Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék végre hatni...

Hogyan tudnék végre hatni édesanyámra, hogy fejezze be a zabálást?

Figyelt kérdés
Rengeteget eszik és alapból is eléggé hájas (163 centihez 87 kg). Amikor felhozom neki, hogy gondoljon az egészségére és a gyermekeire, mindig elkezdi sorolni, hogy alig evett, meg hogy csak 1x evett azon a nap (normális kaját). Olyanokat csinál, hogy egy egész nagy doboz jégkrémet megeszik egyhuzamban, egy egész nagy zacskó mogyorót, rengeteg ropit, sós kekszet, rengeteg kenyeret eszik, sok túrórudit. Természetesen semmilyen mozgásformát nem végez. Kérlek, ne azzal gyertek, hogy anyám felnőtt nő, nincs beleszólásom abba, hogy mit csinál még csak tanács/véleményformálás szintjén se, mert ti se tennétek másképpen, ha az én helyemben lennétek.
2019. febr. 10. 12:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
74%
Anyád felnőtt nő, nincs beleszólásod abba, hogy mit csinál. Ez, ha fejre állsz is, így van. Tanácsot adhatsz persze, de a kéretlen tanácsokkal és okoskodással általában épp az ellenkezőjét éred el annak amit akarsz. Senki nem szereti, ha hülyegyerekként kezelik. Pláne egy idősödő ember. Normálisan mond el a véleményed, ne kioktató stílusba, de onnantól az ő döntése, figyelembe veszi-e vagy sem.
2019. febr. 10. 12:19
 2/17 A kérdező kommentje:
Megkérni szoktam, hogy ne egyen ennyit ilyen dolgokból, és hogy próbáljon sportolni. Mindenben segítenék neki.
2019. febr. 10. 12:23
 3/17 anonim ***** válasza:
65%
Ilyen stílusban mint ahogy itt előadtad, tényleg nincs beleszólásod.
2019. febr. 10. 12:32
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi baj van az kérdésem stílusával. Írhattam volna esetleg a hájas helyett a túlsúlyosat? Ne sértődjetek már be mindenen. Teljesen normális hangnemben és stílusban szoktam beszélni vele erről a dologról.
2019. febr. 10. 12:36
 5/17 anonim ***** válasza:
86%
Amíg át nem kattan neki fejben, vagy tényleg már az egészségét veszélyezteti tünetekkel, addig nem fog semmi történni. Meg ha nincs magának annyi hiúsága, hogy csinos akar lenni,akkor főleg. Lehet hogy pótcselekvés.
2019. febr. 10. 12:36
 6/17 anonim ***** válasza:
67%
A válaszoláshoz ismerni kellene a napi elfoglaltságát, hogy mihez szokott hozzá, mennyire tudja lekötni saját energiáit, mennyire jó a házassága (ha van neki) stb.
2019. febr. 10. 12:39
 7/17 anonim ***** válasza:
87%
Biztos, hogy pótcselekvés, vagy stressz levezetés. A rábeszélés ilyenkor nem hat semmit, sportolni az embernek még annyira sincs kedve (pedig én alapból sportos típus vagyok). A kiváltó okot kell megkeresni, és azt megszüntetni. Utána ha jobb kedve lesz, eltűnik a stresszfaktor, akkor következhet az, hogy szeretné pl. csinosabbnak érezni magát.
2019. febr. 10. 12:57
 8/17 anonim ***** válasza:
55%
Ne haragudj, de a kérdésed olyan hatást kelt mintha szégyellnéd anyukádat a túlsúlya miatt, nem az egészségét féltenéd, ráadásul uralkodni akarnál rajta, lenyomnál egy felnőtt ember mert úgy viselkedik ahogy te óhajtod. . Ezért írtam hogy ilyen stílusban nem.
2019. febr. 10. 13:04
 9/17 A kérdező kommentje:
Én csak azt szeretném, hogy egészséges legyen. Neki is ott a magas vérnyomás betegsége, amin lehetne segíteni azzal, hogyha leadna a túlsúlyából és nem naponta szedni azokat a rohadt vesekárosító készítményeket miatta. Egyáltalán nem érdekel, hogy a túlsúly mennyire látszik rajta, csak az érdekel, hogy egészséges legyen. Tudom, hogy nem csak ezen múlik, de fontos tényező.
2019. febr. 10. 13:19
 10/17 anonim ***** válasza:
55%
Sajnos ez tényleg olyan dolog, hogy ha ő nem akar segíteni magán, te nem fogsz tudni helyette. Aki nem tudja felfogni, milyen következményei vannak a mértéktelen zabálásnak meg a túlsúlynak, azt te nem fogod tudni meggyőzni. Majd ha egyszer tényleg már komoly egészségügyi gondja lesz emiatt, akkor talán elgondolkozik. Annyit tehetsz maximum, hogy te egészséges dolgokat eszel, főzöl, és néha próbálod neki is kínálni, hátha ízleni fog neki. De ne is hangoztasd, hogy ez így meg úgy egészséges, mert ez nagyon sok ember számára egyenlő azzal, hogy nem finom és meg se kóstolják. Csak pusztán kínáld meg néha.
2019. febr. 10. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!