Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám szerint k*rvának kéne...

Apám szerint k*rvának kéne mennem?😭

Figyelt kérdés
Kaptam egy rossz jegyet (2-es), próbálkozok, de sajnos nem vagyok túl okos :(, a szüleim erőltették a gimnáziumot, de nem nekem való. Apám reakciója konkrétan az volt, hogy hagyjam ott akkor az iskolát, ha ilyen hülye vagyok, és menjek inkább k*rvának, mert máshoz nem értek. Nagyon megbántott, és nem tudom mit tegyek, beleőrülök, hogy itthon állandóan csesztetnek, mert nem lettem olyan okos, mint ők elképzelték. Mit tudok tenni, hogy ne őrüljek meg? :((((

2021. nov. 5. 17:43
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
45%
Azért az érdekes, hogy ami negatív kommentekentek apucira, azok nagyját töröltette
2021. nov. 6. 08:48
 42/46 anonim ***** válasza:
14%
Aki buta, az még prostinak sem jò, mert folyton àtverik, lehùzzàk szerencsétlent.
2021. nov. 6. 09:05
 43/46 anonim ***** válasza:
84%
Gondolom apádnak 4 diplomája van és 5 idegen nyelven beszél folyékonyan, hogy csak úgy szapulja a lányát...
2021. nov. 6. 11:21
 44/46 anonim ***** válasza:
37%

Apád nem normális. Jobb lenne ha belátná, hogy esetedben a giminek nem sok értelme volt, miután nem szeretnél tovább tanulni. Ebben az esetben jobb lett volna választani egy szakmát és egy szakgimnáziumot, érettségit ott is kapnál, és legalább kapsz egy szakmát is, amivel tudsz mihez kezdeni, ha végeztél. Tehát most az ő erőltetése miatt szívsz, szóval jobb lenne ha mélyen magába szállna.

Mivel 17 vagy úgy sejtem, hogy esetedben az iskolaváltás nem igazán opció, hiszen elvileg már 11-es lehetsz. Tehát próbálj meg egy kettest összekaparni matekból, leérettségizni és utána valami szakmát megtanulni. Elég sokan csinálják ezt így is és egyik se prosti. Nem egy milliomos életpálya, de megélni azért sok mindenből meg lehet.

2021. nov. 6. 14:10
 45/46 anonim ***** válasza:
66%

Először is: Tanulj tovább!!!

Az egyetemen az életet tanulod meg. Az, hogy lesz egy szakképesítésed/ diplomád csak egy része. Nézd meg, hogy mi az, amire fel tudnak venni, és vmennyire legyen értelme. Az egyetemen szerezz ismerősöket, építs kapcsolatokat, ha introvertált vagy, ez nyilván nem egyszerű számodra.

Én elhiszem, hogy képes vagy rá, te tudod, hogy képes vagy rá!

Apád részeg vagy hülye? Csak a nem normális szülő mond ilyet a gyerekének... Tényleg ne foglalkozz vele.

Ha csesztetnek otthon, hát az nagy baj, vagy elkezdesz dolgozni, és egy idő után lelépsz emiatt otthonról, vagy ami időben korábbi, hogy elmész olyan egyetemre, ahol koliba is felvesznek és akkor nem kell otthon lenned.

Idegen nyelvet tanuld, ma már elvárás egy német vagy angol nyelvtudás itthon. Ha úgy érzed, hogy az órán nem megy, az lehet, hogy a tanár miatt van, Magyarországon a legtöbb helyen pocsék nyelvtanárok vannak. Sokáig úgy voltam vele, hogy sosem lesz nyelvvizsgám angolból, mert hülye vagyok hozzá, de valójában csak idiótán tanították, és van már nyelvvizsgám is, és új nyelv tanulásába is bele mertem kezdeni.

Ebből kiindulva más tárgynál is a tanár lehet a hibás. A matek feladatoknál a logikai zavarodhoz azt tanácsolnám, hogy amikor gyakorolsz, akkor több eshetőséget gondolj végig. Szerintem a gyakorlottság hiányzik ezen részen, mivel megérted a feladatot, és más számokkal is megy, de ha kivesznek egy vmit és másik vmit adnak a feladathoz, akkor tudd, hogy mit kell tenni abban az esetben. Egyetemen komoly feladatokál pl. ezzel nekem problémáim voltak, ahogy a legtöbb társamnak is, de talán szinthez mérten ugyanaz a probléma.

2021. nov. 6. 20:46
 46/46 anonim ***** válasza:
75%
33. Csak matekból nem ment át? Ha igen, akkor az a legszemetebb tanár, aki nem engedte át abból az egy tárgyból.
2021. nov. 7. 04:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!