Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy anya még azt a...

Jogos, hogy anya még azt a pici pénzemet is elvenné?

Figyelt kérdés

Szegények vagyunk, ez igaz, de anyám hazudott nekem. Azt mondta, ha elmegyek dolgozni oda ahova Ő szeretné, hogy menjek, akkor nem fog elvenni a pénzemből 1 forintot sem.

Oda is mentem, diákmunkán dolgozok irodában hétfőtől péntekig, havi 30 ezret keresek. Eddig minden probléma nélkül sikerült a számlákat fizetni, stb, de szeptember óta, amióta dolgozom, folyamatosan sír nekem, hogy nem tudja fizetni a számlákat. Ma reggel mondta nekem, hogy innentől akkor 20 ezerrel nekem is be kell szállnom a számlákba, mert hirtelen, hogy el kezdtem dolgozni már nem elég az Ő pénze.

10 ezer igy is elmegy egy hónapban a benzinre, ha most 20-al beszállok, 0 forintért fogok dolgozni, ez így nem éri meg nekem. Jogoa, hogy nekem muszáj beszállnom, ha eddig nem kellett?

2021. okt. 28. 13:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/162 anonim ***** válasza:
70%
22 évesen ha már dolgozol, mégha diákmunkán is, azért be kéne már állni anyagiakkal segíteni anyukádnak. A kaja, és minden másnak az ára is emelkedik.
2021. okt. 28. 14:35
 12/162 anonim ***** válasza:
95%

Ezt szerintem sem itt kellene megbeszélned, hanem vele.

Az tök jó, hogy legalább elkezdtél dolgozni, főleg, hogy gondolom tanulás után csinálod. Elsőként én is azt tartanám normálisnak, ha azért maradna is valamennyi a pénzedből.

Viszont, ha tényleg annyira rossz helyzetbe kerültetek, hogy nem tudja befizetni a számlákat, akkor nyilván az a prioritás.

Kitartást, amíg végzel a tanulmányaiddal, teljes fizetéssel már könnyebb lesz. Addig próbáld kihúzni!

2021. okt. 28. 14:35
 13/162 anonim ***** válasza:
13%

9-es: honnan veszed a napi két órát? Vagy csak a megszokott veszekedös válaszoló vagy????

Kérdezö: jogilag semmi köze a keresetedhez, illetve az igérete szerint nem kellene odaadnod semmit anyádnak.

De ha tényleg gondban van, akkor valamennyire érthetö lenne. jhogy kérne belöle.

Viszont a helyedben ilyen kevés pénzért nem mennék sehová dolgozni, pontosabban keresnék egy normális(abb)an fizetö helyet. Annak ugyanis tényleg semmi értelme, hogy nulla forintért dolgozz.

A kérdés olvasásakor azt hittem, egy gyerek írta ki a kérdést, egy 22 éves, felnött nönek nem így kellene fogalmaznia, illetve ilyen idösen azért már jóval önállóbbnak kellene lenned!

2021. okt. 28. 14:38
 14/162 anonim ***** válasza:
61%
Amúgy mi ez a hülye mentalitás? Nem először találkozok vele huszonévestől ezen az oldalon."ha eddig eltartottak, tartsanak el akkor is teljesen ha dolgozom". Hát b.meg, nagyon durva ,ilyen pofátlanok. A megélhetés, meg a zsebpénz maradjon közül KICSIT elébbvaló hogy a hülye szülő ne rokkanjon bele a huszonéves kolonc eltartásába....
2021. okt. 28. 14:42
 15/162 anonim ***** válasza:
93%

"

9-es: honnan veszed a napi két órát? Vagy csak a megszokott veszekedös válaszoló vagy????"

Hisztike helyett elolvashatnád azt amit maga a kérdező írt, de mivel lusta vagy, bemásolom neked: "Napi 2 óra, nemzetközi kapcsolatok iroda egyetemen."

2021. okt. 28. 14:44
 16/162 anonim ***** válasza:
63%

"Ennyi pénz semmire sem elég."

Mire kéne, hogy elég legyen, ha egyszer a kérdező az anyjánál lakik, aki eltartja?

Kérdező, az teljesen természetes és jogos, hogy ennyi idősen legalább 20ezerrel be kell szállnod az otthoni költségekbe. Ha kevesled azt, amennyi pénzed marad, akkor keress jobban fizető állást.

2021. okt. 28. 14:45
 17/162 A kérdező kommentje:

Sajnos más munkát nem igazán tudok elvállani. Eü gondok miatt nem tudok fizikai munkázni iskola mellett (tehát gyár kilőve, McDonalds kilőve, Tesco kilőve), irodai munka nincs szabad a városban vagy a környéken, felkutattam már mindent, home office vagy informatikus munkára meg nincs elég tudásom, mindenhonnan elutasítottak vagy buktam a felvételi tesztet.

Ezt is csak azért dolgozom, hogy fenntarthassam az autóm. Csak 10ezer a benzin, 20 ezer a negyedéves biztosításom, és akkor még a javítások, szerelések, stb...

18/162 anonim ***** válasza:
87%

El tudom képzelni, hogy kell neki ennyi plusz. Te eltudnád nézni, hogy gyűlnek az adósságok, ha meg is akadalyozhatod? Lehet, hogy 0ra jössz ki, de ha ennyire meg vagytok szorulva, akkor még mindig jobb, mintha a családi kassza mínuszba menne, nem?

A helyedben keresnék esetleg másik helyet, ahol többet fizetnek, vagy a rendes munkaidős állásig sajnos ki kell bírnod. Esetleg beszélj anyuddal, elég-e 10-15 ezer, hogy neked is maradjon egy kicsi.

19/162 anonim ***** válasza:
94%
Ha a kocsira megy el az összes pénzed, akkor nem lenne érdemes inkább busszal járni? Nem kötekedésből, csak kérdezem.
2021. okt. 28. 14:48
 20/162 A kérdező kommentje:
Érdemesebb lenne busszal járni, de a kocsim olyan (áramszivárgás miatt) hogyha nem megyek vele 4 napnál tovább, akkor lemerül az akkumulátor. 1 éve van meg, ez idő alatt 5-ször lemerült teljesen az akkumulátor, amikor nem használtam. Eladni meg nem akarom.
2021. okt. 28. 14:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!