Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Örököltem egy házat. 2 gyermek...

Örököltem egy házat. 2 gyermekem van. Ilyen esetben igazságtalanság megengedni, hogy az egyik ideiglenesen az otthonának használja?

Figyelt kérdés

Örököltem egy házat, elhunyt édesanyám. Van 2 nagy gyerekem. Egy 24 éves lányom és egy 26 éves fiam.

A fiam külföldön él alvérletben, nincs terve hazajönni egy ideig.

A lányom és a párja nálunk élnek, gyüjtenek saját házra. Néha nekünk is sokak ők és nekik is sokak vagyunk mi. Igazságtalanság lenne, hogy addig, amíg a sajátra összegyűlik az önerő nekik, addig megkapnák az örökölt házat?

Nem szeretek különbséget tenni a gyerekeim között, de ezt most ésszerűnek látom.

Eladni egyéb okok miatt nem szeretném.

2021. szept. 19. 12:39
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
28%

Már megbocsáss, de ennek mi a franc köze van a “jobban szeretéshez”?

Akkor lehetne erről beszélni, ha mindkettő itthon lenne, egyiknek sincs lakhatása, mindkettő csóró és a kedvenc kapna ajándékba egy házat, a másik meg semmit.

2021. szept. 19. 17:53
 22/29 anonim ***** válasza:
36%

Kozgazdasgtanilag ugy lenne egyenlo ha a laksert kaphato berleti dij felet vagy a kedvezmenyes ar felet havonta a lanyod atutalna a tesverenek.

Amugy meg a te lakasod ugy dontesz ahogyan jonak latod

2021. szept. 19. 19:15
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az nem működik hogy egy ideig odaadod. Elkényelmesednek, az ingatlan árak amúgy is az egekben..ott ragadnak örökre.
2021. szept. 19. 19:20
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Én kiadnám. Hamarabb össze tudják szedni a pénzt, ha megkapják mellé a bérlésből származó bevételt. :)
2021. szept. 20. 02:16
 25/29 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem ne add oda még egyik gyerekednek se.

A lányodék gyűjtik a pénzt, ez a folyamat megszakad, amint lesz egy olyan lakóhelyük, ahol kettesben élhetnek bérlés nélkül. Nagyon valószínű, hogy belekényelmesednek. Én nem adnám ki nekik, legalábbis nem ingyen.

Az egyik, amit tennék, hogy kiadnám egy idegennek és a bevételt megkapná a lányod, ha már a testvére tőle nem sajnálja a pénzt és látszólag neki van most épp szüksége rá. Aztán maradnak nálad és gyűjtenek meg mellé kapják a bérleti díjat is. Megbeszélném velük, hogy azt én rakom félre és szabnék valami ésszerű határidőt a gyűjtésnek azért. 3-5 évet mondjuk. Aztán addig még sok idő el fog telni, nem vagyok benne biztos, hogy ez egy tartós kapcsolat lesz. Én hagynám egy kicsit őket még együtt élni abban a lakásban, akármilyen kényelmetlen...

A másik verzió az az, hogy a lányodnak kiadod a lakást valami minimális összegért, amit a tesójának fizet. Havi 50 vagy valami ilyesmi. Így a fiad is kap belőle és a lányod is használhatja, de mégsem kerül annyiba, hogy akadályozza a gyűjtést. Aztán majd mire akarnak családot, csak lesz elég pénz.

2021. szept. 20. 02:24
 26/29 anonim ***** válasza:
68%
Már miért fizetne a tesónak pénzt az anyja lakásáért? Még mindig él anyuka, azt csinál a lakással, ami akar. Csak nem lakják le a lakást. Nem kérnék bérleti díjat, ha már gyűjtenek. Biztos megemlíteném a másik gyereknek, hogy a tesó bent él a lakásban, de ennyi. Majd ha a szülő meghal, a gyerek örököl, mindent felesben, de addig hadd döntse el, mihez kezd a javaival.
2021. szept. 20. 06:29
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

En csak azt nem értem mit fog csinálni a kérdező egyedül egy két lakásos családi házban. Azt hittem azért építenek ilyeneket, hogy együtt élhessen több generáció.

De igen, a legfontosabb a kommunikáció: mondd el a fiadnak hogy a lanyodek odakoltoznek, szerintem ha be van avatva jobb, mintha menne a suspus, mert akkor aztán tényleg olyan érzetet keltetek mintha valami igazságtalanság történne.

2021. szept. 20. 07:24
 28/29 anonim ***** válasza:
67%

A kérdező nem egyedül él hanem a párjával/férjével gondolom met többesszámban beszélt. És leírta azt is hogy egymás agyára mennek már ezért gondolta hogy odaengedi őket lakni.

Amúgy nem tudhatjuk hogy milyen nagy a ház, gondom nem ha úgy érzik sok egymásból. Az is lehet hogy közös a konyha ami elég ahoz hogy egy idő után zavarják egymást. Legalább 4 felnőtt emberről beszélünk, nyilván nem értenek mindenben egyet, nem csoda ha így érez a kérdező. Viszont békésen akarja megoldani.

2021. szept. 20. 12:57
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha közös a konyha az nem ketgeneracios hanem csak feleslegesen nagy ház.
2021. szept. 20. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!