Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan haragudtam meg édesany...

Jogosan haragudtam meg édesanyámra?

Figyelt kérdés

19 éves egyetemista vagyok és egy hónapja van párkapcsolatom. Megbíztam a szüleimben annyira, hogy elmondtam nekik. Nem akartam semmit titkolni, hazudozni nekik hogy hol-merre járok. Édesapámnak nincs semmi gondja ezzel, örül neki, ellenben édesanyámmal, akiről süt hogy nem örül. Kérdezgetni kezdett egyből, hogy hogy hívják, hány éves, hová valósi stb.amivel nincsen semmi problémám. A gond akkor kezdődött, mikor elmentem kutyát sétáltatni és nem vittem telefont. Tesóm szólt otthon, hogy anyám próbált kutatni benne, csak nem tudta feloldani ezért most dühös. Az értesítéseket a zárképernyőn mondjuk látta és kikereste a barátomat Facebookon. Az egész profilját megnézte, az össze ismerősének a profilját is. Ez úgy derült ki, hogy egy beszélgetés alkalmával megmondta az édesanyja meg az édesapja nevét meg hogy hány testvére van. Ezekről én nem beszéltem neki, nem is tudtam a szülei nevét. Számonkértem, de csak menekült. Állandóan kéretlen tanácsokkal bombáz, sérteget engem is és a barátomat is, gúnyt űz belőlem. Nála ez a Facebook kutatgatás nem újdonság, nekem például ezért van letiltva több éve minden adatom. Nem mintha bármit is kiraknék, de szerintem felháborító volt mikor az összes volt osztálytársamat kikereste és megpróbálta nekem megmondani, hogy melyik szimpatikus neki és csak azzal barátkozhatok.

Most nagyon haragszom rá, meg is mondtam neki (nem ordítoztam), hogy inkább hagyjon békén, majd akkor szóljon hozzám ha képes normálisan viselkedni. Én így nem akarok beszélni vele. Nem is tudom hogy így mi lesz. Be sem tudom mutatni otthon, ha anyám terve az hogy szétszedjen minket.

Jogosan haragszom? Mit lehet ilyen helyzetben csinálni?

2021. okt. 24. 10:10
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
94%
Ki kell zárni az életedből, az ilyen mérgező "emberek" nem fognak megváltozni.
2021. okt. 24. 10:17
 2/25 anonymousreview60 ***** válasza:
93%

Anyád kontrollmániás, csak eddig valamiért nem foglalkoztál vele, de így a felnőttkor küszöbén el kell kezdened meghúzni a határokat vele szemben.

1. Jogosan haragszol rá, és jól tetted/teszed, hogy nem kiabálsz vele. Jelenleg te viselkedsz érettebben kettőtök közül.

2. Nehéz lesz, de szard le, mit gondol vagy mondd anyád!

3. A telefonodat stb. az észszerű mértékben védd le, hogy ne hagyd, hogy anyád hozzáférjen az információkhoz. Csepegtesd neki az infót, és jelezz vissza neki, hogy ha olyasmit értékel, amiről nem kérted a véleményét vagy hogy köszönöd a véleményét, ha kérted. És ettől függően adj neki vagy ne adj a továbbiakban információt!

2021. okt. 24. 10:20
 3/25 anonim ***** válasza:
12%

Komoly anyád van XD

Biztos félt csak elég rosszul fejezi ki vagy nem tudom mit érez

Szerintem jogos hogy haragszol rá de majd lenyugszol

Bemutatod majd a barátodat ha úgy érzed vagy ha nem hát nem

Nem tudsz igazából mit csinálni.Majd megbékülsz vele és hanyagolod ezt a témát

2021. okt. 24. 10:29
 4/25 anonim ***** válasza:
4%
Most konkrétan az a problémád, hogy tudja a barátod szüleinek a nevét? Nem tudná, ha nem lenne nyilvános a facebookon. A telefonodban való kutakodás más téma, de ez a facebook dráma kamasz szint
 5/25 anonim ***** válasza:
59%
Azt üzenem a pasidnak, ha a neve alapján ez mind kideríthetô róla a fb-n, akkor segghülye a biztonságos nethasználathoz.
 6/25 anonim ***** válasza:
2%

Nála ez a Facebook kutatgatás nem újdonság

Ezért aztán simán otthon hagyod neki a telefont, amikor tudod, hogy hogyan van beállítva, mi látszik a zárképernyőn. Hihető

2021. okt. 24. 10:40
 7/25 A kérdező kommentje:

Le van zárva a telefonom. Le is írtam, hogy az ismerőseimet nézte végig az Facebook adatlapomon, ami egy ideig látható volt, de mindent letiltottam. A barátomnak sincs kint semmi, egyedül az ismerősei látszanak meg egy pár kedvelt oldal. Anyám az ismerőseit nézte végig!!! Kikereste hogy vajon kik lehetnek a szülei és átnézte az ő profiljukat is. Ott van kint náluk egy születésnapos kép, amin az egész család ott van. Ennyi.

Engem nem konkrétan a kutatgatás zavar, mondtam hogy nem ez az első eset. Ez is zavar, mert szerintem beteges már, de a konkrét gond, hogy gúnyol, sérteget és kéretlen tanácsokkal bombáz állandóan. Az első szerelem után majd bőgni fogok meg szenvedni, tudja ő, lehet hagyni kéne ezt, nem fogok tanulni emiatt, szerinte ronda, szerinte nem lehet túl udvarias.

Szaktársam egyébként, együtt szoktunk tanulni. Okos, eddig kitűnő volt, egyetemen is nagyon jól áll eddig, dolgozik is. Nem látok benne semmi kifogásolhatót, nem értem a problémáját.

2021. okt. 24. 10:55
 8/25 anonim ***** válasza:
7%

ÉS???? Most mi lesz, belehaltok?

Amúgy az meg van, hogy az ismerősöket is lehet priváttá tenni? Az én oldalamon egy idegen számára a nevem látható

2021. okt. 24. 10:57
 9/25 A kérdező kommentje:

#6-os

Elfelejtettem magammal vinni. Most mi nem hihető ebben? Nem is ez volt a kérdés, mit kell kötekedni?

2021. okt. 24. 11:00
 10/25 anonim ***** válasza:
92%
Szolj minden erintetznek, hogy tiltsak le Anyadat a fbon!
2021. okt. 24. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.