Mi tegyek, teljesen tanácstalan vagyok?
Először vegyél egy mély levegőt, mert tiszta fejjel kell gondolkodnod, mert élőlények sorsáról döntesz. Ha megnyugodtál, akkor foglalkozz a témával. Több megoldás is van, persze mindegyikben van jó is, meg rossz is. Mindenek előtt, te döntsd el, hogy te melyiket szeretnéd, utána ülj le beszélni a szüleiddel, hogy te erre, meg erre gondoltál, mit szólnak hozzá. Együtt kell a döntést meghoznotok, és el kell fogadni a család ítéletét!
1 lehetőség: Mindkét kutya marad a házzal együtt.A környezet jó lesz a kutyáknak, de azt a butaságot felejtsük el, hogy a kutyának csak az számít, hogy ki eteti. Fogtok neki hiányozni, és keresni fog benneteket, de képes alkalmazkodni új családhoz.
2: Csak a németjuhász marad, a kicsi megy veletek a társasházba. Ez is egy megoldás. Bár bennem felmerülne az a kérdés, hogy csak azért mert az egyik kisebb máris jobban küzdünk érte...Ez olyan, mintha az egyik gyerekem szőke a lenne, a másik meg barna, akkor csak a barnát választom....Mindkét kutya a tiétek, vállaltátok őket, itt az ideje bizonyítani, hogy komolyan gondoltátok évekkel ezelőtt...De ez is egy megoldás.
3: Mindkét kutya megy veletek a társasházba. Még 2 szobás panellbe is lehetne két kutyát tartani, csak tudni kell kezelni a helyzetet. Sokkal többet kell őket levinni, lemozgatni, foglalkozni velük. Képesek megszokni, igaz a kertes ház jobb nekik, de kinek nem? Az emberek is szívesebben laknak ott, nem csak a kutyák, ez van. Ez a megoldás, sok kényelmetlenséggel fog járni, de ha ragaszkodtok a kutyákhoz ez egy jó megoldás lehet.
El tudom képzelni, mennyire szereted azt a kutyát, ha szerined guszustalan, ha benn van a házban.
Nem is értem, miért tetted fel a kérdést. Jobban járnának az új gazdájukkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!