Hogyan tudnám a lányommal megértetni, hogy ez még korai?
A lányom 22 éves,( velünk él még) a tavasszal megismert egy fiút. Ő az első igazi pasija, így nem is mondtunk eddig semmit, mert már nagyon maga alatt volt a lányom hogy se barátnőkje, se szerelme nincs az életében.
A srác már a második naptól kezdve nálunk aludt. Egyre többször evett, ivott itt, kölcsönkért ezt vagy azt. Amit megkívánt a lányom ugrott csinálta neki, sütött főzött. Eleinte kedvesnek tűnt, de mostanában már kezd más lenni a véleményünk. A férjem nagyon nem örül neki hogy kvázi nálunk lakik a 7/4 napot. A lányunkat nem viszi sehova, ha igen akkor is a lányom által használt autót viszik. Vagy velünk jönnek, olyankor a férjem fizet. Nem az hogy ez nekünk olyan fontos de az egészet nézve már fura.
A fiúnak van valamennyi kertje ha hívja a lányom megy kapálni stb.
A minap hallottam, hogy arról beszélnek hogy most kell a pénz a házra, a közös otthonukra és ezért nem viszi el moziba. Meg hogy nemsokára együtt laknak.
A fiú örökölt egy régi házat amit most felújít, de az is fordult a fejemben hogy lehet a lányom is ad bele, mivel sokszor elkísérte mikor kellett venni ezt vagy azt, illetve nekünk az összeköltözésről nem szólt eddig. Csak nem akarom hogy csalódjon. A fiú nagyon szereti az igényes ételeket, dolgokat, és mivel szereti, mi megvettük itthonra, de ott nem szeretném ha a lányom etetné a saját pénzéből. Meg fizetnék a számlák felét aztán egyszer csak elhajtaná ha meg unja. Attol tartok hogy kihasználja mert a lányom nagyon bele van esve. A minap össze is vesztünk mert kértem hogy segítsen valamit ő meg flegma mód közölte velem hogy" jó de haladjunk mert dolgom lenne "
Én mikor rákérdeztem hogy tán megint megy e fiúhoz megsértődött. Nem kommunikál velünk, attól félek ellenünk fordítja. A munkahelye egy jó nyugdíjas állás is lehetne de most ott akarja hagyni mert a fiú szerint messze van és nem jó.
A lányom mellett van két fiam is, a középső él itthon, neki anno, de a másik fiamnak is sokkal szigorúbb szabályok voltak. Szerinte is amit a húga művel az fura és nagyon gyerekes, hogy ő ugrál a srácnak, mikor pont fordítva kellene. Hiába mondjuk neki finoman nem igazán hallgatja meg a jó szót. Mit tehetnénk? Az apja nem tudja még ezt a költözés dolgot, nem is mertem neki előhozakodni ezzel, hiszen alig ismerik egymást, és ez számomra is de számára is korai még. Tekintve, hogy a fiúról kiderült hogy csalta már meg a barátnőit, meg volt egy két negatív visszhang róla, már annyira nem örülünk ennek az egésznek.
Nem azért nem akarjuk mert nem akarom engedni hogy felnőjön, hanem picit egyoldalúnak érzem ezt a kapcsolatot, amit a lányom nem lát tisztán.
Hogyan bírhatnám a lányom jobb belátásra?
A multkor probaltunk segiteni. Ugyanez a kerdes volt...az miert lett torolve?
Nem johet tobbet hozzatok a pasi es kesz! A lany pedig koltozzon ha akar, nemsokara terden csuszva sirja magat vissza! A pasi addig ilyen mig van haszna belole es a haszon nagy reste toletek szarmazik!
32 teljesen igazad van. Voltak szociális kísérletek Amerikában drogfüggökkel és a családi közeggel kapcsolatban, és szignifikáns nagyobb volt a leszokások száma ott, ahol a család megtagadta az anyagi támogatást.
Kérdező: vedd észre, hogy te segítesz fenntartani egy olyan állapotot, amivel nem értesz egyet.
Mondjuk nálatok a terülj-terülj asztalkám dolgot és ingyenlakást beszüntetheted.... Hát vagy legalábbis jó-jó, lakjon nálatok a fiú is ingyér, de akkor kezdjen besegíteni nálatok a háztartásban. Családi házatok van nagy kerttel? Vagy csak lakás? Utóbbi pech, előbbinél befoghatod az úriembert! :)
A luxuskajákat meg el kell felejteni. Egye azt amit ti szoktatok normál esetben....
A lányom a fiu előtt mely depresszióban volt már én azt láttam. Magába fordult mert őt senki se szereti, ő senkivel se mehet sehova. Na ezt a srácnak teljesen elmesélte, a múltban átélt plátói szerelmeit is. Kedves vele a srác, ha kell neki valami. de úgy kritizálja hogy nem dicséri. Sajnos pontosan tudja milyen a lányom felmérte már és ennek megfelelően lép. Ő ebben a fiúban látja a jövőjét. Az egyetlen lehetőséget én azt látom.
Csak azt a kis buta nem látja, hogy amilyen színvonal itthon van, azt ott is el fogja várni. A házába takarítani is tőlünk vitt tisztítószert. Vagy máskor a lányommal süttetett mikor a haverjai mentek hozzá. A lányom meg boldog mert azt hiszi hogy ezzel a srác úgy kezeli őket mintha komolyan együtt lennének. Már többször mondta neki a fiam, a menyem, én is hogy miért nem mentek erre vagy arra. De lehajtotta a fejét és azt mondta hogy most ennek nincs itt az ideje. Ha folyamatosan firtatnék mindent ennyit se tudnék, ezért nem voltam eddig kemény, na meg azért mert mi azt hittük pár hónapig el lesznek együtt de nem lesz ez komoly. Viszont most hogy tisztában vagyok vele hogy a srác mit tervez már össze tettem az egészet. Mert itthon a lányom tud spórolni, azzal hogy mi segítünk neki ne albérletet kelljen fizetni. De ha elmegy a sráchoz, ő azt mondja majd hogy fizessék felesben a számlát, meg a kaját meg a lányom főz mos vezeti a háztartást.
Aztán mikor megunja megcsalja. Attól is félek, hogy lehet hogy nem dobja ki mert tudja hogy szereti de megcsalja fűvel fával. Na ezt se fogja elhinni a lányom. Lehet most is van valakije.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!