Mit tegyek ? Tanácstalan vagyok !
Apámmal nem túl jó a kapcsolatom , pár évente találkozunk. Miután megszülettem 3 éves koromtól nem dolgozott , sokat ivott. Anyám elvált tőle , elköltöztünk , egyedül nevelt , apám gyerektartást sose fizetett , anyámnak küszködnie kellett nagyon sokat , rengeteget dolgozott . 15 éves koromig találkoztunk rendszeresen apámmal , azonban az alkoholista, frusztrált goromba életmódja miatt elmaradoztam , évente 1x-2x beszéltünk , ahol mindig számonkért hogy miért nem keresem őt.
Apámat a lánytestvére tartotta el egész életében , akinek se férje , se gyerekei nincsenek , most meghalt . Kiderült hogy zavaros adósságok voltak körülötte, amit arra az ingatlanra terheltek amiben most laktak , illetve lakik apám. Apámnak a rokonai segítettek , ezt most a lánytestvére (nagynéném) temetésén tudtam meg . A temetés horror összeg , a sírhelymegújítás és a temetés majdnem 1 millió forint volt , amit nem tudok zsebből finanszírozni , és akkor közölték velem , hogy elengedik apám kezét, amit megértek , mert nem az ő dolguk , és minden felelősség engem terhel hogy mi lesz vele . Viszont nem tudom apámat eltartani , én is küszködök a pénzzel , és hozzáköltözni sem akarok , hiszen iszik , folyton a múltat okolja , meg más embereket , nem ismeri be hogy saját maga miatt jutott idáig . Nyugdíja ugye nincsen , jönnek a számlái , a gyógyszerei , étel stb , olyan többlet amit nem tudok finanszírozni , mert teljesen ki vagyok számolva , de mindenki rám akarja tolni a felelősséget . A házat eladósította az évek alatt , tehát jó nagy adósságot örökölnék , ez az ára annak hogy egész életében nem csinált semmit , csak otthon volt , meg a kocsmába járt . Viszont úgy próbálják beállítani a rokonok , hogy enyém a felelősség az ő további élete miatt , és lelkiismeretfurdalásom van , pedig nem kéne . Szeretnék lassan családot , de így az se lesz , tönkre fog tenni, és én leszek a rossz ember , pedig ő se segített soha az életben , csak küszködtünk , meg szégyenkeztünk miatta . A kialakult helyzettel nem tudok mit tenni. Mit tegyek ebben a helyzetben ?
"A temetés horror összeg , a sírhelymegújítás és a temetés majdnem 1 millió forint volt , amit nem tudok zsebből finanszírozni"
Ehhez Neked mi közöd van? Nem az apád halt meg, hanem a nővére. Neked egy fillért sem kell fizetned, fizessen az, aki ilyen drága temetést szervezett.
"Szeretnék lassan családot , de így az se lesz"
Te éld a saját életed. Apád nem törődött veled gyerekkorodban, neked se kell törődnöd vele. Hány éves az apád, egyáltalán nyugdíjas korú, 65 év feletti?
Menj el egy pszichológushoz, aki segít majd neked megérteni/feldolgozni, hogy az apád élete nem a te felelősséged.
Könnyű mondani, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásod, ez nem így működik. De el kell fogadnod, az ő élete, neki kell megoldja, nem vagy érte se felelős se köteles.
Bocsáss meg, hogy ezt mondom, de apád egy pióca. A te életedben a szerepe egy (számára) viszonylag kellemes éjszaka volt. Nem több. Nem a te terhed. Egye meg, amit főzött.
elvileg nem neki kéne - mindig az örökös* fizet -, az pedig ez az alkoholizáló apa. akinek nincs pénze. a rokonság meg már nem szeretné ezt is állni.
* ha nincs leszármazott, se házastárs, és a szülők se élnek, akkor a testvér az örökös. ha örököl, ha nem, a temetés költsége a törvény erejénél fogva az övé..
Bíróságokon szokott lenni ingyenes jogsegély, nem tudom most van- e valami a vírus miatt. En nyugodtabb lennek ha beszélnék egy ügyvéddel. Esetleg családsegitőt meg lehetne keresni hogy van e valami ötlet hogy apáddal mi legyen..hátha
Bűntudatod meg ne legyen, maganak köszönheti a sanyarú sorsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!