Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám a lányommal...

Hogyan tudnám a lányommal megértetni, hogy ez még korai?

Figyelt kérdés

A lányom 22 éves,( velünk él még) a tavasszal megismert egy fiút. Ő az első igazi pasija, így nem is mondtunk eddig semmit, mert már nagyon maga alatt volt a lányom hogy se barátnőkje, se szerelme nincs az életében.

A srác már a második naptól kezdve nálunk aludt. Egyre többször evett, ivott itt, kölcsönkért ezt vagy azt. Amit megkívánt a lányom ugrott csinálta neki, sütött főzött. Eleinte kedvesnek tűnt, de mostanában már kezd más lenni a véleményünk. A férjem nagyon nem örül neki hogy kvázi nálunk lakik a 7/4 napot. A lányunkat nem viszi sehova, ha igen akkor is a lányom által használt autót viszik. Vagy velünk jönnek, olyankor a férjem fizet. Nem az hogy ez nekünk olyan fontos de az egészet nézve már fura.

A fiúnak van valamennyi kertje ha hívja a lányom megy kapálni stb.

A minap hallottam, hogy arról beszélnek hogy most kell a pénz a házra, a közös otthonukra és ezért nem viszi el moziba. Meg hogy nemsokára együtt laknak.

A fiú örökölt egy régi házat amit most felújít, de az is fordult a fejemben hogy lehet a lányom is ad bele, mivel sokszor elkísérte mikor kellett venni ezt vagy azt, illetve nekünk az összeköltözésről nem szólt eddig. Csak nem akarom hogy csalódjon. A fiú nagyon szereti az igényes ételeket, dolgokat, és mivel szereti, mi megvettük itthonra, de ott nem szeretném ha a lányom etetné a saját pénzéből. Meg fizetnék a számlák felét aztán egyszer csak elhajtaná ha meg unja. Attol tartok hogy kihasználja mert a lányom nagyon bele van esve. A minap össze is vesztünk mert kértem hogy segítsen valamit ő meg flegma mód közölte velem hogy" jó de haladjunk mert dolgom lenne "

Én mikor rákérdeztem hogy tán megint megy e fiúhoz megsértődött. Nem kommunikál velünk, attól félek ellenünk fordítja. A munkahelye egy jó nyugdíjas állás is lehetne de most ott akarja hagyni mert a fiú szerint messze van és nem jó.

A lányom mellett van két fiam is, a középső él itthon, neki anno, de a másik fiamnak is sokkal szigorúbb szabályok voltak. Szerinte is amit a húga művel az fura és nagyon gyerekes, hogy ő ugrál a srácnak, mikor pont fordítva kellene. Hiába mondjuk neki finoman nem igazán hallgatja meg a jó szót. Mit tehetnénk? Az apja nem tudja még ezt a költözés dolgot, nem is mertem neki előhozakodni ezzel, hiszen alig ismerik egymást, és ez számomra is de számára is korai még. Tekintve, hogy a fiúról kiderült hogy csalta már meg a barátnőit, meg volt egy két negatív visszhang róla, már annyira nem örülünk ennek az egésznek.

Nem azért nem akarjuk mert nem akarom engedni hogy felnőjön, hanem picit egyoldalúnak érzem ezt a kapcsolatot, amit a lányom nem lát tisztán.

Hogyan bírhatnám a lányom jobb belátásra?

2021. szept. 23. 00:04
 41/99 anonim ***** válasza:
91%
Azt, hogy megcsalja -e a fiú, ki tudjátok deríteni? Ha igen ,és szembesíted ezzel a lányodat, szakítana? Nem hiszem, mert gyenge. Azt kell elérni, hogy a pénzmegvonás miatt a fiú szakítson a lányoddal.
2021. szept. 23. 09:38
 42/99 anonim ***** válasza:
92%
"A srác már a második naptól kezdve nálunk aludt." Már itt bukott volna nálam a dolog. Mert rohadtul nem aludna a házamban valami kóbor pali akit nem is ismert a lány SE.
2021. szept. 23. 09:39
 43/99 anonim ***** válasza:
96%
A tesóm pont ilyen . Az előnytelen külseje miatt mindig pénzzel fogta meg a lányokat. Kiszipolyozták mindig, de olyan hülye, hogy hagyta. Ki kellett volna tenni a szüleimnek őt a családi cégből, mert ha elzárták volna a pénzcsapot, leszakadnak róla az ingyenélők. De a lágyszívű szüleim évtizedekig pénzelték és mindig volt egy haszonleső barátnője, akit eltartott úgy, hogy magára alig költött.Már 50 feletti és ez így is lesz, míg meg nem hal.
2021. szept. 23. 09:43
 44/99 anonim ***** válasza:
93%

Igazából ott csesztétek el, hogy hagytátok, hogy oda szokjon a fiú, meg ti is megvesztek mindent neki. Nálunk az volt a szabály, csak komoly pasit hozhatok haza és max heti 1 nap, meg hogy ne legyen átjáróház a lakásból, mert azért az az ő privát szférájuk is.

