Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Örököltem egy házat. 2 gyermek...

Örököltem egy házat. 2 gyermekem van. Ilyen esetben igazságtalanság megengedni, hogy az egyik ideiglenesen az otthonának használja?

Figyelt kérdés

Örököltem egy házat, elhunyt édesanyám. Van 2 nagy gyerekem. Egy 24 éves lányom és egy 26 éves fiam.

A fiam külföldön él alvérletben, nincs terve hazajönni egy ideig.

A lányom és a párja nálunk élnek, gyüjtenek saját házra. Néha nekünk is sokak ők és nekik is sokak vagyunk mi. Igazságtalanság lenne, hogy addig, amíg a sajátra összegyűlik az önerő nekik, addig megkapnák az örökölt házat?

Nem szeretek különbséget tenni a gyerekeim között, de ezt most ésszerűnek látom.

Eladni egyéb okok miatt nem szeretném.

2021. szept. 19. 12:39
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
48%
A másik alternatíva, hogy hagyod a házadat üresen, ti meg nyomorogtok együtt csak mert jaj, meg ne sértődjön a fiacskám? Hogy merülhet ez fel egyáltalán kérdésként???
2021. szept. 19. 13:25
 12/29 anonim ***** válasza:
94%
Tök mindegy, hogy nálad vagy a te házadban laknak. Költözzenek be ideiglenesen. Ha majd a másik gyerek is hazajön vagy kell neki, akkor tárgyaltok, hogy legyen tovább.
2021. szept. 19. 13:42
 13/29 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk fel sem merülne ez a kérdés, mert mindenki számára - a testvérnek is - természetes lenne, hogy a lány ideiglenesen odaköltözhet. Ehhez nem kell családi kupaktanács, kizárólag tőled függ!

Bár nem igazán értem, hogy a jelenlegi 2 lakásos házban miért nem fértek el a lányodékkal, de ezt ti tudjátok.

Előnye a szétköltözésnek, hogy az örökölt ház és a környezete (feltételezve) rendben lesz tartva, a fiad meg amikor hazajön vagy meglátogat, lesz helye nálatok.

2021. szept. 19. 14:00
 14/29 anonim ***** válasza:
88%
Én először megkérdezném a fiamat, hogy ez a tervem és mit szól hozzá, mert fontos a véleménye és nem akarod megbántani. Ha én lennék ebben a helyzetben tuti azt mondanám, anya ne viccelj persze hogy költözzenek oda. Sokszor szerintem hiányzik a kommunikáció, azért van ennyi sértődés.
2021. szept. 19. 14:01
 15/29 A kérdező kommentje:

Azért nem minden fekete és fehér.

2 lakásos házban azért nem férünk meg, mert még így is túlságosan egymás nyakán vagyunk néha.

A fiam nem csinálna belőle addig problémát, míg a lányomat érinti, de a sógor jelöltjét már nem kedveli,de a lányommal együtt ő is költözne. Kettejük dolga, nincs hozzá közöm.

2021. szept. 19. 14:24
 16/29 anonim ***** válasza:
56%
A ház a tied. A fiadnak nincs hozzá köze. Tehát semmilyen módon nem csinálhat belőle problémát. Ez a te döntésed.
2021. szept. 19. 14:27
 17/29 Lazy Lover ***** válasza:
16%
Nem igazságtalan vagy az nem opcionális hogy eladod a lányodnak? Ha van telek akkor ki tudják bővíteni is
2021. szept. 19. 15:19
 18/29 anonim ***** válasza:
51%

#15 Kérdező!

Változatlanul nem értem, hogy a fiadnak (de akármelyik gyerekednek) mi köze a házhoz?

És a fiadnak mi köze a felnőtt húga életéhez?

Akármilyen is a lányod pasija - akivel lakásra gyűjt és családot tervez - a lányod dolga, a fiadnak köze nincs hozzá.

Miért kellene a jóváhagyása bármihez is - ami nem is az övé - amikor külföldön él és nem szándékozik haza jönni?

Ráadásul időszakos a dolog, nem végleges, ha valaki rövidül ezáltal az te vagy nem pedig ő. (Gondolok itt a kieső bérleti díjra)

Ne haragudj Kérdező, de te valamit nem mondasz el, mert ilyen elmebeteg család nincs!

2021. szept. 19. 16:37
 19/29 anonim ***** válasza:
91%
18. Valóban azt csinál vele amit akarsz, de a kérdező nem akarja hogy bármelyik gyereke úgy érezze hogy a másikat jobban szeretik
2021. szept. 19. 17:46
 20/29 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem mond el először a fiadnak hogy a lányod bekoltözik, egyszerűbb ha te mondod el neki. Valóban sokszor a kommunikáción csúszik el minden.

Arra is gondoltam hogy ez az ideiglenes dolog nem tudom mit jelent, de lehet hogy nem lesz az. Ki tudja hogy mikor lesz család...de mindegy is mert a fiad ha nincs otthon akkor neki mindegy mert úgyse megy oda.

Én személy szerint eladnám és szétosztanám, ha nem is 100%-ot de mondjuk 80%-át, a maradékot megtartanám tartaléknak.

A mostani ház még nem értem miért téma mert nem lehetsz még ennyire öreg. Vagy készülsz valahova? Gondolom még akarsz élni sokáig. Ki tudja hogy mikor kerül öröklesre a sor, talán 20 év múlva, de addigra már az unoka is nagy lesz. Ház meg előbb kell a gyerekeidnek. Ezért gondoltam hogyha ezt a kicsit eladnád akkor még most tudnának házat/lakást venni maguknak nem csak amikor már nem leszel (ami ki tudja mikor lesz).

2021. szept. 19. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!