Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vezessem elő a dolgot a...

Hogy vezessem elő a dolgot a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Korábban volt már szó róla, meg a szüleim is tudják, hogy ez lesz a vége a dolognak úgyis.

Szóval a téma hogy hozzánk költözik a párom. Errefelé keres már munkát is. A szüleim imádják, de nem tudom hogy lehetne ezt szóban felvetni. Szeretnénk hivatalosan beszélni velük, hogy összeülünk, sütök valamit és akkor átbeszéljük.

Az emeleten laknánk ahol nekem már van konyha, wc minden. Ideiglenes lenne, tervben van valószínűleg a lánykérés is :) csak amíg el nem kezdünk építkezni.

Én jobban szerettem volna ha lánykérés után hozakodunk el ezzel, de a párom úgy gondolja hogy előbb munkát találna és ha az fix, akkor lépünk tovább. Év elején jönne ide csak, addigra elkezdi a munkát is.

Ki hogy kezdené a szónoklatot? :D

2021. okt. 17. 08:42
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
79%
10es miért kapnák meg a pénzt? Az a minimum ha egy idegen odaköltözik akkor fizessen. Ne kelljen az ingyen lakhatás ha már a nyakamra jön
2021. okt. 17. 09:23
 12/42 anonim ***** válasza:
36%
Döbbenetes, hogy ennyien rettegnek a saját szüleiktől, és ezek szerint nem is csak gyerekek. Nincs abban semmi szégyellnivaló, hogy egy fiatal össze akar költözni a szerelmével, méghozzá ha van saját külön lakrésze, akkor ott. Gátlás nélkül tedd fel a kérdést, hogy odaköltözhet-e, és erre fogsz kapni egy igen vagy egy nem választ. Ha igen, akkor örülsz, ha nem, akkor meg mentek albérletbe (szerintem a szülők ezt nem fogják pártolni, mert viszi a pénzt, miközben üresen áll a saját lakrészed). A dolog sokkal egyszerűbb, mint gondolod, nem kell félni a saját terveidtől, normális dolog.
2021. okt. 17. 09:24
 13/42 anonim ***** válasza:
98%

12-es

Igen, van saját lakrésze - A SZÜLEI HÁZÁBAN. Ami ugyebár mindezek ellenére nem az ő tulajdona.

Persze, a szülők lehet, hogy belemennek - de ennek megjóslásához ennél sokkal több információra volna szükség. Például, hogy a kérdező hány éves, dolgozik-e, mennyi ideje tart a kapcsolat, van-e testvér is a képben, mennyire konzervatív a család... Persze, ha a szülő akar és tud is így segíteni, akkor valószínűleg fog is.

De ezt kívülállóként nem tudhatjuk biztosra.

2021. okt. 17. 09:29
 14/42 anonim ***** válasza:
92%

Szia! Az mit jelent, hogy “tervben van valószínűleg a lánykérés” ? Beszéltetek erről? Szüleiddel mi a megállapodás a lakrészeddel

kapcsolatban? Párod készpénznek veszi, hogy mehet hozzátok?

Én egyébként úgy kezdeném, hogy “Pisti itt keres munkát és össze fogunk költözni. Ha egyetértetek, akkor nem mennénk albérletbe, hanem ide költözne Pisti az emeletre. Beadna havi x ezer forintot a rezsibe, a saját konyhánkban saját háztartást vezetnénk és természetesen mi takarítanánk a saját lakrészünket. “

2021. okt. 17. 09:33
 15/42 anonim ***** válasza:
90%

11-es, mert írtam, hogy ha alapvetően nincs akadálya a költözésnek, ebben ugye már benne van az is, hogy anyagilag nem küld minket a padlóra. Azonkívül azért is költözne, hogy spóroljanak a saját ingatlanra, annyira meg szeretném támogatni a lányomat, hogy ne miattam ne tudjanak lakást venni.

Ez igazából egy biztonsági intézkedés, hogy ha a srácból mégsem a lányom férje lenne később, akkor ne támogassuk azzal, hogy ingyen nálunk lakik.

De ha bármi miatt nem szeretném, hogy költözzön, akár csak amiatt, mert a gyerek nem szimpatikus nekem, akkor nem költözhetne.

2021. okt. 17. 09:34
 16/42 anonim ***** válasza:
87%

A párod fizetne vmit hogy ott lakhat?

Mert egyáltalán nem biztos hogy a férjed lesz még

2021. okt. 17. 09:36
 17/42 anonim ***** válasza:
22%
Ki mondta, hogy biztosra tudjuk? Azért kell megkérdezni, és rögtön kiderül! Nem jóslást kérdezett tőlünk a kérdező! (Nyilván régebbi a kapcsolat, ha már lánykérésről esik szó, és nagy valószínűséggel nincs korabeli testvér, ha neki alakítottak ki saját lakrészt.)
2021. okt. 17. 09:37
 18/42 anonim ***** válasza:
83%
Ácsi. Ezt a szüleidnek kell megengedni. Te max megkérdezheted. "Anya, apa. Szeretném, ha a párom ide költözne. Mi a véleményetek erről?" Nem úgy, hogy gyakorlatilag tényt közölsz velük. Elöbb kérdezzen aztán kezdjen munkát keresni.
2021. okt. 17. 09:41
 19/42 A kérdező kommentje:

Mindenki tudja a családban hogy várható, sejtik, tudják, célozgattak rá hogy mikor jön? Szóval az fix hogy nem probléma nekik. Csak szerettem volna hivatalosabb formában átbeszélni, rákérdezni, hogy legyen egy formája a dolognak. Nem városi panelról van szó, hanem falusi kétgenerációs házról. És fix az is hogy tudunk tovább költözni, mert van egy örökölt ház, csak újítani kell.

Van munkánk, évek óta mindenki megnyugodhat. Plusz falun bevett dolog hogy költözés építkezés előtt odaköltöznek a fiatalok a szülőkhöz egy időre amíg építkeznek. Szóval meglepetést nem okoz majd a kérdés.

:D

Milyen kis izgatott lett mindenki.

Szóval akinek van ötlete a szóbeli részhez mint a 18 válaszolóból kb háromnak, azt szívesen fogadom. :D

Fogunk fizetni, segíteni a ház körül, bedolgozni a vállalkozásba, nem ingyenélő kis szemetek leszünk. :D

2021. okt. 17. 09:57
 20/42 anonim ***** válasza:
93%
De mért kerítesz ennek ekkora feneket? "Apu, anyu, ideköltözhet hozzám a Józsi?" Nem kell ehhez még süteményt se sütni, bármelyik pirítós és tea mellett megkérdezheted!
2021. okt. 17. 10:05
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!