Ha a szüleidnél nem volt pénzügyi tudatossàg, Te hogy tanultad meg?
Én a netről tanultam.
A szüleim dolgos emberek voltak, de nem tudtak a pénzzel bánni (plusz deviza hitel...). Hát gyakran volt, hogy hó végére már nem nagyon fértek bele dolgok. Többször volt családi kölcsön.
Na én eldöntöttem,a mikor munkába álltam, hogy nálam ez nem lesz. Az én gyerekeim nem féljenek attól, hogy miből tudom-e majd a számlákat kifizetni.
Neten futottam bele cikkekbe, amik ezt ösztönözték (én angolul olvasom, a Kiszámoló stílusa nekem sem tetszik). Nagyon sok egyszerű tippet olvastam, azokat kezdtem el használni eleinte (költségek írása, költségvetés elkészítése, hó elején félrerakás és a többiből gazdálkodás stb), aztán ahogy ezek természetessé váltak már egyre többet olvastam és egyre többet tanultam.
Most már van pénzügyi tartalékom, állampapírom stb. Még van hová fejlődni, de már most nagyobb biztonságba vagyok, mint a szüleim.
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!