Szabadság alatt voltam műtéten. Mondván hogy nem akarok táppénzre menni. A munkáltatóm szerint ez igy nem jó, mert táppénzre kellet volna mennem?
Valóban nem lehetsz ilyenkor szabadságon. A kórház jelenti az OEP felé a kezelést és a betegszabadságot is, a munkáltatót pedig megbüntetik, ha szabadságot próbálna inkább adni.
A törvény szelleme, hogy a munkáltató ne kényszeríthessen közös megegyezést színlelve szabadságra a jog szerint járó betegszabadság helyett.
3-as. Azért nem akartam táppénzre menni mert az szinte semmit nem fizet főleg a korházi napokra.Igaz csak egynapos sebészeti beavatkozásnak hivják .Reggel be másnap 11-ki. Szabadságom meg volt még tavalyról.
4-es. Ezt igy értem de már ugye bérszámfejtették ugyhogy akkor nem tudom mi lesz.
Utolsónak nincs igaza. A szabidat ígyis úgyis ki kell fizessék valamikor.
A rendszerváltás körül szocializálódott énemnek hihetetlen ilyet hallani, hogy a munkáltatód küld táppénzre. Annak idején simán szabit vetettek ki a dolgozóval, ha orvoshoz kellett mennie. Sőt be sem vallotta a dolgozó, hogy oda megy, nehogy kitegyék a munkahelyéről.
De neked nem táppénzre kell menni, hanem betegszabadságra. Az 70% pénz.
Mivel rajta van a kórházi papíron a keresőképtelenségi kód, ezért itt meg szürkén sem tudok játszani.
Egyébként:
Köszönöm a válaszokat.
Időközben felhivtam a dokimat azt mondta mivel nem táppénz alatt zajlott a műtét hanem még a kiadott szabadságom alatt igy lehettem szabin . Ha már táppénz alatt zajlott volna a műtét akkor más a helyzet mert az fekvő beteg ellátás .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!