Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vezessem elő a dolgot a...

Hogy vezessem elő a dolgot a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Korábban volt már szó róla, meg a szüleim is tudják, hogy ez lesz a vége a dolognak úgyis.

Szóval a téma hogy hozzánk költözik a párom. Errefelé keres már munkát is. A szüleim imádják, de nem tudom hogy lehetne ezt szóban felvetni. Szeretnénk hivatalosan beszélni velük, hogy összeülünk, sütök valamit és akkor átbeszéljük.

Az emeleten laknánk ahol nekem már van konyha, wc minden. Ideiglenes lenne, tervben van valószínűleg a lánykérés is :) csak amíg el nem kezdünk építkezni.

Én jobban szerettem volna ha lánykérés után hozakodunk el ezzel, de a párom úgy gondolja hogy előbb munkát találna és ha az fix, akkor lépünk tovább. Év elején jönne ide csak, addigra elkezdi a munkát is.

Ki hogy kezdené a szónoklatot? :D

2021. okt. 17. 08:42
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

Csak hogy tisztázzuk ezt is: van jelenleg munkája, de messze. És itt keres éppen munkát a környéken. Neki is van keresete, nekem is. Jelenleg ő is a szüleivel lakik, én is. Így vagy én megyek oda, vagy ő jön ide, hogy legyen időnk gyűjtögetni, építkezni. Ha fizetjük a méregdrága albérletet, akkor sokkal tovább tart. Anno a szüleink is így tettek.

És aligha kérné meg a kezem ha mindketten egyetemre járunk még, ergo nulla kereset. Most tartunk ott hogy meglépjük ezt a lépést, ennyi.

2021. okt. 17. 13:00
 32/42 anonim ***** válasza:
0%
Kedves Kérdező, a 28-as és a 30-as kérdező is én voltam, nem rád akartam utalni vele.
2021. okt. 17. 13:10
 33/42 anonim ***** válasza:
0%
*válaszoló
2021. okt. 17. 13:10
 34/42 anonim ***** válasza:
93%

De kérdező, akkor ha ez gyakorlatilag a szüleid számára is egyértelmű, akkor miért izgulsz ennyire? Amit én írtam korábban, közlöd h összeköltöztök és ha nincs kifogásuk ellene*, akkor ide jönnétek. Előtte beszéld meg a pároddal h mit ígérhetsz a nevében, mit vállaltok, és akkor te letárgyalod a szüleiddel a részleteket (mennyit adtok a rezsibe, mit vállal a párod a ház körül, ilyesmi). Utána jöhet sütizni a párod is és akkor hivatalosan is nyélbe ütitek a dolgot.

* és mint írtad, valószínűleg nem lesz, de nyilván valahogyan udvariasan vezetném elő.

2021. okt. 17. 13:49
 35/42 anonim ***** válasza:
95%
Ezt a dolgot èn kérdezném meg a szüleimtől kávé és süti illetve a párom nélkül. Mert ha az ő szemébe mondanak egy hirtelen nemet az rosszabb mintha neked. Ne keríts nagy feneket neki. Kérdezd meg a szülőket, ha igent mondanak akkor mindenki gondolja ki, hogy gondolta az együttélést, anyagiakat. Na ezután kell közösen megbeszélni. Egyébként mi is sokáig jártunk, majd jött a házvásárlás amit újitani kellett, addig a szüleimnél laktunk, majd az eljegyzést már a saját házunkban és fél év együttélés után rendeztük. Szerettem volna előbb gyűrűt, de elkellett dönteni hogy anyagokat veszünk a házhoz és nekiáll a kőműves apja csinàlni vagy lesz gyűrű az ujjamon és majd pár hónap múlva kezdik a betonozást. Amúgy kibírtam azt a 1,5 évet még eljegyzetlenül. Utólag visszanézve nem szàmít már.
2021. okt. 17. 14:38
 36/42 anonim ***** válasza:
89%
Ha van munkája, akkor miért nulla a keresete? Most akkor melyik? :D
2021. okt. 17. 15:14
 37/42 A kérdező kommentje:

Egyetemisták voltunk, aztán dolgozni kezdtünk. Nekem ez valahogy egyértelmű volt a válaszaimat olvasva, de persze mindenbe bele lehet kötni ha keresi az ember az alkalmat.

Köszönöm azoknak a válaszolóknak, akik a kérdésre válaszoltak, akkor nem bonyolítom, simán rákérdezek a dologra. :)

2021. okt. 17. 16:19
 38/42 anonim ***** válasza:
75%
Most akkor van keresete vagy nincs? Munka van kereset meg nulla? Akkor valami MLM-es porszívóügynök?
2021. okt. 17. 16:24
 39/42 anonim ***** válasza:
67%
Érdekes tényleg kicsit, hogy akkor hogy is van nála ez a munka dolog.
2021. okt. 17. 17:21
 40/42 anonim ***** válasza:
59%
Amikor a fiam friss diplomásan, de már rögtön MUNKAHELLYEL rendelkezve megkérte a barátnője kezét az anyukájától, azt mondta az anyósjelölt, hogy nagyon meglepődött. Nem várta el senki sem a fiataloktól, hogy összeházasodjanak. A lánykérés az idén volt, esküvő jövőre lesz.Több, mint 3 éve vannak együtt. Megy minden csak akarni kell. És albérletben vannak.
2021. okt. 17. 18:43
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!