Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Minek egy kamasz gyereknek...

Minek egy kamasz gyereknek saját autó? Nem látja, hogy ezzel csak árt neki?

Figyelt kérdés

Feleségem lánya most csinálja a jogsit, decemberben megy forgalmira.

Mióta elkezdte a vezetést, saját kocsi miatt rágja az anyja fülét. Már ezt sem értettem, hogy minek neki, mert kisvárosban élünk, akár gyalog is ott van az ember bárhol 20 perc alatt, azért meg felesleges egy autót fenntartani, hogy a barátnők előtt menőzzön.

Mondta a feleségem, hogy max 1 millióig nézelődhet és nem most, hanem majd az érettségi után, ha azok jól sikerültek. Ekkor előjöttek az igények...

Hogy ő nem fog beülni valami műanyag, recsegő-ropogó sz:rba (így). És hogy más biciklit vesz 1 millióért, nem autót, meg neki elektromos autó kell, meg tököm tudja, milyen felszereltség. Amit ő akar, az úgy kb 10 milliónál kezdődik.

Ekkora szóltam közbe először, hogy kicsit térjen már észhez, más gyereknek még a jogosítvány sincs kifizetve, nemhogy autó... És hogy anno én is buszoztam, vonatoztam 26 éves koromig, amikor MAGAMNAK kifizettem a jogosítványt, majd 28 évesen megvettem az első autómat, nem elvártam, hogy bárki alám tegye. Erre annyi volt a válasza, hogy ő arról nem tehet, hogy én már akkor is egy világtalan lúzer voltam.

Eltelt egy hét, úgy jött haza az apjától, hogy ő megveszi neki a kocsit, amit szeretne, és hogy a nagyszülők is megmondták, hogy kicsi autóval nem lehet az autópályán közlekedni. Ezt sem értem, hogy neki Pestre minek kéne autó, mikor alig lehet közlekedni, parkoló sincs, friss jogsival öröm lesz nézni, ahogy töri összevissza a kocsit.

Kérdeztem a feleségemet, hogy akkor ezt ő hagyja csak úgy? Válasz: hát most mit csináljon, csak olaj lesz a tűzre, ha nekiáll veszekedni.

Egész életében ez volt, hogyha ő mondott valamit, ami a gyereknek nem tetszett, ment az apjához, meg annak a szüleihez, akik persze azonnal egyetértettek vele. Minden megvolt neki véve első szóra. Ha nyulat akart, az lett véve, ha kutyát, akkor az, de óvodás korában még egy pónit is vett neki a nagyapja... Semminek nem tudja az értékét, mert ha elhagyta a 300 ezres telefont, semmi baj, két napra rá már a kezében volt az új. Ha az iskolában pikkelt rá egy tanár, mert ott is ugyanezt a viselkedést művelte, akkor a feleségem és az apja mentek a vezetőséghez balhézni. Ha nem akar iskolába menni, semmi baj, a nagynénje férje úgy indítja a tanévet, hogy ad neki egy halom kitöltetlen, de lepecsételt és aláírt igazolást, ő meg azokat töltögeti ki, ha éppen olyanja van, hogy ő most délig akar aludni... A feleségem meg erre annyit mond, hogy így is jól tanul, van már két nyelvvizsgája, minek veszekedjen vele.

Minden rá van hagyva, az apjának egyet füttyent és azonnal megkapja, amit akar.

2021. nov. 15. 12:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
84%
Őszintén? Ha jól értem, nem a te lányod, nem te fizeted a kocsit, innentől mi közöd hozzá, mint csinál? Ő baja, és a ő haszna.
2021. nov. 15. 14:31
 32/72 anonim ***** válasza:
63%

"Erre annyi volt a válasza, hogy ő arról nem tehet, hogy én már akkor is egy világtalan lúzer voltam."

Na itt kellett volna pofán vágni.

2021. nov. 15. 14:32
 33/72 anonim ***** válasza:
78%

Kicsi lány el van kényeztetve. Az élet majd jól felpofozza ha dolgoznia is kell.

Jó jegyek relativak. Körülményeket, iskolát nem ismerjük. Nyelvvizsga meg csak papír, bár ha 2 -t kapott az jó.

Csak akkor lehet embert nevelni belőle ha a másik oldal nem vág alá a tervnek dacból, hogy kitoljon veletek. Amivel rövidtávon veletek tol ki élete végéig meg a saját gyerekével. Kamaszkorban kell fogni a gyereket nagyon ha akkor nem megy akkor nem lesz belőle ember. Csak egy link, nem törődöm valaki. Akkor ment mindig menni fog, és mindig ezzel fog próbálkozni.

(Hányadik ilyen kezelhetetlen friss munkaerőpiacos embert rúgtuk már ki csak idén. Ő ezt nem csinálja, azt biztosan nem. Nincs kedve bejönni meg felvenni a telefont ... stb. Beszólt neki a Béla - munkaidőben dolgozni kéne-, így neki nem veszi fel a telefont. Főnök megmondja mit csináljon, szerinte az hülyeség és nem csinálja. Aztán meg fenyegetőznek bírósággal ha kiteszik mint macskát sz@rni.)

