Apám szerint k*rvának kéne mennem?😭
#10 Durva egyébként hogy napi 5 kuncsaftal számolva havi 3 milla..
Még a képviselők se keresnek ennyit.. :D
Apád viselkedését inkább nem kommentálom, mert letiltanak.
Melyik tantárggyal van problémád, és mit gondolsz, mi lehetett az oka annak, hogy ez a dolgozat most nem sikerült jól? Nem gondolom, hogy buta lennél, mert egyrészt egy buta ember nagyon ritkán gondolja magát annak, másrészt összeszedetten írsz, és jobb helyesírással, mint a felnőttek 80-90%-a. Ha ilyen stílusban kommunikálnak veled azok, akiknek a feladata lenne segíteni és támogatni téged, az önmagában egy lehetséges oka a teljesítményproblémáknak.
Ahhoz, hogy legyen egy normális végzettséged és munkád, nem kellenek kiemelkedően jó képességek, átlagos intelligencia és szorgalom elég. Ahogy fentebb írtam, nekem egyáltalán nem az jön le, hogy az átlagosnál eredendően gyengébb lennél. Milyen viszonyban vagy azzal a tanárral, akinél ez a jegy született? Meg tudod vele beszélni, hogy beleadsz mindent, és kijavítod? Mi a helyzet a többi tantárggyal? Van-e esetleg olyan felnőtt a suliban (osztályfőnök, tanár, iskolapszichológus), akivel tudnál erről beszélni?
Köszönöm a válaszokat!
Nem akarok 20 ezret keresni óránként, undorodom a pénzhajhász menatlitástól, én csak egy átlagos életet szeretnék, szerető családdal. :(
A reál tárgyak okoznak gondot, ezt a jegyet is matekból kaptam, és sajnos nem ez az egyetlen. Nyelvekből és magyarból jó vagyok, de szinte mindenhez kellenek a reál tárgyak. És én tanulnám szívesen, de nem értem meg, és nem tudok mit tenni, a barátomnőm is próbálta elmagyarázni, de hiába. Akkor úgy érzem megy, de mégis rossz jegyet kapok. :( Szakmának még nem tudom mit választanék, annyira elveszi a kudarc a kedvem, hogy úgy érzem semminek sincs értelme. :( Igazából nem is tudom, mi a célom, csak muszáj volt kiírni, mert nagyon fáj.
Mert az van beleivódva a társadalomba, hogyha nem vagy a legjobb, legszebb legokosabb, akkor már nem vagy értékes. Pedig ez nem így van. Egyrészt, amit előttem is írtak, az iskolai jegyek nagyon gyakran nem tükrözik, hogy mennyire vagy okos. Másrészt ha nem tudsz valamit, hát üsse kavics, nekem tudod hány olyan info volt a fejemben érettségi előtt, amit soha a büdös életben nem használtam? Rengeteg.
Egyébként meg biztos van valami olyan terület, ahol van tehetséged, vagy valamilyen képességed, ami könnyebben megy. Elég szomorú, hogy nem ezeknek a tehetségeknek vagy képességeknek az észrevételével foglalkozunk, hanem azzal, hogy minél jobb jegyei legyenek a diáknak, mindig a toppon legyen.
Egyébként meg az se igaz, hogy csak azok viszik valamire, akik jól tanulnak. Általánosban, meg gimiben is végig jó tanuló voltam, jó lett az érettségim is, egyetemre járok, és nem vagyok boldog, mert nem olyannal foglalkozom, amivel igazán szeretnék, úgyhogy kitörölhetem vele.
Az ős megjegyzését meg használd fel benzinként, mutasd meg hogy tudsz te olyan területet, szakmát, akármit találni, amit szeretsz (ez fontos!), és ahol igenis sikeres vagy, anélkül, hogy k-rva lennél. Mutasd meg, hogy téved! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!