Tegnap 10.5km kerékpároztam 236 kalóriát égettem ezek szerint kéne napi 50 km mennem hogy valami fogyást is elérjek?
A kalkulátorok eleve csak egy erősen átlagolt kalóriát adnak meg.
Hány éves vagy, hány kiló, milyen terepen mentél, mennyire nyomta fel a pulzusodat a tekerés, stb. stb.
Nagyon sokminden befolyásolja azt, hogy hány kalóriát égetsz el...
Nyilván a fele idő alatt tennéd meg a távot, akkor duplázódna a sebességed, ezáltal több lenne a kalória is. De nem biztos, hogy a duplája...
Az se mindegy, hogy a 10 km-t sétatempóban tetted meg a full sík budai dunaparti bringaúton, vagy pedig feltekertél a Hármashatárhegyre....
:)
En naponta/2 naponta teszek meg 50-60 km-t, 26-28 as atlaggal.
Ez 1300-1500 kaloria.
A 10.5 km az bemelegeitesnek jo.
Ha most kezdted el, akkor nem rossz az, probalj fejlondi.
Én 41, 110 és 175. 20kmre van a teszkó oda-vissza, szinte minden nap megyek csak azért is hogy mozogjak.
Ha a 10-20 km-es távon már nem fáradsz el akkor kezd el emelni a távot!
Igen, fontos a fokozatosság - már csak azért is, hogy a hirtelen nagy terheléstől ne menjen el a kedved....
Maradhatsz sík terepen, hetente pár km-rel növelve a távot. Vagy beletenni egy kis szintet is... .
En oktoberben kezdtem.
6 perc tekeres utan rosszul lettem, majdnem elvitt a mento, olyan tempot nyomtam.
2 honap alatt elertem a 45 percet.
Majusra elertem 3 orat.
Most 3.5 orat tekerek orszagutival folyamatosan, akkor allok meg, ha piros lampat kapok, vagy fordulok es epp auto kanyarodik elem 60-65 km t letekerek melo utan.
25 kg ot fogytam, elmult a magasvernyomasom, jobban alszom.
Megeri.
4es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!