Hogyan gondoskodjak így beteg édesanyámról?
Édesanyám egyedül él, pár éve apámmal elváltak, ezért idősödő korára végleg egyedül maradt. Szüleit és testvéreit idő előtt, néhányukat brutális módon elveszítette (bestiális gyilkosság) így mentálisan megzavarodott, bizalmatlan, aggódó lett.
5 évig éltem még vele akkor középiskolai, majd egyetemi tanulmanyokat folytatva, am mikor kollegiumba kerultem megkornyekezte egy gyanus, magukat tavoli rokonnak nevezo, furcsan seggnyalo csapat. Tetovalt fiatal lany, es annak tolakodo csaladja.
Remenyvesztett edesanyamnak beultettek az agyaba, hogy amig en kollegiumban vagyok, engem el kell kuldenie mert csak igy lehet nyugodt elete, en vagyok ugyanis minden nyomoranak okozoja.
A gyanus idegenek hozza koltoztek, en ki lettem utasitva az ingatlanbol, zavart edesanyam meg a kulcsaimat is elvette, ertekeket adott at az idegeneknek. Rendorsegi feljelentest, bejelenteseket is tettem, de ram utott vissza esedesanyam sem all mar szoba velem, mert 'gonosz voltam' a barataival.
Nos en egy eve elkoltoztem mar onnan, azota csak telefonos szovaltasok voltak anyammal szemelyes cuccaim visszakerese ugyeben. En egy szinte idilli, festoi kornyezetbe kerultem, de aggodom zavarodott, lakotelepen elo, lelkileg kizsakmanyolt anyam egeszsege, anyagi biztonsaga miatt.
A gondnoksag ala helyezteteset is probaltuk korabban, de az is visszautott ram es edesanyam azt is galad tamadasnak fogta fel.
Mit tehetek? Idegenekkel annyira bizalmas, hogy akar barki merget is itathatna vele, meginna.
Nem igazan all mar velem szoba anya-fia szinten.
Nem jellemző, hogy aki egyszer így megzavarodott, utána majd kitisztul a feje. Inkább az, hogy szellemileg még jobban leépül.
Gondnokság alá kéne helyeztetni, ahogyan azt már próbáltátok, csak most nem feladni az elképzelést. Ő nem tudja mit csinál, olyan mint egy kisgyerek. Aztán otthonba kéne adni.
Micsoda írói véna.... Kar, hogy eltúloztad.... Na mindegy.
Felnott ember, azt csinál, amit akar.
Utolso,
Lehet hogy akkor azert nem volt hozza "korites" mert meg nem volt annyira elkeseredett a kerdezo.
Amugy nulla empatia, ha bajod van, inkabb ne kerdezz, mert lehet hogy csak egy kis koritest kapsz valaszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!