Friss jogsival drága autót nem szabad venni, úgy kezdi az ember hogy itt ott megzúzza. Van aki előbb van aki később, mindenki megzúzza egy idő után. Az a tanulópénz.

Elektromos autó van használtan is, de az se 1 misi. 4 kerekű guruló edény kell. Ha nem jó a zörgő öreg autó akkor zöröghet a buszon.

Amúgy is felesleges neki. Nem csak megvenni kell az autót hanem fenntartani. Súlyadó, biztosítás, üzemanyag, szerviz. Havi 60-70k -t úgy el visz mint a szél.

Mindenesetre ha így beszél veled a párod én már csomagoltam volna.

Közösen éltek és akkor is ha külön kasszán vagytok, a véleményednek számítani kell legalább megfontolásra. Ha kérdés és megfontolás nélkül lesöprik az asztalról és megfenyegetnek, akkor rossz helyen laksz.

Csöndben keresel magadnak egy lakást, és előkészíted, és ha nem hajlandóak embernek tekinteni akkor ha aztán utána se ért a szép beszédből és "arcoskodik", akkor mondod hogy oké akkor elköltözöm. Jobb lesz neked is. Ott most papucs vagy ahogy nézem.

2021. nov. 15. 14:37
 34/72 anonim ***** válasza:
75%
Nem a te lányod, nem te fizeted az autót, akkor nem értem, hogy mi bajod van?
 35/72 anonim ***** válasza:
85%

Minek egy kamasz gyereknek saját autó?

Gondolom, ebben az esetben a saját autó helyére egy csomó mindent betudnál illeszteni, szóval belátható, hogy ez a verseny már lefutott. A kislány nem fog megváltozni, apu továbbra is elkényzeteti, autó is lesz. Ezt te is tudod.

Innen nézve pedig csak visszaigazolásért jöttél, hogy jól gondolod - e, de változni nem fog semmi.

36/72 anonim ***** válasza:
45%

Az,hogy te most bele szólsz a lány dolgaiba,az tök ugyanolyan,mint ha a te anyádnak lett volna egy pasija,aki csak úgy ingyen beköltözött volna hozzátok, és arról magyarázott volna neked,hogy minek neked mondjuk busz bérlet,gyalog is le lehet járni a távot, vagy minek neked bicikli,vagy éppenséggel cipő, hiszen az ő gyerekkorában az sem volt az ő szintjén.

Szerintem neked sem tetszett volna. Te nem adod meg a lánynak ezzel a viselkedéssel a tiszteletet,aztán csodálkozol,hogy ő ezt tiszteletlenséget viszonozza. Hidd el a lány az ő szintjén, nyílván gazdagabb az apja mint te boldogulni fog nagyon is, nem az jelenti a boldogulást,hogy megszakadsz mint egy öszvér. Ez van, ha az anyjával akarsz maradni,inkább fogadd el,hogy a lányról gondoskodik az apja,és ne irígykedj.

2021. nov. 15. 14:42
 37/72 anonim ***** válasza:
19%
A lány helyében költöznék az apámhoz. Egy ilyen idiótát,mint te, nem tűrnék meg magam mellett. A párod is idióta,hogy összejön egy olyannal,mint te.
2021. nov. 15. 14:52
 38/72 anonim ***** válasza:
11%
Egyetértek veled, 38-as!
2021. nov. 15. 14:53
 39/72 anonim ***** válasza:
36%
Megrögzött autóellenes vagyok, úgyhogy nem tudok egyetérteni a kishercegnővel. Budapesten csak annak kell autó, aki több gyereket fuvaroz nap mint nap, vagy árut szállít. Sokkal gyorsabb, kényelmesebb, szabadabb és zöldebb a tömegközlekedés. Utálnám, ha egy autóhoz lennék kötve, és állandóan probléma lenne, hogy hol tudok parkolni, hogy keveredek ki a dugóból, macera, ha hazafele még be akarok menni valahova vagy inkább sétálnék kicsit, nem ihatok meg egy sört spontán a haverokkal.
2021. nov. 15. 15:18
 40/72 anonim ***** válasza:
88%

Tudom, hogy ez már nagyon eltér a magától a kérdéstől, de engem nagyon kiakaszt, hogy ennyi embernek teljesen rendben van az, hogy egy kis kamasz így beszél az idősebbekkel meg bárkivel is és szerintem teljesen mindegy, hogy a kérdező tarja el vagy sem.

Nem csodálom, hogy ennyi kis szemtelen kamasz van, ha ennyire nem érdekel valakit, hogy így viselkedik.

Mert, ha egy tündéri kislány lenne, aki jól tanul a képességeihez képest és megadja a tiszteletet másoknak, becsüli az értékeket, akkor megérteném, hogy szapulják a kérdezőt azért, hogy mit szól bele más dolgába.

2021. nov. 15. 15:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!