Ahogy az írásaidból lejön anyagilag jól álltok, ezt a fiú is kiszúrta, gondolom az előző barinő is egy naív első szerelmes lehetett, akit le lehetett húzni. Azt írod, "nem nagy dolgokra gondolok de pl ad a csempékbe, vagy bútorokat vesz oda", nem tudom tisztában vagy-e a bútorárakkal de egy normális étkező asztal is 100 ezer körül jár.

Szerintem is csak kihasználja a lányodat és titeket is ez a fiú, de amíg a lányod szerelmes ő ezt nem fogja belátni.

Nyugodt szívvel bevezetheted az 1 napos szabályt és ha lányod értetlenkedik, akkor mondd meg hogy zavar, hogy kvázi ott lakik a fiúja, te eteted, és még egy jóízűt se lehet fingani a saját lakásodban vagy nem mehetsz át meztelenül egyik szobából a másikba, mert egy idegent kell kerülgetni. Sürgősen beszéljetek a munkáról is, mert egy pasi sem ér annyit, hogy az ember ott hagyja a jól fizető munkáját, csak akkor ha az évek folyamán bizonyított, de itt erről még szó sincs. Jah és nem kell nekik bevásárolni sem, majd szépen oldják meg.

2021. szept. 23. 09:49
 45/99 A kérdező kommentje:
A férjem látásból ismerte. De akkor is nagyon kiakadt rajta hogy ez milyen. Viszont a lányom nem tudom mit szólna hozzá ha kiderülne hogy megcsalja. Talán azt is kimagyarázná. De onnantól kezdve ide nem kellene jönnie. És előbb vagy utóbb le fog bukni ha együtt laknak. A múltkor hallottam félmondtaból hogy a srác testvére is elvált és nem egyszer csalta meg a férjét, aki egy csúnya kövér pasas volt de gazdag...
2021. szept. 23. 09:49
 46/99 anonim ***** válasza:
87%
Akkor a srác és a családja is egy igazi lumpen, haszonleső család. Én biztos kipenderíteném.... ocsú az ocsúhoz, búza a búzához.
2021. szept. 23. 09:52
 47/99 anonim ***** válasza:
89%

Hogy a 22 éves lányod kivel van együtt abba nincs beleszólásod.

De hogy ki lakik nálad abba van!

Fel kell vetni hogy ne ingyen egyen, lakjon a pasi nálatok. Ha hőbörög hogy házra gyűjt akkor írjatok papírt hogy amennyi összeget nektek most fizet ti annyit fogtok az ő házukra adni amint beköltöztek, plusz mondjuk 20%. És ugyanabba a papírba be lehet azt is írni hogy amennyit ti és a lányotok fizet annyi része lesz a lánynak a házból.

Ha ő ebbe nem akar belemenni akkor reméljük csak észhez tér a lányotok. Ha még ettől sem akkor se a lányotokra dumáljatok hanem csak a házotokból rúgjátok ki a pasit.

2021. szept. 23. 10:03
 48/99 anonim ***** válasza:
90%
kezdj el pénzt kérni a sráctól. az élet nincs ingyen nektek se
2021. szept. 23. 10:07
 49/99 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy nagyon ügyes. Értem én hogy mondjam hogy fizessen de mindig kitalál valamit.

Ha szóvá tettük hogy sokat van itt pár napig nem jött. Ha szóvá tettük h sokáig alszik utána ment hogy segítsen vagy nekem vagy a férjemnek.

Ha valami miatt össze vesztek vagy mi szóvá tettünk valamit a lányomnak a srác azzal jött h bassztatják a munkahelyen, az apja helyzete milyen rossz. Most meghalt neki a mamája, most arra van fogva minden a lányom most itthon sincs mert neki jár takarítani meg nem tudom mert pár napja abszolút nem beszél velünk a srácról. Így most ezen a héten nem voltak de majd hétvégén péntek estétől vasárnapig. Ha menni kell dolgozni elmegy, de ide jön a munkából. Letusol, eszik és elvan. Lehet előbb lesz az a költözés mint hisszük. Lehet már most ősszel..

2021. szept. 23. 10:09
 50/99 anonim ***** válasza:
90%

"Értem én hogy mondjam hogy fizessen de mindig kitalál valamit."

akkor is ti döntitek el ki megy be a házatokba, nem ő. ha nem akar fizetni akkor nem kell nálatok lakni. nincs pénze? akkor lakjon másnál ingyen

"Ha menni kell dolgozni elmegy, de ide jön a munkából. Letusol, eszik és elvan"

ha dolgozik akkor van pénze. a víz, az áram, a fűtés, az étel mind pénzbe kerül

2021. szept. 23. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!