Hogyan tudnám a lányommal megértetni, hogy ez még korai?
A lányom 22 éves,( velünk él még) a tavasszal megismert egy fiút. Ő az első igazi pasija, így nem is mondtunk eddig semmit, mert már nagyon maga alatt volt a lányom hogy se barátnőkje, se szerelme nincs az életében.
A srác már a második naptól kezdve nálunk aludt. Egyre többször evett, ivott itt, kölcsönkért ezt vagy azt. Amit megkívánt a lányom ugrott csinálta neki, sütött főzött. Eleinte kedvesnek tűnt, de mostanában már kezd más lenni a véleményünk. A férjem nagyon nem örül neki hogy kvázi nálunk lakik a 7/4 napot. A lányunkat nem viszi sehova, ha igen akkor is a lányom által használt autót viszik. Vagy velünk jönnek, olyankor a férjem fizet. Nem az hogy ez nekünk olyan fontos de az egészet nézve már fura.
A fiúnak van valamennyi kertje ha hívja a lányom megy kapálni stb.
A minap hallottam, hogy arról beszélnek hogy most kell a pénz a házra, a közös otthonukra és ezért nem viszi el moziba. Meg hogy nemsokára együtt laknak.
A fiú örökölt egy régi házat amit most felújít, de az is fordult a fejemben hogy lehet a lányom is ad bele, mivel sokszor elkísérte mikor kellett venni ezt vagy azt, illetve nekünk az összeköltözésről nem szólt eddig. Csak nem akarom hogy csalódjon. A fiú nagyon szereti az igényes ételeket, dolgokat, és mivel szereti, mi megvettük itthonra, de ott nem szeretném ha a lányom etetné a saját pénzéből. Meg fizetnék a számlák felét aztán egyszer csak elhajtaná ha meg unja. Attol tartok hogy kihasználja mert a lányom nagyon bele van esve. A minap össze is vesztünk mert kértem hogy segítsen valamit ő meg flegma mód közölte velem hogy" jó de haladjunk mert dolgom lenne "
Én mikor rákérdeztem hogy tán megint megy e fiúhoz megsértődött. Nem kommunikál velünk, attól félek ellenünk fordítja. A munkahelye egy jó nyugdíjas állás is lehetne de most ott akarja hagyni mert a fiú szerint messze van és nem jó.
A lányom mellett van két fiam is, a középső él itthon, neki anno, de a másik fiamnak is sokkal szigorúbb szabályok voltak. Szerinte is amit a húga művel az fura és nagyon gyerekes, hogy ő ugrál a srácnak, mikor pont fordítva kellene. Hiába mondjuk neki finoman nem igazán hallgatja meg a jó szót. Mit tehetnénk? Az apja nem tudja még ezt a költözés dolgot, nem is mertem neki előhozakodni ezzel, hiszen alig ismerik egymást, és ez számomra is de számára is korai még. Tekintve, hogy a fiúról kiderült hogy csalta már meg a barátnőit, meg volt egy két negatív visszhang róla, már annyira nem örülünk ennek az egésznek.
Nem azért nem akarjuk mert nem akarom engedni hogy felnőjön, hanem picit egyoldalúnak érzem ezt a kapcsolatot, amit a lányom nem lát tisztán.
Hogyan bírhatnám a lányom jobb belátásra?
Elköltözik. Hiába próbáltuk jobb belátásra bírni, szerinte ennyi idősen már gáz hogy neki engedélyt kell kérni dolgokért, illetve ő felnőtt már. Imádja a barátját, szerelmes ha látok is dolgokat addig nem hiszi el amíg ő nem tapasztalja meg.
Karácsonykor voltak nálunk, a lányomnak vett egy arany fülbevalót, úgy tűnik komolyan gondolja. A gyerek témában ha szóba kerül nagyon elutasítóak még, hogy jó pár évig még nem lesz tuti. Esküvő ilyen komolyabb dolgok nem jöttek még szóba.
A lányom nagyon kiszolgálja, süt főz neki. Hát majd kiderül mi lesz ebből. Így előre nem tudom megmondani. Tény, hogy azóta sem mennek semerre, ugyanaz a helyzet amint korábban leírtam. Annyi változással, hogy ha a fiú házában is vannak, az ennivalót innen viszi a lányom, vagy itt elkészíti és azt viszik.
Számomra ez még egy nagy kérdőjel, de idővel kiderül mi lesz belőlük.
Az viszont tény, mióta tudja hoyy költözik jövő hónapban abszolút nem foglalkozik már senkivel csak a fiúval.
Jobb ez így mindenkinek. A lányodnak most már saját élete van amit úgy szúr el ahogy akarja.
De azért szólj nekik hogy január elsején zár az ingyenkonyha.
De szerintetek van esélye ennek az egésznek?
Most karácsonykor voltak látogatóban a srác testvére és gyermekei.
A testvére egy plasztik nő aki két gyereket szült egy csúnya de gazdag pasasnak és most egy másik csúnya de gazdag palival jelent meg. Hogx ő az igazi. Persze tömi pénzzel.
A srác is mondott egy olyat hogy hát jól helyezkedett a tesóm.
Féltem a lányom, de ha tiltom sincs sok értelme, mert csak akkor látja be a hibáit ha megéli. Pénzt mi nem fogunk neki adni, mert nem az ő háza lesz.
Nem tudsz többet tenni és megovni a kudarctol
De a kaja elhordasat valóban le kell állítani
Felnőttek oldják meg
A lanyodat sajnos elvakitja a szerelem es meg mindig a rozsaszin felhokon setalgat. Szerintem az osszekoltozes sokat fog segiteni abban, hogy jobban megismerje ezt a fiut. Persze idobe fog telni.
En mint szulo annyit tennek, hogy elengednem es nem szolnek bele (persze titkon szemmel tartanam oket). Ugyanakkor leulnek vele es finoman a tudtara adnam, hogy MOST, HOGY VEGRE FELNOTT, meghozza, olyannyira hogy elkoltozik- viselkedjen is ennek megfeleloen. O most kulon haztartasba kerul, ami annyit jelent, hogy nekik kell megoldaniuk minden azzal jaro feladatot es koltseget. Tehat ne toletek vigye a kajat. Nem arrol van szo,hogy barki sajnalja tole, de felnottek igy oldjak meg ahogy tudjak.
Elzarnam a penzcsapot. Ez azert fontos, mert a srac ettol tuti ideges lesz..es akkor elojon majd az igazi en-je.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!