Hogyan tudnám a lányommal megértetni, hogy ez még korai?
A lányom 22 éves,( velünk él még) a tavasszal megismert egy fiút. Ő az első igazi pasija, így nem is mondtunk eddig semmit, mert már nagyon maga alatt volt a lányom hogy se barátnőkje, se szerelme nincs az életében.
A srác már a második naptól kezdve nálunk aludt. Egyre többször evett, ivott itt, kölcsönkért ezt vagy azt. Amit megkívánt a lányom ugrott csinálta neki, sütött főzött. Eleinte kedvesnek tűnt, de mostanában már kezd más lenni a véleményünk. A férjem nagyon nem örül neki hogy kvázi nálunk lakik a 7/4 napot. A lányunkat nem viszi sehova, ha igen akkor is a lányom által használt autót viszik. Vagy velünk jönnek, olyankor a férjem fizet. Nem az hogy ez nekünk olyan fontos de az egészet nézve már fura.
A fiúnak van valamennyi kertje ha hívja a lányom megy kapálni stb.
A minap hallottam, hogy arról beszélnek hogy most kell a pénz a házra, a közös otthonukra és ezért nem viszi el moziba. Meg hogy nemsokára együtt laknak.
A fiú örökölt egy régi házat amit most felújít, de az is fordult a fejemben hogy lehet a lányom is ad bele, mivel sokszor elkísérte mikor kellett venni ezt vagy azt, illetve nekünk az összeköltözésről nem szólt eddig. Csak nem akarom hogy csalódjon. A fiú nagyon szereti az igényes ételeket, dolgokat, és mivel szereti, mi megvettük itthonra, de ott nem szeretném ha a lányom etetné a saját pénzéből. Meg fizetnék a számlák felét aztán egyszer csak elhajtaná ha meg unja. Attol tartok hogy kihasználja mert a lányom nagyon bele van esve. A minap össze is vesztünk mert kértem hogy segítsen valamit ő meg flegma mód közölte velem hogy" jó de haladjunk mert dolgom lenne "
Én mikor rákérdeztem hogy tán megint megy e fiúhoz megsértődött. Nem kommunikál velünk, attól félek ellenünk fordítja. A munkahelye egy jó nyugdíjas állás is lehetne de most ott akarja hagyni mert a fiú szerint messze van és nem jó.
A lányom mellett van két fiam is, a középső él itthon, neki anno, de a másik fiamnak is sokkal szigorúbb szabályok voltak. Szerinte is amit a húga művel az fura és nagyon gyerekes, hogy ő ugrál a srácnak, mikor pont fordítva kellene. Hiába mondjuk neki finoman nem igazán hallgatja meg a jó szót. Mit tehetnénk? Az apja nem tudja még ezt a költözés dolgot, nem is mertem neki előhozakodni ezzel, hiszen alig ismerik egymást, és ez számomra is de számára is korai még. Tekintve, hogy a fiúról kiderült hogy csalta már meg a barátnőit, meg volt egy két negatív visszhang róla, már annyira nem örülünk ennek az egésznek.
Nem azért nem akarjuk mert nem akarom engedni hogy felnőjön, hanem picit egyoldalúnak érzem ezt a kapcsolatot, amit a lányom nem lát tisztán.
Hogyan bírhatnám a lányom jobb belátásra?
Volt itt egy hasonló kérdés. A lányodat és titeket is már kihasznál. Ti etetitek. A lányotokat már ellenetek fordította. Persze kell neki a pénz a házra de nem a közös házra. Gyanus hogy a tobbi baratnoi is őt tartották. A pasinak kéne a tenyerén hordozni a lányt. Már most kontrol alatt tartja mert ugráltatja és megmondja neki hogy hagyja ott a munkahelyét. Tönkre fogja tenni! Ne hagyd! Tessék szülőként a sarkadra huppani és a fiaiddal felnyitni a naív kislányod szemét és eloszlatni a rózsaszín mézes madzag ködöt. Ez a csávó csaló, kokler es lehetne sorolni.
Mit kéne tenned? Beszélj a lányoddal de a férjeddel együtt és a fiaid is segítsenek! Ne hagyd!
Aztan nehogy utana meg azt kezdje el a csavo mondogatni hogy orokolt tobb hazat mert kikeszitette az egesz csaladot es ellopta a tulajdonaitokat.
Szerintem ez a csavo kihasznalta minden csajat. Neki nem baratnoi voltak hanem csajai akit kihasznalt min egytol egyig. Kihasználta mindegyiket, most a lányoddal csinálja ugyanezt. Eltartatja magat kieszi a vagyonabol es sanszos hogy az orokolt hazat is mindig valamelyik csajaval ujitgatta a csajai penzen es az is kerdes hogy orokolte.
A srácnak már korábban is volt több hosszabb kapcsolata ott is az adott csajnal lakott. Hogy itt fizetett e valamit nem tudom. De ott ténylegesen ott élt napi szinten. Onnan lépett le legutóbb is. Rossz családi háttére van erre hivatkozik. Apja iszik, anyja gyenge hogy lelépjen az apjátol, aki már az utolsókat rúgja.
A srác 24 éves, és igen nagyon rafinált. A fiam mondta is hogy hallotta hogy azt mondja, hogy "mindenkinek tudni kell taktikázni."
A srác egy magas vékony jóképű. A lányom a kedvéért fogyozni kezdett mert ő picit molettebb alkat volt, most se sovány csak már kiloban egyformák. Ő inkább átlagos.
Az a baj, hogy mindent amit innen kap a lányom révén. A lányomnak meg nem mondhatom hogy ne süssél neki, ne főzz neki. Mert a fiúnak kellene ezt felérni ésszel hogy ez nem egy ingyenes fogadó.
Hát nem sokszor vitte el, fagyit is a lányom vitt neki, mert szegény épp dolgozik a házon. Vajon ki fizette pl azt is. Akkor azt hittem milyen aranyosak, de így utólag minden összeállt.
Hát kérjetek a fiútól pénzt, ha nálatok lakik. Nekem anyámék azt csinálták, amikor az első barátom odaköltözött hozzánk, hogy megbeszélték vele, hogy igenis fizessen, de a pénzt egy az én nevemen lévő számlára tették, hogy ha komolyan gondoljuk a dolgot még évek múltán is, akkor azt a pénzt felhasználhassuk lakásvásárlásra. Pont azért, hogy ne az legyen, hogy gyakorlatilag mi tartjuk el, ő meg az így spórolt pénzből ingatlant vásároljon, aztán engem kihajítson.
(Spoiler, később szétmentünk, de a fiú teljesen megértette az intézkedés szükségességét.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!