Hogy vezessem elő a dolgot a szüleimnek?
Korábban volt már szó róla, meg a szüleim is tudják, hogy ez lesz a vége a dolognak úgyis.
Szóval a téma hogy hozzánk költözik a párom. Errefelé keres már munkát is. A szüleim imádják, de nem tudom hogy lehetne ezt szóban felvetni. Szeretnénk hivatalosan beszélni velük, hogy összeülünk, sütök valamit és akkor átbeszéljük.
Az emeleten laknánk ahol nekem már van konyha, wc minden. Ideiglenes lenne, tervben van valószínűleg a lánykérés is :) csak amíg el nem kezdünk építkezni.
Én jobban szerettem volna ha lánykérés után hozakodunk el ezzel, de a párom úgy gondolja hogy előbb munkát találna és ha az fix, akkor lépünk tovább. Év elején jönne ide csak, addigra elkezdi a munkát is.
Ki hogy kezdené a szónoklatot? :D
Hatodik éve vagyunk együtt, megbeszéltük hogy merre tartunk. Ennyi.
Mint ahogy írtam, ő előbb munkát akar, mert úgy érzi úgy a helyes, ha munka nélkül nem állít ide.
Én előbb egy gyűrűre vágynék, de megértem hogy neki férfiként az első gondolata hogy ne ingyenélőként jöjjön lakni.
Aztán, míg ideköltözik befigyelhet egy gyűrű is, nem látok a fejébe :)
Ne legyetek ilyen negatívak. Ő életem párja, mindenben passzolunk. Már évek óta segít a családnak pl fát hasogatni
Nem akarom az internet népét győzködni, de rossz látni hogy ilyen pesszimisták vagytok.
Kedves Kérdező!
Szerintem nem kell ennek túl nagy feneket keríteni, egy süti és tea mellett leültök szüleiddel és őszintén nagy vonalakban felvázolod azt amit itt az előbb leírtál. Ha kedvelik a párod és elég jól ismerik is egymást, akkor nem hiszem, hogy ebből probléma lenne. :) Nyitó szövegnek bőven elég, hogy: Apa, anya, mint tudjátok XY-nal már régóta együtt vagyunk és szeretnénk következő lépésnek stb.
Aki pedig az eljegyzés/költözés/munka sorrendjén károg, jelezném, hogy mi is 6 éve voltunk együtt a párommal, amikor megkérte a kezem.Eljegyzés előtt jó munkát akart találni, mert férfiként megalázónak tartotta volna, ha a nagy büdös semmire kéri meg a kezem. Egy éve vagyunk házasok, 8 éve vagyunk együtt és köszöni, nagyon jó munkája van. Nem mindenki szent, aki gyorsan esik féltérdre és nem mindenki barom, aki meg akarja teremteni hozzá az ideális körülményeket. Sok sikert kérdező. :) 27/N
Kedves 29-es, őszintén kérdem, te hogy házasodtál volna frissen, diplomával a zsebedben 25 évesen (se saját ház, se munka még), úgy hogy a feleséged még szintén egyetemista? És te hogy csináltad?
Jobb nő és jobb pasi mindig lesz a másiknál, a lényeg, hogy ő kell. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!