.

2021. nov. 15. 12:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
87%
Ezt az anyjának meg az apjának kéne rendeznie. Már eleve a saját autó ötletét, mert ugye azt fenn is kell tartani, ki fogja tankolni a kocsit, szervizelni, gumit venni rá, adót fizetni.... A leányzó leérettségizik, de utána gondolom valamit még tanulni fog. Pestre járni tényleg jobb tömegközlekedéssel, mert a parkoló kevés és drága, ráadásul 10-15 percenként csak jön valami, nem úgy mint falun, ha elmegy a busz 1-2 óra következőig.
2021. nov. 15. 13:01
 12/72 anonim ***** válasza:
80%

Sokan nagyon félre értik ezt a kérdést. Itt nem arról van szó, hogy szükség van autóra vagy nem, hanem arról, hogy a kiscsaj nagyon tiszteletlen az anyával és egyàtalàn nincs tisztába azzal, hogy 1millóért mennyit kell dolgozni.

És mondhatják, hogy nem a kérdező lánya, ne szóljon bele, de ha az én feleségemmel hallanám, hogy valaki tiszteletlenül beszél, biztos, hogy nem hagynám szó nélkül bárki legyen is az.

2021. nov. 15. 13:06
 13/72 anonim ***** válasza:
88%

Egyszer azt írod kisvárosban éltek, utana meg azt, hogy Pestre minek autó. Na most akkor mivan?!

Nekem ez ugy jön tökre le, hogs irigykedsz rá...

Ha az apja megveszi neki, az anyja meg rábólint, akkor neked ez miert fáj?! Nem neked kell fenntartani gondolom.

Aláirom, nekem eszembe nem lett volna sosem ilyen igenyeket anyámék felé előterjeszteni (ök még egy golyóstollon is 2 hetet gondolkodtam megvegyék-e típusok). De ezt az ilyen olyan extra kikötéseket kicsit eltúlzottnak erzem tőled.

Én igaz 29 vagyok, de elképzelni nem tudnám az életem autó nélkül.

Mondom úgy,hogy 25éves koromig tömegközlekedéssel/gyalog jartam. Azota az egekben a bérlet ár, ugyan annyira jövök ki a tankolással, illetve amilyen uj menetrendek lettek mifelénk, 3x gyorsabb is autóval. Se cipekednem nem kell, se buszra varni...

2021. nov. 15. 13:15
 14/72 anonim ***** válasza:
42%

Lúzer betyárunk ma nagyon kreatív..

Nagyon szereted ezt a szót igaz?

2021. nov. 15. 13:25
 15/72 anonim ***** válasza:
22%
Ilyen családnak nem lennék része. Ha a nevelt gyerekem, ha nem és egy világtalan lúzernek mert volna nevezni, úgy megtéptem volna az anyja előtt, hogy egy életre elgondolkozott volna. Aki kenyeret ad a szájába az előtt kuss a neve és úgy ugrik, ahogy fütyülnek neki. Mivel a párod és a család többi tagja sem néz semmibe, én fognám és kilépnék, ha nincs hová menned számtalan állás van, amihez szállást is biztosítanak. Ettől még ott is több tiszteletet kapsz.
2021. nov. 15. 13:27
 16/72 anonim ***** válasza:
69%
13-as, a kiscsaj anyja azt is hagyja, hogy a párjával úgy beszéljen a kis qrva, mint egy kutyával. Innentől nincs sajnos miről beszélni, ha egyszer hagyja ezt meg azt is, hogy alá legyen ásva a tekintélye, apuci mindent felülbírálhat. A kérdező helyében már rég leléptem volna, itt nem lesz változás.
2021. nov. 15. 13:28
 17/72 Andizsuzsi ***** válasza:
80%

"Egyszer azt írod kisvárosban éltek, utana meg azt, hogy Pestre minek autó. Na most akkor mivan?!"

Gondolom oda készül a gyerek továbbtanulni.

2021. nov. 15. 13:30
 18/72 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, a nevelési elveiddel egyetértek, de értsd meg: ezt a gyereket nem kell nevelned! Nem a tiéd, sőt nem is te tartod el, hisz külön kasszán vagytok a pároddal. Milyen alapon akartad megszabni neki, hogy max. 1 M Ft-ig nézzen autót? Ha egyszer nem a te pénzedből megy! A szomszéd gyereknek se szabhatnád meg! És abban igaza van a lánynak, hogy "amíg nem az én pénzemet költi, addig nekem csend a nevem őt illetően". Miért csinálsz felesleges konfliktusokat?

Az egy másik kérdés, hogy igaza van 2-esnek, hogy az ostoba szülei (akik közül az egyik a becses nejed :D) egy követelőző kis k....t neveltek a lányból. Ez van, a saját gyerekük jellemét cseszték el. Ezzel neked nem kell foglalkoznod.

2021. nov. 15. 13:44
 19/72 anonim ***** válasza:
73%

19-es, fikázás helyett el kéne olvasni a magyarázatot is. Nem utólag büfögte ide, hanem már az elején leírta, hogy az egymilliós keretet marhára nem ő “szabta meg”, hanem a felesége, a gyerek anyja.

Idézem:

“Mondta a feleségem, hogy max 1 millióig nézelődhet”

2021. nov. 15. 13:49
 20/72 anonim ***** válasza:
81%

Azért kell saját kocsi, hogy tudjon vezetni, mert 30-40 óra alatt ugyanis nem lehet megtanulni (hiába ment át a vizsgán).

Első trükkös szitunál bepánikol, és uralmát veszti.

Tanulóautón az oktatóval meg nem igazán lehet valósan felmérni, hogy mibe érdemes belemenni és mibe nem.

20 éve van jogsim, egyből kocsit vettem vizsga után, azóta kétszer okoztam balesetet, de soha senki nem sérült meg és életembe nem ütöttem el még egy galambot se!

És ez nem annak a 40 + 15 pótórának köszönhető amivel másodszorra sikerült a forgalmi vizsgám, hanem annak, hogy egyből elkezdtem aktívan vezetni!

2021. nov. 15. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!