Hogyan tudnám a lányommal megértetni, hogy ez még korai?
A lányom 22 éves,( velünk él még) a tavasszal megismert egy fiút. Ő az első igazi pasija, így nem is mondtunk eddig semmit, mert már nagyon maga alatt volt a lányom hogy se barátnőkje, se szerelme nincs az életében.
A srác már a második naptól kezdve nálunk aludt. Egyre többször evett, ivott itt, kölcsönkért ezt vagy azt. Amit megkívánt a lányom ugrott csinálta neki, sütött főzött. Eleinte kedvesnek tűnt, de mostanában már kezd más lenni a véleményünk. A férjem nagyon nem örül neki hogy kvázi nálunk lakik a 7/4 napot. A lányunkat nem viszi sehova, ha igen akkor is a lányom által használt autót viszik. Vagy velünk jönnek, olyankor a férjem fizet. Nem az hogy ez nekünk olyan fontos de az egészet nézve már fura.
A fiúnak van valamennyi kertje ha hívja a lányom megy kapálni stb.
A minap hallottam, hogy arról beszélnek hogy most kell a pénz a házra, a közös otthonukra és ezért nem viszi el moziba. Meg hogy nemsokára együtt laknak.
A fiú örökölt egy régi házat amit most felújít, de az is fordult a fejemben hogy lehet a lányom is ad bele, mivel sokszor elkísérte mikor kellett venni ezt vagy azt, illetve nekünk az összeköltözésről nem szólt eddig. Csak nem akarom hogy csalódjon. A fiú nagyon szereti az igényes ételeket, dolgokat, és mivel szereti, mi megvettük itthonra, de ott nem szeretném ha a lányom etetné a saját pénzéből. Meg fizetnék a számlák felét aztán egyszer csak elhajtaná ha meg unja. Attol tartok hogy kihasználja mert a lányom nagyon bele van esve. A minap össze is vesztünk mert kértem hogy segítsen valamit ő meg flegma mód közölte velem hogy" jó de haladjunk mert dolgom lenne "
Én mikor rákérdeztem hogy tán megint megy e fiúhoz megsértődött. Nem kommunikál velünk, attól félek ellenünk fordítja. A munkahelye egy jó nyugdíjas állás is lehetne de most ott akarja hagyni mert a fiú szerint messze van és nem jó.
A lányom mellett van két fiam is, a középső él itthon, neki anno, de a másik fiamnak is sokkal szigorúbb szabályok voltak. Szerinte is amit a húga művel az fura és nagyon gyerekes, hogy ő ugrál a srácnak, mikor pont fordítva kellene. Hiába mondjuk neki finoman nem igazán hallgatja meg a jó szót. Mit tehetnénk? Az apja nem tudja még ezt a költözés dolgot, nem is mertem neki előhozakodni ezzel, hiszen alig ismerik egymást, és ez számomra is de számára is korai még. Tekintve, hogy a fiúról kiderült hogy csalta már meg a barátnőit, meg volt egy két negatív visszhang róla, már annyira nem örülünk ennek az egésznek.
Nem azért nem akarjuk mert nem akarom engedni hogy felnőjön, hanem picit egyoldalúnak érzem ezt a kapcsolatot, amit a lányom nem lát tisztán.
Hogyan bírhatnám a lányom jobb belátásra?
Oké,de anno a fiaimnál sem volt gond, nem az a bajom hogy már nem gyerek többé, hanem azzal, hogy a vesztébe rohan.. Ők is x évig együtt jártak egymással, megismerték a másikat, mentek bulizni, étterembe, moziba nem itthon ültek rajtunk. Meg egyik barátnője sem lakott itt nálunk így, de a fiam se ott. Hiába ment udvarolni tudom hogy ő sose evett ott. Az is más lenne ha hétvégén egy napról lenne szó, hogy ittalszik másnap reggeli. De itt azért nem erről van szó.
A múltkor volt a fiúnál a csempézés. Oda hívta a lányom a végére, majd jöttek együtt haza enni, mert ott nem volt kaja. Nem is értettem.. De hát csak nem mondtam hogy nem adok mert nincs szívem. A lányom se értené miért mondanék nemet erre.
Az a bajom, hogy féltem őt. Tudom hogy felnőtt és neki kell megtapasztalnia, de nagyon félek hogy pár év és sírva jön haza. Hogy megcsalta a srác vagy kidobta.
Viszont a lányom nagyon önfejű, meg átmosta az agyát ez a srác. Előtte voltak elvárásai, most viszont nem is teszi szóvá hogy nem mennek sehova.
Egy nőrokonom kiutálta a 19 éves lánya mellől az iszákos léhűtőt, és végül olyan férje lett a lányának, aki a tenyerén hordozta (egykorúak vele is). Nem mellesleg a saját fiát is megregulázta mikor az szintén 19-20 évesen tévelyegni kezdett.
Szóval igenis bele tud szólni a szülő és jól is teszi.
De nem csak simán vekengeni kell a gyerekeknek, mert az lepereg sőt tényleg a karjaiba taszítja. Olyan rafináltnak lenni, mint a csábító. Nem tudom pontosan hogy csinálta, de a gyerekek egészséges önbecsülése biztosan nőtt ezek alatt az évek alatt.
Kérdező, vezesd rá, hogy lábtörlőnek használja. Kérdezd meg mindig tárgyilagosan, hogy mit kapott, kapott-e valamit tőle, hogy ő fizetett e. Ha igen, akkor ne szidd, ne drámázz, ne legyen meddő vita. Csak légy látványosan szomorú, csóváld a fejed. Meséld el neki, akár masik alkalommal, hogy az apja hogy udvarolt neked. Mutass fel neki olyan embereket akik udvarolnak/tak a nőknek stb stb. Vezesd rá, hogy lehet másképp is.
23, as
Dehogy beszéled le te.
Vagy bejössz vagy nem, ennyi.
Sajnos csak egy dolgot tehetsz. Összeszorított fogakkal kapaszkodsz míg a gyereked sírva hazarohan. Mert ha megpróbálod meggyőzni csak elmenemül előled.
Annyit mondhatsz neki, hogy túl sok amit a srác tőle kap miközben semmit nem kap cserébe. De akármi lesz, te akkor is szeretettel várod és hozzád bármikor mehet.
De nem kell szentbeszéd.
Most fizeti a lányod a tanulópénzt. Boritékolható, hogy a srác dobni fogja és hogy addig is lenyúlja amit tud.
A lányod össze lesz törve. De a folyamatot felgyorsíthatod. Legyen túl rajta minél hamarabb.
1. Innentől a lányodtól és a pasitól is kérsz egy fix összeget az ottlakásért, kajáért, rezsiért. Pl. havi 100-100 ezret. Ezzel kiutálod a fiút és a lányodat is, de sebaj, eléred, hogy albiba menjenek lakni. Ott kicsit gyorsabban fog felébredni a lányod.
2. Esetleg mutasd meg az itteni válaszokat, hátha elgondolkodik azon, hogyha ennyi egyező véleményt olvas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!