Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám szerint k*rvának kéne...

Apám szerint k*rvának kéne mennem?😭

Figyelt kérdés
Kaptam egy rossz jegyet (2-es), próbálkozok, de sajnos nem vagyok túl okos :(, a szüleim erőltették a gimnáziumot, de nem nekem való. Apám reakciója konkrétan az volt, hogy hagyjam ott akkor az iskolát, ha ilyen hülye vagyok, és menjek inkább k*rvának, mert máshoz nem értek. Nagyon megbántott, és nem tudom mit tegyek, beleőrülök, hogy itthon állandóan csesztetnek, mert nem lettem olyan okos, mint ők elképzelték. Mit tudok tenni, hogy ne őrüljek meg? :((((

2021. nov. 5. 17:43
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
78%

Jajj drágám...ne is figyelj a szemét szüleidre. Ha nem megy a matek, akkor nem megy. Nem kell vele foglalkozni, egy hármas simán megvan azokból a tantárgyakból is amik nem az erősségeid.

Feküdj rá a humánra ha azt jobban szereted, és ha legközelebb ilyet mond az apád nyugodtan megmutathatod neki hogy igen, matekból kettes vagy de magyarból-németből-angolból ötös. Majd kérdezd meg hogy ő hanyas volt ezekből. :D

2021. nov. 5. 20:01
 32/46 anonim ***** válasza:
81%
A legelső vázát biztos széttörtem volna a fején.
2021. nov. 5. 20:06
 33/46 anonim ***** válasza:
91%

Sajnálom, hogy ezen kell keresztül menned.

Az igazság az, hogy a gimnázium elég sok embernek nem való, mégis sokakat beleerőltetik.

Nekem mindig is jól ment az iskola (bár nem szerettem soha), jó jegyeket kaptam és egyből felvettek egyetemre az elsők között. Volt egy barátom, akivel általános iskola óta tartjuk a kapcsolatot. Őt Budapest egyik legrosszabb szakgimnáziumába is épphogy felvették, kettesekkel ment át, a matek érettségin pedig csalt, de így is megbukott.

A szüleivel állandóan harcolt, akik szerint egyszerre hülye és lusta. Valójában tényleg nem a legokosabb ember, viszont egyáltalán nem lusta. Miután nem ment át az érettségin, a szülei kirakták otthonról, és egy kfc-ben dolgozott, viszont onnan kirúgták, mert a kasszánál nem bírta kiszámolni az aprókat.

Ezután építkezésekben dolgozott, mély depresszióban volt és egyre többet ivott; gyakorlatilag esténként józanul nem lehetett látni.

Egyszer azt tanácsoltam neki, hogy végezzen el egy villanyszerelő tanfolyamot vagy valami ilyesmit, mert azzal elég jól lehet keresni. Végül, még pár hónap alkoholizmus után elkezdett egy hidegburkoló tanfolyamot, amint összegyűlt rá a pénze.

Én ilyenkor még a szüleimnél éltem, egyetem mellett nem tudtam dolgozni, ezért nem volt semmi pénzem, ő viszont simán dolgozort a tanfolyam mellett.

Most, nagyjából 10 évvel később én programozó vagyok egy kis cégben, ő pedig hidegburkoló, és 1,5x annyit keres egy hónap alatt, mint én.

Nyílvánvalóan sokkal kevésbé intelligens ember, mint én, és mégis sokkal több félrerakott pénze van, többet keres, és legalább ugyanolyan jól él, mint én.

Attól hogy nem vagy intelligens, nem a prostitúció az egyetlen karrier lehetőség. És nem is csak a meki, pincérség, takarítóság stb.

Teljesen jó életet élhetsz egy érettségi nélkül is. Akármennyire terjeszti mindenki azt hogy az egyetemi diploma már-már létszükséglet, ez nagyon távol áll a valóságtól.

2021. nov. 5. 20:15
 34/46 anonim ***** válasza:
83%
#34 vagyok bocsánat, a fogalmazás nem nagyon megy, de remélem érthető amit írtam!
2021. nov. 5. 20:17
 35/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm továbbra is a válaszokat.

#32 azt hiszem az lesz.

#34 igen, érthető, amít írsz. Örülök, hogy a barátodnak ilyen mély lelki állapotból is sikerült összeszednie magát, jó volt olvasni. Úgy érzem nekem is képesnek kell lennem, összeszedni magam. :)

2021. nov. 5. 20:37
 36/46 anonim ***** válasza:
89%
Logisztikusként dolgozok egy gyárban a műszakvezetőnk egy 33 éves csaj, ő sem egy IQ bajnok, nettó 350 alatt nem visza haza egy hónapban. És pincér az eredeti szakmája, érettségije sincs. Igaz 7 éve a cégnél van. Szóval ne keseredj el! Apád pedig mélységesen szégyelje magát, hogy lehet ilyet mondani a saját lányának!
2021. nov. 5. 20:39
 37/46 anonim ***** válasza:
60%
Keresd fel a sorstársad akinek pár hónapja valami csoda folytán ugyaniylen kérdése volt :)
2021. nov. 5. 22:12
 38/46 anonim ***** válasza:
86%

Szóval, ha valakinek egy tantárgy rosszabbul megy, akkor az már nem intelligens, és vigyázzon, mert nyolc osztállyal nem kell majd sehova?:D

Némelyik komment legalább akkora ökörség, mint amit a kedves apuka mond a saját gyerekének.

Nem hinném, hogy itt mindenki kitűnő volt, de azt sem, hogy akinek a reál tárgyak nem mentek, ők most nyolc osztállyal tengetik az életüket, és valami gyárban takarítanak. (Egyébként pedig fontos munka a takarítóké.)

2021. nov. 5. 22:20
 39/46 anonim ***** válasza:
83%
39. Na igen. Azzal se árt tisztában lenni, mert megtapasztalom itt az egyetemen, hogy a legtöbbnek, akinek nem inge, nem veszi magára, de annyi esze sincs, mint egy marék lepkének. Ezzel szemben, aki elvégzett egy jó szakmát, sokkal jobban átlátja a világ működését, a józan eszét se rest használni. Mindig azt szoktam mondani, s mondják sokan mások is, hogy az állami oktatási rendszer egy modern kori jobbágyképző, ahol mindenről szó van, csak éppen az életre nem készítenek fel, s az a baj, hogy a legtöbb szülő is ugyanígy működik. Én se az iskolának köszönhetem, hogy vittem valamire, ott inkább csak elvették a maradék önbizalmamat is, amit elég nehéz volt visszaszerezni. 23/F
2021. nov. 5. 22:36
 40/46 anonim ***** válasza:
67%

#25 ös vagyok. Valamit nagyon félre értesz. Én pont, hogy nem lebeszélni akarlak. Arra akarlak rávezetni, hogy muszáj érettségizni. Aztán szakmát végezni is, de erre elég majd akkor rájönnöd. Diploma már nem feltétlenül muszáj.

Azon kívül látszik a tapasztalatlanságod, hogy téveszmékben élsz. Ugyan is az embernek nincs meghatározva a születése pillanatában, hogy ki lesz belőle. Te azt mondod hülye vagy a matekhoz, tehát te beletörődsz abba, hogy így születtél. Hát megsúgom nem vagy hülye a matekhoz, hanem lusta. Azon a szinten amit érettségin elvárnak abszolút tökéletesen tanulható a matek. Józan paraszti ésszel. Az egyetemi műszaki vagy matematikusi matekhoz már kell egykis látásmód vagy tehetség, de ez téged nem érint.

2021. nov. 6. 01:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!