Bringázás után lehet a kaloriadeficit mértékének káros hatása?
Ma eddig körülbelül 430 kalóriát fogyasztottam, és letekertem 44 km-t bő 3 óra alatt, nagy részt terepen.
A kondim nem a legjobb, mivel szinte 4 hónapon keresztül végig alulettem /koplaltam/ úgyhogy nem mondom hogy nagyon könnyen bírtam!
Lehet-e valamilyen komoly következménye egy ekkora energiadeficitnek?
(Sajnos már jo pár honapja nem menstruálok, hajam hullik, vérnyomásom alacsony, úgymond hízókúrán is vagyok egyébként..)
Koszi a válaszokat, de csak olyan írjon aki hasznos információval tud szolgálni.
16/l
1. Menj el orvoshoz, mert hajhullásnak komoly oka is lehet, pl. pajzsmirigy!
2. A 430 kcal nem sok energia. Egy fél órás időfutamon fogyasztok ennyit.
Ha nem tudsz eleget enni, igyál tömegnövelő turmixot.
De ez így nagyon egészségtelen.
Ha hízókúrán vagy, és szeretnéd, hogy helyreálljon az egészséged, akkor a bringával csak óvatosan!
Ha ennyit tekersz, a szokott étkezésed mellé az elégetett kalóriát teljes egészében vidd be pluszban!
Inkább át kellene állnod tömegnövelő étrendre, és súlyzós gyakorlatokra. Ehhez érdemes ezt elolvasni:
Annak, hogy hullik a hajad, és nincs menzeszed, egyetlen oka van:
A szervezet, ha nem jut elég tápanyaghoz, először lebontja a nem létfontosságú izmokat.
Aztán eljut arra a pontra, hogy a létfontosságú szervek (például szív, tüdő) működését csak úgy tudja fenntartani, ha leállítja a nem létfontosságú funkciókat, mint a szőrtüszők, hajhagymák, vagy a szaporító szervek működése.
Ezen a ponton még észhez lehet térni.
Viszont ha továbbra sem jut elegendő tápanyaghoz a szervezet, kénytelen tovább rombolni magát, további izmokat lebontani. És akkor előfordulhat, hogy nem tudsz megfogni egy tárgyat, vagy nem bírsz lábra állni, mert az izmod kevés lesz hozzá. Végső esetben pedig ugyebár a szív is izom...
Tehát bele is halhatsz.
Nem vagyok bringaellenes, sőt... De ebben a helyzetben a helyedben a felépülésig hanyagolnám, és más sportot választanék, nem ilyen kalóriazabálót.
De ha nem tudsz róla lemondani, akkor mindenképpen vigyél be elegendő kaját!
4!
Ne ess túlzásba! 430 kcal nem sok. Ez kevesebb, mint 2 mekis hamburger.
Ha óránként betol 150 kcal-t, akkor már pozitívban lesz.
Még lehet, hogy étvágya is lesz!
#5: Most vagy te értelmezed rosszul a kérdést, vagy én.
Én úgy értelmezték, hogy ma eddig összesen 430 kcalt evett, és emellett bringázott három órát.
Ugyan lassan, de ezzel legalább 500 kcalt tuti elégetett.
Ergo a bevitele még a napi sportot sem fedezte, nemhogy az alap fehasználását!
És írja, négy hónapig koplalt, már hullik a haja, és leállt a menzesze. Úgyhogy egyáltalán nem érzem túlzásnak!
Igazad van, két mekis hamburger. A napi felhasználás mellé.
De a kérdés kiírásakor már délután fél öt, és kb az alap napi szükségletének kevesebb, mint a harmadát vitte be, és azt is elégette!
6!
OK, lehet, hogy én értettem félre.
Szerintem ez elsősorban nem kerékpáros téma. Doki, vérvétel és csak utána jöhet a sport.
Amikor bringazok 30kmerenkent 1000 kcalval szamolok, mint elegetett energia. Neked ez kb 500-600kcal.
Enni 1500-2000 kcal kellene naponta plusz az elegetett kcal.
Ha nem megy tobb kaja az lelki problema es psziologus kell neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!