Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan haragudtam meg édesany...

Jogosan haragudtam meg édesanyámra?

Figyelt kérdés

19 éves egyetemista vagyok és egy hónapja van párkapcsolatom. Megbíztam a szüleimben annyira, hogy elmondtam nekik. Nem akartam semmit titkolni, hazudozni nekik hogy hol-merre járok. Édesapámnak nincs semmi gondja ezzel, örül neki, ellenben édesanyámmal, akiről süt hogy nem örül. Kérdezgetni kezdett egyből, hogy hogy hívják, hány éves, hová valósi stb.amivel nincsen semmi problémám. A gond akkor kezdődött, mikor elmentem kutyát sétáltatni és nem vittem telefont. Tesóm szólt otthon, hogy anyám próbált kutatni benne, csak nem tudta feloldani ezért most dühös. Az értesítéseket a zárképernyőn mondjuk látta és kikereste a barátomat Facebookon. Az egész profilját megnézte, az össze ismerősének a profilját is. Ez úgy derült ki, hogy egy beszélgetés alkalmával megmondta az édesanyja meg az édesapja nevét meg hogy hány testvére van. Ezekről én nem beszéltem neki, nem is tudtam a szülei nevét. Számonkértem, de csak menekült. Állandóan kéretlen tanácsokkal bombáz, sérteget engem is és a barátomat is, gúnyt űz belőlem. Nála ez a Facebook kutatgatás nem újdonság, nekem például ezért van letiltva több éve minden adatom. Nem mintha bármit is kiraknék, de szerintem felháborító volt mikor az összes volt osztálytársamat kikereste és megpróbálta nekem megmondani, hogy melyik szimpatikus neki és csak azzal barátkozhatok.

Most nagyon haragszom rá, meg is mondtam neki (nem ordítoztam), hogy inkább hagyjon békén, majd akkor szóljon hozzám ha képes normálisan viselkedni. Én így nem akarok beszélni vele. Nem is tudom hogy így mi lesz. Be sem tudom mutatni otthon, ha anyám terve az hogy szétszedjen minket.

Jogosan haragszom? Mit lehet ilyen helyzetben csinálni?

2021. okt. 24. 10:10
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Ő sosem bízik meg senkiben. Ha tudnád hányszor gyanúsította meg apát, hogy megcsalta...Én megbíztam benne ismét, de kár volt. Legalább tanultam belőle. Én nagyon szeretem a páromat, egy végtelenül kedves és udvarias srác. Tényleg okos, tanul, dolgozik. Egy rossz szava nincsen hozzám. Nem értem hogy mi a gondja vele. Egy szülőnek ilyenkor nem inkább örülnie kellene, hogy egy rendes párt talált magának a gyereke?
2021. okt. 24. 13:00
 22/25 anonim ***** válasza:
74%

Jellemtorzulás. Mentális betegségeknek vannak tünetei. Pl egy klinikai szorongó ember szinte biztos, hogy társfüggő. Azért is van az, hogy a kék-zöldre vert nők nem hagyják el a párjukat, mert társfüggők és nem azért, mert hülyék. Nincs elég önbizalmuk, úgy gondolják, hogy nem kellenének másnak, stb. Mivel otthon ezt sulykolták belé.

Ezek nagyon összetett dolgok, de pszichológus tudná megmondani ténylegesen, hogy mi a problémája. Torz a gondolkodása, ami valószínűleg gyerekkori traumákból és környezeti manipulációkból adódik. Ezek alakíthatnak ki mentális betegségeket+gének befolyása. Egyébként lehet rajta változtatni, de csak tudatosan. Illetve csak ő maga tud változtatni. Addig, amíg valaki nem ismeri el, hogy valami nem oké a gondolkodásával, addig nem lesz változás. Segítséget kérni is neki kell egyedül. Ha ráerőszakolják pl a pszichológust, akkor megintcsak nem ér semmit az egész, mert nem a saját akarata, ezért nem is lesz hatása. Ezért is mondtam, hogy nagyon többrétű a probléma és közvetetten nem ő a hibás, de közvetlenül már nyilván igen, hiszen felnőtt ember.

Az biztos, hogy semmi önbizalma nincs, azok szoktak annyira féltékenykedni. Aki nem bízik meg a párjában, azzal nincs is értelme együtt lenni. Szakember tudna rajta segíteni, de mondom, csak úgy lesz tényleges hatása, ha ő is belátja, hogy valami nem oké.

Mondok egy példát lehetséges jellemtorzulásra:

Bélát szülei nem szerették, osztálytársai utálták, bátyja verte, így Bélában kialakul az a nézet, hogy "engem nem lehet szeretni". Ha ezt felnőttkorára is mint alapigazságot fogadja el, akkor nagyon nehezen köt majd kapcsolatokat, ugyanis bárki közeledik felé pozitív szándékkal, ő azt nem fogja észrevenni, hiszen őt nem lehet szeretni. Ilyen embereket láthatsz sokat, akik pl egyedül élnek macskákkal és kutyákkal. Nyilván ez csak egy példa volt, de érted gondolom a gondolkodásbeli torzulást.

Egyébként Magyarországon minden 4. ember mentális beteg, szóval ez társadalmi probléma és elég hatalmas probléma. Azért van utcán is az a sok búvalb*szott képű ember is. Ezeknek mind van oka, csak nagy a tudatlanság és a fejletlenség. Főleg fejekben. Nyugattól le vagyunk maradva kb 100 évvel. Tudom, hogy ennek nincs köze már a kérdésedhez, csak azért írtam le, hogy értsd az okokat. Te nem tudsz semmi tenni, csak elengedni.

2021. okt. 24. 13:20
 23/25 anonim ***** válasza:
11%
Teljesen jogos a dolog.
2021. okt. 24. 15:46
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Az nem szép dolog, hogy anyukád kutakodik a telefonodban, de az is elég furcsa, hogy van egy párkapcsolatod, és a szüleid nem ismerik az illetőt.Én is kutakodnék, hogy megtudjam, kivel jár a lányom.
2021. okt. 25. 10:30
 25/25 anonim ***** válasza:
52%

Nem kell anyudat letiltani sehonnan. Hallottál olyasmiről hogy dezinformáció? Ha egyetemre jártok a barátoddal akkor bizonyára nem jelent gondot egy állprofilt csinálni fb-n.

Beletesztek egy Rocker Zsolti stílusú hülyegyerek profilt és pár festett hajú betépett képet aztán anyud találgassa hogy milyen srác az új jövendőbelid :) Pár képhez kommentelhettek is hogy ezen a hétvégén ki viszi a kokot, és ki a piát, meg hogy mikor tértek át közösen a muszlim hitre és utána mikor léptek be az PISIS-be :)

Mindenképp a pároddal közösen csináld, nehogy ő is félreértse, de kíváncsi lennék anyud arcára mikor kideríti hogy a kislánya mennyire romlott :)

Esetleg apudat avasd be idővel hogy csak kamu az egész :)

2021. okt. 25. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!