Mit tegyek ? Tanácstalan vagyok !
Apámmal nem túl jó a kapcsolatom , pár évente találkozunk. Miután megszülettem 3 éves koromtól nem dolgozott , sokat ivott. Anyám elvált tőle , elköltöztünk , egyedül nevelt , apám gyerektartást sose fizetett , anyámnak küszködnie kellett nagyon sokat , rengeteget dolgozott . 15 éves koromig találkoztunk rendszeresen apámmal , azonban az alkoholista, frusztrált goromba életmódja miatt elmaradoztam , évente 1x-2x beszéltünk , ahol mindig számonkért hogy miért nem keresem őt.
Apámat a lánytestvére tartotta el egész életében , akinek se férje , se gyerekei nincsenek , most meghalt . Kiderült hogy zavaros adósságok voltak körülötte, amit arra az ingatlanra terheltek amiben most laktak , illetve lakik apám. Apámnak a rokonai segítettek , ezt most a lánytestvére (nagynéném) temetésén tudtam meg . A temetés horror összeg , a sírhelymegújítás és a temetés majdnem 1 millió forint volt , amit nem tudok zsebből finanszírozni , és akkor közölték velem , hogy elengedik apám kezét, amit megértek , mert nem az ő dolguk , és minden felelősség engem terhel hogy mi lesz vele . Viszont nem tudom apámat eltartani , én is küszködök a pénzzel , és hozzáköltözni sem akarok , hiszen iszik , folyton a múltat okolja , meg más embereket , nem ismeri be hogy saját maga miatt jutott idáig . Nyugdíja ugye nincsen , jönnek a számlái , a gyógyszerei , étel stb , olyan többlet amit nem tudok finanszírozni , mert teljesen ki vagyok számolva , de mindenki rám akarja tolni a felelősséget . A házat eladósította az évek alatt , tehát jó nagy adósságot örökölnék , ez az ára annak hogy egész életében nem csinált semmit , csak otthon volt , meg a kocsmába járt . Viszont úgy próbálják beállítani a rokonok , hogy enyém a felelősség az ő további élete miatt , és lelkiismeretfurdalásom van , pedig nem kéne . Szeretnék lassan családot , de így az se lesz , tönkre fog tenni, és én leszek a rossz ember , pedig ő se segített soha az életben , csak küszködtünk , meg szégyenkeztünk miatta . A kialakult helyzettel nem tudok mit tenni. Mit tegyek ebben a helyzetben ?
Neked semmi felelöséged és semmi kötelességed sincs, apád már régen kilépett az életedböl.
Ne foglalkozz a hülye rokonokkal, éld az életedet!
"de mindenki rám akarja tolni a felelősséget"
Ne hagyd nekik! Közöld velük, hogy nem fogod eltartani apádat, mert ez nem a te felelősséged. Pontosan így is cselekedj. Ettől te nem leszel rossz ember, ne legyen lelkiismeret furdalásod.
annyit tudsz tenni - hogy a bűntudatodat enyhítsd -, hogy keresel neki egy intézetet. vannak alapítványiak, egyháziak. de kötelezni nem fogod tudni, hogy oda bevonuljon. ezzel viszont - lám, te megtetted, amit tudtál, ő nem akar menni -, a rokonság befogja majd a száját.
és ki tudja, az is lehet, hogy elfogadja az ilyetén segítséget
kérdező, általában a nyugdíjat szokták elkérni (vagyis annak kb. a 80%-át) , ami ugye itt most nincs. azért írtam az alapítványi/egyházi intézetet, mert ott esélyesebb, hogy bizonyos alapítványi pénzekből kipótolják a nemlétező nyugdíját, és neked kevesebbet kell csak fizetni. bizonyára kérvényezni kell ezt és kérnek ilyenkor vagyonnyilatkozatot is a hozzátartozótól.
keserves út lesz, kitartást és sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!